Usein kysyttyjä kysymyksiä ja ikkunasanastoa

Tänne olemme koonneet tärkeää tietoa ikkunoista ja ovista sekä vastauksia yleisimpiin meille esitettyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, otathan yhteyttä!

Asiakkaidemme usein kysymiä kysymyksiä

 • Kuinka paljon ikkunoiden vaihdolla tulee säästöä?

  Energiatehokkailla ikkunoilla voidaan asunnon lämmitystavasta riippuen säästää merkittävästi lämmityksen ja viilennyksen tarpeessa, jopa useita satoja euroja vuodessa. Suorien rahallisten säästöjen lisäksi ikkunoiden peseminen on tehokkaampaa ja mukavampaa. Uudet ikkunat tuovat myös elämänlaatua parantavia ominaisuuksia, kuten suojaa UV-säteilyltä, parempaa ääneneritystä ja puhtaampaa tuloilmaa.

 • Miksi vanhat ikkunat kannattaa vaihtaa?

  Uusien ikkunoiden vaihtoon on monia syitä. Ikkunaremontin tekeminen parantaa asumismukavuutta ja turvallisuutta. Modernit ikkunat:

  • pienentävät lämmityskustannuksia
  • ovat helppohoitoisia ja -käyttöisiä 
  • vähentävät ulkoa kantautuvaa melua
  • parantavat ilmanlaatua
  • lisäävät kiinteistön arvoa
 • Kuinka usein ikkunat pitää vaihtaa? Mikä on ikkunoiden käyttöikäennuste?

  Vanhojen puuikkunoiden suositeltu vaihtoikä on n. 30 vuotta. Tähän vaikuttaa toki ikkunoiden, miten ikkunoita on huollettu ja onko ikkunat kärsineet vaurioita esimerkiksi auringonvalosta johtuen

 • Taloyhtiön julkisivua ei saa muuttaa. Onko silti mahdollista toteuttaa ikkunaremontti?

  Kyllä on. Ikkunoiden värit, puitejaot ja mahdolliset ristikot on useimmiten mahdollista toteuttaa uuteen ikkunaan. Jos rakennus on suojeltu esimerkiksi Museoviraston toimesta, ikkunaremonttiin tarvitaan erillinen lupa. Joissain kaupungeissa taloyhtiöt tarvitsevat kaupungilta luvan ikkunaremonttiin, jossa julkisivumuutokset käsitellään. 

 • Voiko ikkunat räätälöidä sopiviksi juuri meidän taloyhtiöön?

  Ikkunoissa on mahdollisuus laajoihin räätälöinteihin. Ikkunoiden mitat, muotoilut ja varustelut sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa perusteellisen tarvekartoituksen pohjalta.

 • Ovatko ikkunoiden raaka-aineet kotimaisia?

  Tuotteillemme on myönnetty Avainlippu -merkki, jonka kriteereinä on korkea kotimaisuusaste, sekä kotimainen valmistus.

 • Toteutuuko yrityksessä ympäristöystävällisyys?

  Käytämme tuotteissamme ainoastaan sertifioitua puuta. Tuotantolinjauudistusten ansiosta tuotteidemme valmistuminen tapahtuu entistä energiatehokkaammin sekä ilman materiaalihukkaa. Tiivi-ikkunoiden pintakäsittelyssä käytämme ainoastaan allergiaystävällisempiä ja ympäristöä vähemmän kuormittavia vesiohenteisia maaleja.

  Kierrätämme asianmukaisesti halutessasi vanhat ikkunasi ikkunaremontoinnin yhteydessä. Ikkunoista on mahdollista uusiokäyttää kaikki osat, joten entisten ikkunoiden kierrättäminen on erittäin kannattavaa ja voit näin omalta osaltasi vaikuttaa myös ympäristöystävällisyyden huomioimiseen.

 • Missä ikkunat valmistetaan?

  Ikkunat valmistetaan Suomen tehtaillamme. Tiivin tuotteet valmistetaan pääsääntöisesti Haapajärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla, jossa Tiivin juuret sijaitsevat.

