ikkunan g-arvo

G-arvo

Ikkunan g-arvo on ikkunan auringonsäteilyn kokonaisläpäisykerroin.

Ikkunan g-arvo kertoo miten ikkuna hyödyntää auringon tuottamaa lämpöä ja valoa

Suuri ikkunan g-arvo on merkki siitä, että ikkuna hyödyntää aurinkoenergiaa hyvin. Pieni ikkunan g-arvo puolestaan viestii heikommasta aurinkoenergian hyödyntämisestä. Ikkunoiden käyttökohde määrittää sen, mikä g-arvo on kohteeseen sopiva.

Auringonsäteilyn kokonaisläpäisykerroin eli g-arvo on käsittelemättömällä lämpölasilla suunnilleen 1,3. Lasin ja samalla myös ikkunan g-arvoa on kuitenkin mahdollista parantaa. Ikkunan g-arvoa voi parantaa pinnoittamalla ikkunan uloin lasin heijastavalla pinnalla. Näin osa auringon tuottamasta infrapunasäteilystä heijastuu takaisin ilman, että se läpäisee ikkunan ja tulee asuntoon.

Tiivin Aurinkosuojatut ikkunat on kehitetty tätä varten, ja niillä on hyvä g-arvo. Auringonsuojalasi mahdollistaa sen, että kovimmilla helteilläkään koti ei ylikuumene eikä kotia tarvitse viilentää keinotekoisesti.

Tutustu videolta Tiivin Aurinkosuojattuihin ikkuinoihin

Mikä g-arvo ikkunoihin? Hyödynnä maksuton Suunnitteluapu

Mietityttääkö ikkunoiden g-arvo? Tiivi Suunnitteluapu on maksuton palvelu, joka auttaa rakentajia ja remontoijia kaikissa ikkunoita ja ovia koskevissa kysymyksissä.

Hyödynnä siis Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!