Alumiini-ikkuna

Alumiini-ikkuna on yleinen ratkaisu esimerkiksi toimistoissa, teollisuusrakennuksissa ja julkisissa tiloissa.

Mikä alumiini-ikkuna?

Alumiini-ikkuna on ikkuna, jonka puitteet ovat kokonaan alumiinisia, toisin kuin esimerkiksi puu-alumiini-ikkunassa, jossa sisäpuite on puinen. Alumiini-ikkunat ovat erityisen suosittuja paikoissa, joissa vaaditaan kestävyyttä ja pitkää käyttöikää, kuten korroosionkestävyyttä rannikkoympäristöissä.

Alumiini-ikkuna ei kuulu Tiivin valikoimiin

Vaikka alumiini-ikkuna eli kokonaan alumiininen ikkuna ei kuulukaan Tiivin valikoimiin, on myös meidän ikkunoidemme ulkopuite säänkestävää alumiinia ja sisäpuite puuta. Tällainen puu-alumiini-ikkuna eli MSE-ikkuna on nykyään yleisin Suomessa käytettävä ikkuna sekä omakotirakentajien että -remonttien keskuudessa. MSE-ikkunan alumiiinen ulkopuite soveltuu erinomaisesti Suomen vaihteleviin ja haastaviin olosuhteisiin.

Yksi merkittävimmistä alan uudistuksista olivatkin juuri puu–alumiini-ikkunat, jotka Tiivi toi mallistoonsa 1980-luvun puolivälissä. Ennen lopullista malliston uudistamista kokeiltiin ikkunapuitteiden valmistamista myös lehtikuusesta. Sen saaminen oli kuitenkin vaikeaa, ja kokeilu jäi lyhyeksi.

Tarve alumiinisille ulkopuitteille syntyi puhtaasta tarpeesta pidentää ikkunoiden elinkaarta. Etenkin 1960–70-luvuilla suositut tummalla kuultovärillä käsitellyt puiset ulkopuitteet eivät kestäneet sään rasitusta, ja uudetkin ikkunat lahosivat nopeasti pehmeiksi.

Puu-alumiini-ikkunat mittatilaustyönä – Kotimaista laatua Tiiviltä

Hyödynnä asiantuntijaa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi vuosikymmeniä

Uudet ikkunat vaikuttavat kotiin ja elämään vuosikymmeniä. Niinpä omaan kotiin kannattaa valita paitsi laadukkaat myös ominaisuuksiltaan sellaiset ikkunat, jotka lisäävät asumismukavuutta ja turvallisuutta.

Tiivin Suunnitteluapu tarjoaa asiantuntijan neuvoja myös ikkunoiden mitoitukseen ja valintaan.