Kirkkaita näkemyksiä kestävään kehitykseen

Haluamme toiminnallamme sekä tuotteillamme toimia esimerkkinä koko alalle ja edistää parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta.

Kohti alhaisia hiilidioksidipäästöjä

Osana Pihla Groupia ja siten myös Inwidoa olemme sitoutuneet saavuttamaan nettonollapäästöt koko tuotantomme arvoketjussa vuoteen 2050 mennessä.

Lyhyen aikavälin tavoite
Sitoudumme vähentämään vuoden 2022 oman toimintamme
(Scope 1 & 2) kasvihuonekaasupäästöjä 42% vuoteen 2030 mennessä ja vähentämään arvoketjumme epäsuoria (Scope 3) kasvihuonekaasupäästöjä 25% samassa ajassa.

Pitkän aikavälin tavoite
Sitoudumme vähentämään vuoden 2022 oman toimintamme
(Scope 1 & 2) kasvihuonekaasupäästöjä 90% vuoteen 2050 mennessä ja vähentämään arvoketjumme epäsuoria (Scope 3) kasvihuonekaasupäästöjä 90% samassa ajassa.

Tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet

Inwidon tieteeseen perustuvat tavoitteet on hyväksytty Science Based Targets -aloitteen toimesta.

Science Based Targets -aloite (SBTi) on kumppanuus CDP:n, Yhdistyneiden kansakuntien, Global Compactin, World Resources Institute:n (WRI) ja Worldwide Fund for Nature:n(WWF) välillä. SBTi on kunnianhimoisin ilmastoaloite, joka pohjautuu tiedeyhteisön suosituksiin. Se hyväksyy mukaan vain yritykset, jotka ovat sitoutuneet tekemään oman osansa sen eteen, ettei ilmasto lämpenisi yli 1,5 astetta. 

Lisätietoja SBTi:stä on osoitteessa www.sciencebasedtargets.org

Oman toimintamme hiilidioksidipäästöt

Olemme mitanneet oman toimintamme CO²-päästöjä jo useamman vuoden ajan. Emoyhtiön osalta tavoitteemme oli jo puolitettu aiempien tavoitteiden mukaisesti vuosina 2021 ja 2022 CO² -lukujen ollessa 0,78 ja 0,68. Haastava markkinatilanne ja alhaisemmat yksikkömäärät edelliseen vuoteen verrattuna nostivat vuoden 2023 CO² lukua.  

 • vuonna 2019: 1,87 CO² ekv kg/yksikkö
 • vuonna 2020: 1,81 CO² ekv kg/yksikkö
 • vuonna 2021: 0,78 CO² ekv kg/yksikkö
 • vuonna 2022: 0,68 CO² ekv kg/yksikkö*
  *Scope 1 & 2
 • vuonna 2023: 1,05 CO² ekv kg/yksikkö*
  *Scope 1 & 2

Kestävän kehityksen näkökulma on ensisijainen kaikessa toiminnassamme

Tavoitteemme perustuvat YK:n Agenda 2030 -ohjelman pohjalta luomaamme kestävän kehityksen toimintamalliin. Työmme keskiössä on ympäristöystävällisyys, hyvän työpaikan luominen sekä vastuullisen liiketoiminnan edistäminen. Näin voimme myös edistää parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta kaikille.

Pienennämme ympäristövaikutuksia

Tavoitteemme on puolittaa hiilijalanjälkemme vuoteen 2030 mennessä ja vieläkin matalampia hiilidioksidipäästöjä vuoteen 2050 mennessä.

Olemme hyvä työpaikka

Tavoitteemme on olla alan paras työpaikka, jotta henkilöstömme voi tarjota asiakkaillemme parhaita tuotteita ja palveluita.

Liiketoimintamme on vastuullisuutta

Tavoitteemme on kestävä kannattavuus, joka perustuu kestävää kehitystä tukeviin ratkaisuihin ja innovaatioihin.

Kestävän kehityksen tavoitteet

Jotta tavoitteemme mahdollisimman matalista hiilidioksidipäästöistä vuoteen 2050 mennessä toteutuu, olemme osana Pihla Groupia päättäneet keskittyä seitsemään kestävän kehityksen tavoitteeseen. Näiden kautta sitoudumme muuttamaan liiketoimintatapojamme kestävämmän huomisen puolesta. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ovat kokoelma maailmanlaajuisia tavoitteita, jotka on suunniteltu paremman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi kaikille.

