Puu-alumiini-ikkuna

Nykyisissä teollisesti valmistetuissa ikkunoissa yleisin rakenne on puun ja alumiinin yhdistelmä, jossa puuikkunan ulkopuoliset osat ovat säänkestävää alumiinia. Ikkunalasit kiinnitetään alumiinipuitteeseen silikonilla. 

Mikä on puu-alumiini-ikkuna?

Puu-alumiini-ikkuna on kaksipuitteinen ikkuna, joka on sisäpuolelta puuta ja ulkopuolelta alumiinia. Tarkemmin määriteltynä puu-alumiini-ikkunan sisäpuite ja karmi on valmistettu oksattomasta sormijatketusta männystä. Puu-alumiini-ikkunan ulkopuite ja karmin ulkoverhous puolestaan ovat alumiiniprofiilia.

Nykyään puu-alumiini-ikkuna on yleisin rakenne teollisesti valmistetuissa ikkunoissa. Puu-alumiini-ikkunassa lasit on kiinnitetty alumiinipuitteeseen silikonilla.

Puu-alumiini-ikkuna on säätä kestävä valinta

Puu-alumiini-ikkunan ehdottomia vahvuuksia on sen kestävyys niin vaihtelevia sääolosuhteita kuin käyttöä silmällä pitäen. Alumiinipuite on useimmiten polttomaalattu, jolloin maalipinnalla ei ole irtoamistaipumusta eikä se vaadi korjausmaalausta. Alumiini on säänkestävä materiaali myös käsittelemättömänä sen pintaan luonteisesti muodostuvan oksidikerroksen vuoksi. Tämän vuoksi esimerkiksi maalipintaan syntyneen naarmun korjausmaalaus ei ole puu-alumiini-ikkunan kestävyyden vuoksi välttämätöntä. Esimerkiksi kokonaan puinen puuikkuna vaatii puolestaan säännöllistä huoltomaalausta ja muita korjaustoimenpiteitä tarpeen mukaan.

Puu-alumiini-ikkunat mittatilaustyönä Tiiviltä

Kaipaatko apua ikkunan valintaan?Hyödynnä maksuton Suunnitteluapu!

Tiivi Suunnitteluapu on maksuton palvelu, joka auttaa rakentajia ja remontoijia kaikissa ikkunoita ja ovia koskevissa kysymyksissä.

Hyödynnä siis Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!