Lämpöikkuna

Virallista määritystä termille lämpöikkuna ei ole, mutta yleensä lämpöikkunoiksi kutsutaan ikkunoita, joiden lämmönläpäisykerroin eli U-arvo on vähintään 1,0 eli vuonna 2010 voimaan tulleen rakennusmääräyksen minimi. Niinpä kaikki Tiivin ikkunat ovat vakiona lämpöikkunoita.

Lämpöikkuna Tiiviltä – Vain parasta kotiisi

Tiesitkö, että jokainen Tiivin valmistama ikkuna on vakiona lämpöikkuna? Tämä johtuu siitä, että suomalaisten rakennusmääräysten perusteella jokainen nykypäivänä valmistettu ikkuna on määritelmään mukaan jo lähtökohtaisesti lämpöikkuna.

Tiivi tarjoaa kuitenkin markkinoiden energiatehokkaimmat lämpöikkunat juuri sinun tarpeisiisi. Ikkunat luokitellaan nykyään kodinkoneista ja rakennuksen energiatodistuksesta tutulla asteikolla A++:sta G:hen. Ikkunoiden energialuokituksen tarkoituksena on auttaa rakentajia ja remontoimia tekemään vertailua erilaisten ratkaisujen välillä ja siten tunnistaa energiatehokkaimmat ratkaisut juuri omaan kotiin. Tiivin Kristalli -avattavien ikkunoiden ja kiinteiden Maisema -ikkunoiden energialuokitukset ovat jopa A++ -luokkaa.

Lämpöikkuna voi olla avattava tai kiinteä ikkuna

Tyypillisessä avattavassa lämpöikkunassa on kaksi kaksinkertaista eristyslasielementtiä, kiinteässä lämpöikkunassa puolestaan yleensä yksi kolmilasinen eristyslasielementti. Suurimmassa osassa moderneista ikkunoista käytetään rakennetta, jossa on yksi kaksilasinen eristyslasi ja toisessa puitteessa yksi yksinkertainen tavallinen lasi. 

Avattavat lämpöikkunat

Kiinteät lämpöikkunat

Lämpöikkuna pitää vilun poissa

Lämpöikkunoissa käytetään moninkertaisen eristyslasielementtirakenteen lisäksi erilaisia rakenteen lämmönläpäisyä vähentäviä teknisiä ratkaisuja. Näitä ovat mm. lämpösäteilyä suodattava selektiivipinnoite sekä usein lämpöä eristävä välilista, joka on usein muovi- tai komposiittirakenteinen. Eristyslasielementin täytteenä käytetään lämmön johtumista vähentävää jalokaasua, kuten argonia. Rakenteensa ansiosta lämpöikkuna varmistaa sen, että kotona ei lämpö pääse karkaamaan ulos eikä vastaavasti kylmyys pääse tunkeutumaan ikkunoiden kautta kodin sisätiloihin.

Nykyaikainen lämpöikkuna voi olla 10 kertaa energiatehokkaampi kuin vanha ikkuna ja joissain tapauksissa se voittaa jopa iäkkään talon alkuperäisen seinärakenteen energiatehokkuudessa. Niinpä uudet lämpöikkunat voivatkin tuoda lämmityskuluihin merkittäviä säästöjä.

Kiinnostavatko lämpöikkunat? Hyödynnä maksuton Suunnitteluapu!

Tiivi Suunnitteluapu on maksuton palvelu, joka auttaa rakentajia ja remontoijia kaikissa ikkunoita ja ovia koskevissa kysymyksissä.

Hyödynnä siis Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!