Ikkunamallit

Ikkunamallit ja niiden nimitykset perustuvat valoaukkojen jakoon. Ikkunan pinta voidaan jakaa karmeilla tai puitteilla sekä yhtenäisen lasin pinnalla olevilla koristeristikoilla.

Ikkunamallit on nimetty kirjainlyhenteillä

A-mallin ikkuna tarkoittaa yksiosaista ikkunaa jossa on yksi valoaukko ja B-malli kaksiosaista ikkunaa. Lyhenteen toisella kirjaimella voidaan tarkentaa tietoa ikkunan rakenteesta, esimerkiksi Bv-mallin ikkunassa suuren valoaukon vasemmalla puolella on pienempi tuuletusikkuna.

Nimitykset eivät ole täysin vakiintuneita, vaan ikkunamallit ja niiden nimitykset vaihtelevat hieman ikkunavalmistajasta riippuen.

Yleisimmät ikkunamallit

A-mallin ikkuna

Yksiosainen perusikkuna, jossa on yksi valoaukko.

B-mallin ikkuna

Kaksiosainen ikkuna, joka on jaettu pystysuunnassa kahteen yhtä suureen valoaukkoon tai toinen valoaukoista on tuuletusikkuna. B-mallin ikkunassa voi olla myös umpinainen tuuletusluukku valoaukon oikealla tai vasemmalla puolella. 

T-mallin ikkuna

Kolmiosainen ikkuna, jonka alaosa on jaettu kahteen valoaukkoon ja yläosassa on koko ikkunan levyinen vaakatasossa oleva valoaukko.

Tiivin ikkunamallit

Kotimaiset ja mittatilaustyönä valmistettavat laadukkaat Tiivi-ikkunat voidaan toteuttaa useina eri ikkunamalleina. Tiivi-ikkunoiden ulkonäköön voi ikkunamallin lisäksi vaikuttaa esimerkiksi väri- ja listoitusvalinnoilla. Yksilölliset valinnat viimeistelevät julkisivun ja tukevat kauniisti sisätilojen sisustusta.

Askarruttaako ikkunamallin valinta? Hyödynnä maksuton Suunnitteluapu!

Tiivi Suunnitteluapu on maksuton palvelu, joka auttaa rakentajia ja remontoijia kaikissa ikkunoita ja ovia koskevissa kysymyksissä.

Hyödynnä siis Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!