10 myyttiä taloyhtiön ikkunaremontista – Ota faktat haltuun

Taloyhtiön ikkunaremontti herättää kysymyksiä. Projektiin on helpompi ryhtyä, kun faktat ovat kunnossa. Niinpä keräsimme asiantuntijamme oikaisemaan tai vahvistamaan yleisimmät ikkunaremonttimyytit.

10 myyttiä – totta vai tarua?

Olemme parantaneet satojentuhansien suomalaisten asumismukavuutta remontoimalla taloyhtiöitä miljoonilla ympäristöystävällisillä ja Suomen olosuhteisiin valmistetuilla ikkunoilla ja ovilla. Tyytyväisten asiakkaiden ansiosta meistä on tullut suurin ja vakavaraisin toimija, jonka vastuullinen toiminta määrittää koko alan standardin.

Olemme kuitenkin vuosien varrella törmänneet kuitenkin useaan väitteeseen taloyhtiön ikkunaremontista. Päätimme koota yleisimmistä väitteistä 10 myyttiä ja laitoimme asiantuntijamme kertomaan ovatko myytit totta vai tarua. Tutustu alta taloyhtiön ikkunaremontin 10 myyttiin.

1. Taloyhtiön ikkunaremontti on putkiremonttiin verrattava ponnistus

Tämä on täyttä tarua ja itse asiassa kenties se yleisin ikkunaremonttiin liittyvä harhaluulo, joka ei lainkaan pidä paikkaansa. Yleisesti ottaen huoneiston ikkunat on vaihdettu yhdessä päivässä ja kotona voi asua koko remontin ajan. Eli putkiremonttiin verrattuna ikkunaremontti on todella huoleton remontti.

2. Taloyhtiön ikkunaremontissa venyy joko budjetti tai aikataulu

Tämä ei pidä paikkaansa. Lisäkulut ja kaikenlaiset hidasteet matkan varrella on helppo välttää, kun ikkunaremontista pyytää ennakkotarjouksen ja kokonaisuus suunnitellaan osaavien ammattilaisten toimesta. Tiivin taloyhtiöille suunnattu asiantuntijapalvelu auttaa projektin heti alusta alkaen oikeille raiteille ja tutkitusti paras projektinhoito pitää huolen aikataulujen pitävyydestä.

3. Taloyhtiön ikkunaremontissa tärkeintä on valita erinomaiset ikkuna- ja ovituotteet

Tässä on mukana sekä totta että tarua. Ikkunoissa on eroja ja tärkeintä onkin valita taloyhtiön arvoihin ja käyttötarpeeseen sopivat ikkunat. On myös hyvä muistaa, että asennus vaikuttaa merkittävästi ikkunaremontin onnistumiseen. Paraskaan ikkuna kun ei huonosti asennettuna toimi kuten pitäisi. Meillä on Suomen laajin tuotemerkkivalikoima, josta löytyy aina vaihtoehto jokaiseen kohteeseen. Asennuksemme on ainoana Suomessa saavuttanut ISO 9001-2015 -laatusertifikaatin. Ja siksi myönnämmekin tekemällemme työlle 10 vuoden asennustakuun.

4. Taloyhtiön ikkunaremontin kilpailutuksessa voi huomioida myös ympäristöasiat

Tämä on totta. Uudet ikkunat ovat jo sinänsä ympäristöteko, sillä näin rakennuksista tulee energiatehokkaampia. Myös itse remontti voi olla mahdollisimman ekologinen ja tähän liittyy esimerkiksi se, miten ne uudet ikkunat valmistetaan ja vanhat kierrätetään. Tiivillä pyritään jatkuvasti pienentämään tuotteiden hiilijalanjälkeä koko elinkaaren ajalta. Olemme myös ainoa ikkunavalmistaja Suomessa, jonka remonttikohteiden vanhojen ikkunoiden jokainen jae kierrätetään teollisuuden raaka-aineeksi.

5. Isännöitsijällä on oltava kokonaisymmärrys ikkunaremontin toteutuksesta

Tämä on siinä mielessä tarua, että isännöitsijän ei tarvitse olla yksin vastuussa ikkunaremontista. Jo alkuvaiheessa kannattaa mukaan ottaa ammattitaitoinen suunnittelija. Lisäksi isännöitsijä saa helpotusta omaan työhönsä, kun ikkunaremonttia toteuttamaan valitaan asiantunteva kumppani.

Yhteistyöllä ja avoimella keskustelulla saadaankin yleensä aikaiseksi se paras lopputulos. Meille on tärkeää olla isännöitsijöiden tukena ikkunaremonteissa. Tiivin maksuttoman asuantuntijapalvelun avulla isännöitsijät voivat päivittää omia tietojaan ja taitojaan keskustelemalla asiantuntijoidemme kanssa.

6. Taloyhtiön ikkunaremontti aiheuttaa isännöitsijälle paljon lisätöitä

Tämä voi olla totta tai tarua, riippuen pitkälti siitä kenen kanssa ikkunaremontti toteutetaan. Meillä on markkinajohtajana se lähtökohta, että ikkunaremonttiin liittyen isännöitsijän ei tarvitse huolehtia mistään ylimääräisestä. Hoidamme asukkaiden tiedottamisen ja pidämme samalla isännöitsijän ja taloyhtiön edustajat koko ajan tietoisina remontin etenemisestä.

