Tiivin ikkunat ovat markkinoiden energiatehokkaimpia ja ne ovat vähintään A-energialuokiteltuja. Energiamerkinnät auttavat sinua valitsemaan energiatehokkaimmat ikkunat kotiisi.

Ikkunan energialuokitus kertoo sen energia-
tehokkuudesta

Tiivin ikkunat ovat markkinoiden energiatehokkaimpia ja ne ovat vähintään A-energialuokiteltuja. Energiamerkinnät auttavat sinua valitsemaan energiatehokkaimmat ikkunat kotiisi.

Markkinoiden energiatehokkaimmat ikkunat

Tiivi tarjoaa markkinoiden energiatehokkaimmat ikkunaratkaisut juuri sinun tarpeisiisi. Tiivin Kristalli -avattavien ikkunoiden ja kiinteiden Maisema -ikkunoiden energialuokitukset ovat jopa A++ -luokkaa.

Ikkunat luokitellaan kodinkoneista ja rakennuksen energiatodistuksesta tutulla asteikolla A++:sta G:hen. Ikkunoiden energialuokituksen tarkoituksena on auttaa rakentajia ja remontoijia tekemään vertailua erilaisten ratkaisujen välillä ja siten tunnistaa energiatehokkaimmat ratkaisut juuri omaan kotiin.

Energialuokitus pohjautuu ikkunalle laskettavaan vertailulukuun, joka kertoo kuinka paljon ikkuna vaatii lämmitystarvetta vuodessa. Nykyaikaiset energiatehokkaat ikkunat ovat lasituksista riippuen jo parasta A++ -luokkaa, mikä tarkoittaa sitä, että ikkunat ovat tehokkaampia kuin 1960-luvun talon alkuperäinen seinärakenne.

Uudet ikkunat voivat olla jopa 10 kertaa energiatehokkaampia kuin vanhat. Näin uusilla ikkunoilla voi säästää hurjasti kodin lämmityskuluissa.

Ikkunan lasituksilta ja ominaisuuksilta vaaditaan tänä päivänä paljon. Talvella kylmän tulisi pysyä ulkona ja lämmön sisällä, ja kun taas kesällä auringon sisälle tuoma lämpöenergia pitäisi saada estettyä ja sisätilojen viilennyksen tarve estettyä. Näihin voidaan vaikuttaa mm. energialaseilla, auringonsuojalasituksella, sekä erilaisilla ikkunaan valittavilla lisävarusteilla.

Tutustu Tiivin energiatehokkaimpiin ikkunaratkaisuihin

Tiivi Kristalli Avattava ikkuna

Tiivi Kristalli on ensiluokkainen avattava puualumiini-ikkuna ikkuna, joka on energiatehokkuudeltaan omaa luokkaansa. Kolmi- tai nelilasisena sekä erityisellä energialasituksella saatavan ikkunan sormiliitetty karmi kestää ja on pitkäikäinen. Markkinoiden vahvin sisäpuite on puolestaan kestävyyden lisäksi vääntymätön sekä tehokkaasti lämpöä eristävä.

  • Tyyppi: MSE 1+2 ja MSE 2+2
  • Energialuokka: A++, A+ tai A.
  • U-arvo: 1,0 – 0,59
  • dB – Rw+Ctr: 39 – 47
  • G-arvo: 36 – 22

Tiivi Maisema Kiinteä ikkuna

Vähäeleinen ja energiatehokas Maisema on kolmilasinen kiinteä ikkuna, joka luo kotiin tyylikkään ilmeen ja parantaa asumismukavuutta. Markkinoiden kestävin rakenne vastaa vaativankin suomalaisen rakentajan ja remontoijan tarpeisiin. Maisema mahdollistaa jopa 10 neliön kokoiset yksittäiset ikkunat, energiatehokkuudesta tinkimättä.

  • Tyyppi: MEK
  • Energialuokka: A++ tai A+ t
  • U-arvo: 1,0 – 0,68
  • dB – Rw+Ctr: 26 – 41
  • G-arvo: 49 – 24

Tiivi -ikkunoiden energiamerkinnät

Energialaskurilla arvioit ikkunoiden tuomat säästöt

Laskurimme kertoo suuntaa antavan arvion ikkunaremontin vaikutuksesta omakotitalosi energiankulutukseen.