 • Pitääkö asunto tyhjentää ennen ikkunaremonttia?

  Ei tarvitse. Valmistaudu asennukseen siirtämällä ikkunoiden edessä olevat mahdolliset huonekalut, kukat ja muut esineet pois ikkunan edestä. Asentaja tarvitsee vapaata työskentelytilaa vähintään metrin.

 • Kuuluuko jälkisiivous asennuksen hintaan?

  Avaimet käteen -ikkunaremontissa asennuksen jälkeen suoritetaan perussiivous, jossa asentaja siivoaa ikkuna-aukon ympäriltä asennuksesta aiheutuneen sotkun. Työhön ei kuulu ikkunoiden pesu, ellei siitä ole erikseen sovittu lisäpalveluna.

 • Asentavatko asentajat myös uudet listat ikkunoiden ympärille?

  Asennus suoritetaan useimmiten avaimet käteen -periaatteella, joka sisältää myös sisäpuolen listoituksen. Asennuksen sisältöön voi kuitenkin sopimusvaiheessa tehdä muutoksia, jos haluaa jättää sisäpuolen listoituksen pois.

 • Onko ikkunaremontti ”avaimet käteen”-periaatteella toteutettava palvelu?

  Kyllä on. Suunnittelemme ikkunat ja ovet yhdessä asiakkaan kanssa niin, että asiakkaan ei tarvitse itse vastata tuotteiden mitoista. Valmistamme ja asennamme tuotteet.  

 • Saanko kaikki palvelut yhdeltä toimittajalta?

  Kyllä saat. Teemme ikkunaremontteja avaimet käteen palveluna. Suunnittelemme ikkunavalinnat yhdessä asiakkaan kanssa. Samat palvelut ovat myös mahdollisia uudiskohteisiin.

 • Miten energiasäästöä voidaan mitata, mistä tiedän että ikkunat ovat energiatehokkaita?

  Ikkunoiden energiatehokkuus käy ilmi ikkunan U-arvosta, joka ilmaisee ikkunan lämmöneristystä. U-arvo 1,0 on ikkunoissa perustaso. Lämmöneristys paranee, mitä pienempi U-arvo on esim. 0,6.

 • Millä menetelmällä ikkunat kiinnitetään?

  Ikkunat kiinnitetään seinään useimmiten karmiruuveilla. Eristäminen tehdään uretaanilla. Ikkunoita voidaan myös kiilata.

 • Minkälainen tiivistys ikkunoissa on?

  Avattavissa ikkunoissa on tyypillisesti kolminkertainen tiivistys, jolloin tiivisteitä on sisäpuitteen kohdalla kaksi ja ulkopuitteessa yksi.

 • Minkälainen takuu työstä ja ikkunoista annetaan?

  Tiivi antaa ikkunoilleen 5 v. komponentti- ja 15 v. rakennetakuun. Sertifioidun asennuksen ansiosta annamme saneerattaviin pientaloihin suorittamallemme asennustyölle 15 v. asennustyötakuun ja taloyhtiöille 10 vuoden asennustyötakuun. Lue lisää takuista täältä.

 • Onko mahdollista saada ikkunat pinnoitettuna niin, ettei ulkoa näe asuntoon?

  Peilaavilla auringonsuojalaseilla on mahdollista valoisalla kelillä rajoittaa näkymää ulkoa sisälle, mutta pimeällä kelillä auringonsuojalasi ei toimi yhtä hyvin. Täysin tarkoituksen mukaista pimeällä ja valoisalla kelillä toimivaa lasia ei ole.

 • Onko ikkunoiden pinnat mahdollisia saada likaa hylkivänä?

  Ikkunoihin on mahdollista asentaa ns. aktiivilasi, joka auringon UV-säteilyä hyödyntäen pilkkoo lasin pinnalla olevaa likaa ja sadevesi huuhtoo lian pois. Aktiivilasia kutsutaan myös itsepuhdistuvaksi lasiksi.

