Vastuullinen ikkunoiden kierrätys

Teemme jatkuvaa kehitystyötä löytääksemme entistä ympäristöystävällisempiä toimintatapoja sekä tuoteratkaisuja, ja pyrimme ottamaan tuotteidemme koko elinkaaren huomioon kaikessa toiminnassamme.

Markkinajohtajana haluammekin toimia esimerkkinä muille alan toimijoille ja asettaa korkean standardin vastuullisen kierrätyksen osalta. Olemme tällä hetkellä ainoa ikkuna- ja ovivalmistaja Suomessa, joka kierrättää 100 % vanhoista ikkunoista ja ovista jäävästä materiaalista.

Ikkunoiden ja ovien kierrättämisen edelläkävijä

Vihreät arvot ovat meille todella tärkeä tekijä ja olemme pyrkineet vähentämään hiilijalanjälkeämme koko tuotteen elinkaaren osalta. Kierrätys on merkittävä osa toimitusketjuamme ja halusimmekin tuoda kierrätyksen myös osaksi taloyhtiösaneerauksia. Lisäksi, kierrätysmateriaaleille ja raaka-aineille on suurta kysyntää.

Tarjoamme nyt taloyhtiöiden ikkuna- ja oviremonttikohteissa asiakkaillemme mahdollisuuden kierrättää vanhat ikkunat ja ovet kauttamme. Toimimme tässä yhteistyössä kierrätyskumppanimme Revisol Oy:n kanssa.

Katso alla olevalta videolta, kuinka hoidamme vastuullisen ikkunoiden ja ovien kierrätyksen vanhan ikkunan irrotuksesta aina jätteiden erotteluun asti.

Miten kierrätysprosessi etenee?

Kierrätettävä materiaali, eli toisin sanoen vanhat ikkunat ja ovet lajitellaan jo työmaalla. Kierrätyskumppanimme Revisol Oy noutaa jätteen työmaalta sovitulla aikataululla ja toimittaa ne jätteenkäsittelylaitokseensa Nokialle.

Jätteenkäsittelylaitoksella jätteet erotellaan, eli ikkunasta erotellaan lasi, puitteet ja metalliosat. Erottelun jälkeen ikkunoiden karmit ja puitteet murskataan, ja ne päätyvät esimerkiksi energiaksi jätteenpolttolaitoksille. Lasi on esimerkiksi täysin maatumaton materiaali, joka ei kuulu kaatopaikalle. Ikkunoiden lasi voi päätyä kierrätyksen ja uusiolasia hyödyntävän valmistusprosessin jälkeen vaikkapa routaeristeeksi.

Voimme ylpeänä sanoa, että olemme alamme tuotteiden kierrätyksen edelläkävijä. On hienoa, että voimme täten tuoda alallemme uusia toimintoja ja kierrätysratkaisuja ja sitä kautta haastaa muita toimijoita lähtemään mukaan vastuulliseen kierrätykseen.