Ikkunanpoka

Ikkunanpoka on ikkunan aukeava osa, johon ikkunalasi on kiinnitetty. Ikkunanpoka tunnetaan myös nimityksellä puite.

Mikä on ikkunanpoka?

Ikkunanpoka on se ikkunan osa, jossa lasi on kiinni. Ikkunanpoka on eri asia kuin ikkunan karmi, sillä avattavassa ikkunassa ikkunanpoka on kiinni karmissa saranoilla. Ikkunanpoka liikkuu kun ikkunana avataan tai suljetaan.

Ikkunanpoka eli puite

Ikkunanpoika tunnetaan myös nimellä ikkunan puite. Yhdessä ikkunassa voi olla myös useampi ikkunanpoka. Esimerkiksi kaksilasisessa ikkunassa on yleensä myös kaksi ikkunanpokaa eli erillinen sisäpuite ja ulkopuite.

Ikkunanpoka voidaan myös jakaa osiin. Jos yksi ikkunanpoka sisältää useampia erillisiä pienempiä lasiruutuja, niiden välissä on jakopuite. 

Kytketyssä puitteessa toiseen puitteista on kiinnitetty heloilla sisä- tai välipuite. Tällainen rakenne oli yleinen 1970-luvun pientalojen ikkunoissa.

Ikkunanpoka mittatilaustyönä kaikkiin Tiivi-ikkunoihin

Kaikki Tiivin ikkunat valmistetaan aina mittatilaustyönä niin koon kuin värin ja muiden yksityiskohtien ja lisävarusteiden osalta. Näin voit olla varma siitä, että saat vain parasta kotiisi. Tiivi onkin erinomainen valinta niin rakentajalle kuin remontoijalle.

Tuotteillemme on myönnetty Avainlippu -merkki, jonka kriteereinä on korkea kotimaisuusaste, sekä kotimainen valmistus.

Ikkunat mittatilaustyönä Tiiviltä

Maksutonta apua rakentajalle ja remontoijalle Tiivin asiantuntijoilta!


Uudet ikkunat vaikuttavat kotiin ja elämään vuosikymmeniä. Niinpä omaan kotiin kannattaa valita paitsi laadukkaat myös ominaisuuksiltaan sellaiset ikkunat, jotka lisäävät asumismukavuutta ja turvallisuutta.

Tiivin Suunnitteluapu tarjoaa asiantuntijan neuvoja myös lasien valintaan ja lisätietoja mahdollisuuksista yhdistää yhteen ikkunaan useita eri ominaisuuksia.