 • Voiko ikkunat vaihtaa myös talvella?

  Kyllä voi. Ikkunat asennetaan yksi kerrallaan ja kukin ikkuna-aukko on auki vain hetken. Talvella tehtävän ikkunaremontin etu on myös asennustyön joustavampi ja nopeampi saatavuus.

 • Voiko omakotitalossa/rivitalossa/ kerrostalossa asua ikkunaremontin aikana?

  Kyllä voi. Ikkunaremontti tehdään huone kerrallaan asukas huomioiden. Etenemisjärjestyksestä voi keskustella asentajan kanssa. Remontti kestää vain 1-2 päivää, joten kotoa ei tarvitse siirtyä väliaikaiseen majoitukseen.

 • Kuinka kauan ikkunaremontti kestää?


  Omakotitalon ikkunaremontti kestää tyypillisesti 1-2 päivää ikkunoiden ja ovien määrästä riippuen. Asunto-osakeyhtiössä tyypillisesti asunto saadaan sisäpuolelta valmiiksi yhden päivän aikana.

 • Miten ikkunat eroavat toisistaan, jos ajatellaan äänieristystä?

  Avattavassa ikkunassa on kiinteää ikkunaa merkittävästi parempi ääneneristys. Molempien ikkunatyyppien ääneneristystä voidaan kuitenkin parantaa mm. lasivalinnoilla.

 • Mistä tunnistan laadukkaan ikkunan?


  Laadukas ikkuna on jämäkkä, mutta kevyt ja helppo käyttää. Pinnanlaatu on hyvä ja ikkunassa on testatut komponentit.

Ikkunasanakirja

Ikkunan sarana

Lue lisää

Ulko-oven U-arvo

Lue lisää

Energiaikkuna

Lue lisää

Ikkunan karmi

Lue lisää

Ikkunatyypit

Lue lisää

Karmisyvyys

Lue lisää

Alumiini-ikkuna

Lue lisää

Ikkuna hätäpoistumistienä

Lue lisää

Ikkunaristikko

Lue lisää

Puu-alumiini-ikkuna

Lue lisää

Puuikkuna

Lue lisää

MSK-ikkuna

Lue lisää

Ikkunan korkeus lattiasta

Lue lisää

PVC-ikkuna eli muovi-ikkuna

Lue lisää

Ikkunan mitat

Lue lisää

Ikkunanpoka

Lue lisää

Ikkunalasi

Lue lisää

Ikkunoiden tiivistäminen

Lue lisää

Lämpölasi

Lue lisää

Oven kätisyys

Lue lisää

Turvalasi ikkunaan

Lue lisää

Sälekaihtimet ikkunan väliin

Lue lisää

Hyttyspuite ikkunaan

Lue lisää

Ikkunamallit

Lue lisää

Ikkunan äänieristys

Lue lisää

Lämpöikkuna

Lue lisää

Ikkunapelti ja ikkunoiden pellitys

Lue lisää

Mikä on selektiivilasi?

Lue lisää

Mikä on MSE-ikkuna?

Lue lisää

Mikä on ikkunan g-arvo?

Lue lisää

Mikä on ikkunan U-arvo?

Lue lisää

Mietityttääkö ikkunoiden ja ovien valinta tai hinta?

Vai haluatko lisätietoja teknisistä ominaisuuksista, lisävarusteista, mitoituksesta, hinnoittelusta tai räätälöitävyydestä? Voit kääntyä puoleemme kaikissa ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä.

Lähin
Tiivi-asiantuntija

Oman alueesi Tiivi-asiantuntijoilta saat apua remonttikohteen, uudiskohteen ja taloyhtiön ikkuna- ja oviasioissa.

Maksuton
suunnitteluapu

Hyödynnä Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!

Pyydä meiltä
tarjous

Olitpa sitten rakentamassa tai remontoimassa, meiltä löytyvät aina sopivat ikkuna- ja oviratkaisut mittatilaustyönä.