Energiaikkuna

Ikkunat voidaan energialuokitella ja energialuokituksessa ikkunalle lasketaankin vertailuluku, joka kuvaa ikkunarakenteen aiheuttamaa lämmitystarvetta vuoden ajanjaksolla. Energiaikkunat ovat lämpöä erinomaisesti eristäviä.

Mitä tarkoittaa energiaikkunan luokitus?

Energiaikkunaa luokiteltaessa sille lasketaan vertailuluku, joka kertoo ikkunarakenteen lämmitystarpeen vuoden aikana. Vertailuluku määrää siis energiaikkunan luokan ja ikkunalle annetaan sen perusteella kodinkoneistakin tuttu energiamerkki. Ikkunat jaetaan energialuokkiin asteikolla A++ — G. Kaikista parhaimmat energiaikkunat ovat siis A++ energialuokiteltuja. Tiivin kaikki ikkunat ovat vähintään A-luokiteltuja energiaikkunoita.

Miksi energiaikkuna kannattaa valita?

Energiaikkunat eli energiatehokkaat ikkunat ovat sekä taloudellinen, että ympäristöystävällinen valinta. Energianhinta on noussut, jonka vuoksi myös kotien lämmityskulut talvisin ja jäähdytyskulut kesäisin ovat nousseet aiemmasta. Ikkunat ovat merkittävässä roolissa kodin lämmöneristävyydessä, jonka vuoksi energiaikkunat vaikuttavatkin suoraan lämmitys- ja jäähdytyskulujen suuruuteen. Säästöt energiankulutuksessa ovat merkityksellisiä myös ympäristön ja luonnonvarojen kulumisen kannalta.

Tiivin energiaikkunat ovat energiamerkittyjä

Olemme koonneet kokonaisen sivun energialuokituksista ja Tiivin energiaikkunoiden energiamerkeistä.

Hyödynnä asiantuntijaa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi vuosikymmeniä

Uudet ikkunat vaikuttavat kotiin ja elämään vuosikymmeniä. Niinpä omaan kotiin kannattaa valita paitsi laadukkaat myös ominaisuuksiltaan sellaiset ikkunat, jotka lisäävät asumismukavuutta ja turvallisuutta.

Tiivin Suunnitteluapu tarjoaa asiantuntijan neuvoja myös ikkunoiden mitoitukseen ja valintaan.