7 tavoitetta, joihin olemme sitoutuneet:

 • Tavoite 3: Terveyttä ja hyvinvointia
 • Tavoite 5: Sukupuolten tasa-arvo
 • Tavoite 7: Edullista ja puhdasta energiaa
 • Tavoite 8: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua
 • Tavoite 11: Kestävät kaupungit ja yhteisöt
 • Tavoite 12: Vastuullista kuluttamista
 • Tavoite 13: Ilmastotekoja

Pienennämme ympäristövaikutuksia

Ympäristöasioiden aktiivinen huomioon ottaminen vähentää vaikutustamme ympäristöön. Haapajärven tehtaallemme on myönnetty ISO 14001 -ympäristösertifikaatti, jonka tarkoituksena on tuottaa arvoa ympäristölle sekä organisaatiolle ja sen sidosryhmille. Lisäksi kierrätämme 100 % tuotteidemme valmistuksesta ja työmaalla syntyvistä jätteistä.

Tehostamme prosesseja, käytämme uusiutuvia raaka-aineita ja priorisoimme kestävällä tavalla tuotettua puuta. Tuotantotoimintojen paikallisuus auttaa meitä pitämään kuljetusten aiheuttamat päästöt pieninä.

Käytämme vastuullisesti kasvatettua FSC / PEFC -sertifioitua puuta ja valmistamme siitä ensiluokkaisen energiatehokkaita tuotteita, joilla on pitkä elinkaari.

Kristalli 1+2 ikkunalla on lisäksi kolmannen osapuolen verifioima EPD-ympäristöseloste, joka osoittaa tuotteen hiilijalanjäljen sen koko elinkaaren ajalta.

Olemme hyvä työpaikka

Arvostamme henkilöstöämme ja heidän rautaista ammattitaitoaan. Haluamme pitää kiinni osaavista tekijöistä, sillä he ovat laadun takeemme.
Siksi panostamme henkilökunnan jatkuvaan kehittämiseen ja aktiiviseen osallistamiseen. Henkilökunnan jatkuva kouluttaminen ja valmentaminen mahdollistaa myös sen, että voimme tarjota yhä laadukkaampia ja vastuullisempia tuotteita ja palveluita

Haluamme, että asiakkaillamme on kanssamme turvallinen olo ja henkilöstömme voi luottaa siihen, että työn tekeminen on turvallista niin tehtailla, työmailla kuin toimistoillakin. Siksi investoimme työturvallisuuteen ja kannustamme henkilöstöämme tekemään turvallisuushavaintoja myös oma-aloitteisesti.

Tavoitteenamme on olla alan paras työpaikka, jossa kaikilla on mukava tehdä töitä ja yhtäläiset mahdollisuudet kehittyä. Me voimme hyvin, kun työntekijämme voivat hyvin.

Vastuullinen liiketoiminta

Kaikki päivittäinen toimintamme työnohjauksesta myyntiin nojaa yrityksen hyvän liiketoiminnan periaatteisiin ja eettiseen ohjeistoon, jota kaikkien työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden tulee noudattaa.

Huomioimme kaikessa toiminnassamme aina rakennuksen, asukkaiden, ympäristön, rakennusmääräysten vaatimukset parhaan kokonaisratkaisun tuottamiseksi. Vaadimme vastuullista toimintaa myös kaikilta toimittajiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme.


Tiivin Haapajärven tehtaalle on myönnetty ISO 14001 – ympäristösertifikaatti.

Suomen Vahvimmat -sertifikaatin ansainneena yrityksenä luomme voimaa Suomen talouselämään nyt ja tulevaisuudessa.

Menestyjä-merkki on puolestaan laadun ja luotettavuuden tae. Alle 2% yrityksistä saavuttaa 5-9 vuoden Kestomenestyjä-sertifikaatin.

Luotettavana Kumppanina toimintamme on läpinäkyvää ja siitä saatavilla muita yrityksiä enemmän taustatietoja, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti hankintapäätöksiin.

EPD -ympäristöselosteet ovat kolmannen osapuolen verifioimia ja niissä esitetyt tiedot on tarkastettu ja todettu luotettavaksi ympäristötiedon lähteeksi. Tiedot esitetään EN 15804 + A2 & ISO 14025 & ISO 21930 standardien mukaisesti.

Tiivi Kristalli 1+2 EPD-ympäristöseloste

Mietityttääkö ikkunoiden ja ovien valinta tai hinta?

Vai haluatko lisätietoja teknisistä ominaisuuksista, lisävarusteista, mitoituksesta, hinnoittelusta tai räätälöitävyydestä? Voit kääntyä puoleemme kaikissa ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä.

Lähin
Tiivi-asiantuntija

Oman alueesi Tiivi-asiantuntijoilta saat apua remonttikohteen, uudiskohteen ja taloyhtiön ikkuna- ja oviasioissa.

Maksuton
suunnitteluapu

Hyödynnä Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!

Pyydä meiltä
tarjous

Olitpa sitten rakentamassa tai remontoimassa, meiltä löytyvät aina sopivat ikkuna- ja oviratkaisut mittatilaustyönä.