Meillä on kokemus sadoista ikkunaremonteista vuosittain. Olemme isännöitsijän luotettavin ja vaivattomin kumppani ikkunaremonteissa.

7. Taloyhtiöiden ikkunaremontteja tekevät yritykset, joilla ei ole riittävää kokemusta ja osaamista

Tämä on pääosin tarua, vaikka rakennusala onkin surullisen kuuluisa yrityksistä, joiden toiminta ei ole kannattavaa ja jotka eivät kanna vastuutaan mahdollisissa reklamaatiotilanteissa.

Taloyhtiön kannattaakin jo kilpailutusvaiheessa selvittää yritysten taustat ja takuut. On myös syytä varmistaa, että urakoitsija ottaa kokonaisvastuun remontista, jotta mahdolliset ongelmat voi selvittää vain yhden osapuolen kanssa. Me teemme satoja ikkunaremontteja vuodessa, joten meille on tärkeää olla luottamuksen arvoinen.

8. Taloyhtiön ikkunaremontti voi heikentää puhelimen kuuluvuutta ja hidastaa mobiiliyhteyksiä

Saattaa yllättää, mutta tämä on totta. Elinkaariajattelun myötä rakentamisen ja saneeraamisen vaatimukset tiukentuvat, joka on johtanut siihen että energiatehokkaat rakennusmateriaalit ja ikkunat tosiaan vaimentavat mobiilisignaalia. Kännykkä ei kuulu ja netti pätkii.

Nämä ovat asioita, jotka on otettava huomioon jo remonttien ja rakentamisen suunnittelussa. Markkinoilla on tarjolla erilaisia ratkaisuja, joten niihin kannattaa paneutua ennen valintaa. Tiivin ratkaisu on yhteistyössä antenniteknologian huippuasiantuntijoiden kanssa kehitetty Antennilasi. Antennilasissa on lasin pintaan integroitu näkymätön antenni, joka levittää signaalin sisätiloihin ylivoimaisen tehokkaasti verrattuna tavalliseen lasiin.

9. Taloyhtiön ikkunaremontti vaikuttaa aina kerrostalon ilmanvaihtoon

Tämä väite on totta. Lämmöneristyksen lisäksi ikkunat ovat merkittävässä roolissa taloyhtiön ilmanvaihdosta ja sisäilman laadusta puhuttaessa, sillä uudet ikkunat ovat aina tiiviimmät kuin vanhat. Käytännössä taloyhtiöissä onkin ikkunaremontin yhteydessä varmistuttava aina myös ilmanvaihdon toimivuudesta ja etenkin tuloilman riittävästä määrästä, joka kannattaa katsoa läpi ihan asiantuntevan suunnittelijan kanssa.

Tiivin ikkunoihin on mahdollista saada KLIK-raitisilmaventtiilit. Niitä on helppo käyttää ja suodattimetkin saa vaihdettua kätevästi ilman työkaluja, joten ilmanvaidon ylläpito on turvattu pitkälle tulevaisuuteen.

10. Taloyhtiön ikkunaremonteissa ei osata hyödyntää nykyaikaisten ikkunoiden mahdollisuuksia

Tämä ainakin osittain pitää paikkansa ja se johtuu varmasti paljolti siitä, että ikkunoiden uusimmat innovaatiot eivät välttämättä ole kaikkien tiedossa. Alan kehittyessä pyrimme kuitenkin tarjoamaan suunnittelijoille ja taloyhtiöille katsauksen alan uusimmista ratkaisuista.

Ikkunoilla voidaan nykyään vaikuttaa jo moneen asiaan, kuten sisäilmaan, lämpötilaan, vedottomuuteen, äänieristykseen, auringonsuojaan ja jopa mobiiliverkon toimivuuteen. Kehitämme ratkaisujamme jatkuvasti, jotta ne olisivat entistä parempia niin ekologisuuden kuin asumisen näkökulmista.

Pyrimme aina tekemään ikkunaremontit taloyhtiön asukkaat ja heidän tarpeensa huomioiden. Ikkunat ovat asukkaiden käytössä ja siksi heidän toiveitaan ikkunaremontista olisi hyvä taloyhtiöissä kuunnella.

Asiantuntijamme palvelevat taloyhtiön ikkunaremontin kaikissa vaiheissa suunnittelusta toteutukseen

VARAA ETÄTAPAAMINEN

Hanki vastauksia ikkunaremonttia koskeviin kysymyksiin, pyydä ennakko- tai budjettitarjous tai apua hankintaprosessin eri vaiheisiin.

VARAA KARTOITUSKÄYNTI

Hyödynnä ammattilaisen kokemusta tulevan ikkunaremontin suunnittelussa ja projektin erityispiirteiden määrittelyssä.

PYYDÄ TARJOUS

Olemme valmistaneet kotimaisia laadukkaita ikkunoita ja ovia taloyhtiöiden tarpeisiin jo yli 40 vuoden ajan ja toteutamme vuosittain satoja taloyhtiöiden ikkuna- ja oviremontteja.