Lämpölasi

Lämpölasi on erikoistyyppinen ikkunoiden ja ovien lasi, joka on suunniteltu parantamaan rakennusten energiatehokkuutta ja lämmöneristystä.

Mikä on lämpölasi?

Lämpölasi tai eristyslasi on lasielementti, jossa kaksi tai useampia laseja on liitetty yhteen. Lasien välinen tila täytetään jalokaasulla (yleensä argonilla) lämmönjohtavuuden pienentämiseksi. Välitilassa voi olla myös ilmaa, jolloin lämmöneristävyys on jalokaasutäytettä heikompi. Täytekaasu vaikuttaa ikkunan U-arvoon.

Lämpölasi toimii tehokkaasti vähentäen lämmön siirtymistä rakennuksen sisä- ja ulkopuolen välillä, mikä auttaa ylläpitämään miellyttävää sisälämpötilaa ja vähentämään lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia.

Lämpölasi voi olla saatavilla eri muodoissa, kuten karkaistuna, laminoituna tai heijastavana, riippuen käyttötarkoituksesta ja suunnittelullisista tarpeista. Sen valinta voi olla tärkeä osa rakennuksen energiatehokkuuden ja mukavuuden parantamista.

Lämpölasi pitää vilun poissa

Tiivin moderni lämpölasilla varustettu voi olla 10 kertaa energiatehokkaampi kuin vanha ikkuna ja joissain tapauksissa se voittaa jopa iäkkään talon alkuperäisen seinärakenteen energiatehokkuudessa. Niinpä uudet ikkunat voivatkin tuoda lämmityskuluihin merkittäviä säästöjä.

Kiinnostavatko lämpöikkunat? Hyödynnä maksuton Suunnitteluapu!

Tiivi Suunnitteluapu on maksuton palvelu, joka auttaa rakentajia ja remontoijia kaikissa ikkunoita ja ovia koskevissa kysymyksissä.

Hyödynnä siis Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!