Palo-ovet – Tyylikästä ja turvallista mittatilaustyötä Tiiviltä

Valikoimastamme löydät turvalliset CE-merkityt paloluokan EI15 tai EI30 ulko-ovet tyylikkyydestä tinkimättä.

Palo-ovet EI15 ja EI30

Rakennusmääräykset vaativat paloluokiteltujen ovien käyttämistä tietyissä tilanteissa ja tietynlaisissa kohteissa, mutta sen lisäksi jokainen voi halutessaan hankkia kotiinsa paloluokitellun eli palolta suojaavan ulko-oven. Palo-oven käyttäytymistä tulipalon sattuessa kuvataan merkinnällä EI (tiiviys + eristävyys). Merkinnän yhteydessä palonkestävyysaika ilmoitetaan minuutteina eli EI30 palo-ovessa tämä on esimerkiksi 30 minuuttia. Palo-ovet siis hidastavat palon leviämistä merkittävästi.

Tiivin uusin innovaatio on EI30 luokiteltu palo-ovi yhdessä DB35 ääneneristävyyden kanssa. Yhdistelmäovi on erinomainen valinta esimerkiksi kohteisiin, jotka sijaitsevat vilkasliikenteisten teiden lähettyvillä.

Huomaathan, että palo-oviin ei ole määräysten vuoksi saatavilla kaikkia lisävarusteita esim. pitkävedintä ja piilosaranoita.


Laadukas CE-merkitty palo-ovi antaa enemmän aikaa poistua palon tieltä ja estää palon leviämistä

Paloluokiteltu ovi vaaditaan rakennukseen usein mikäli rakennukset sijaitsevat lähellä toisiaan tai esimerkiksi autokatos ja talon sisäänkäynti ovat lähellä toisiaan. Paloturvallisuuden lisäksi ovi antaa erinomaisen suojan kylmää vastaan. Tiivis ja kestävä ulko-ovi tuo säästöjä energiakustannuksiin ja lisää asumismukavuutta.

Tiivin palo-ovien laadusta kertoo myös se, että jokainen palo-ovi on merkitty yksilöidyllä CE-tarralla, josta käy ilmi muun muassa valmistusvuosi, oven sertifikaattinumero ja erän valmistusnumero.

Haluatko ulko-oven palo-ovena?

Kaikki Tiivin ulko-ovimalliston umpiovet ja useat lasiaukolliset ovet voidaan valmistaa EI30-luokan palo-ovina. Lisäksi City- ja Klassikko-mallistojen umpiovia on saatavilla EI15-luokan palo-ovina.

Palo-oven minimikoko on 790×1790 mm ja maksimikoko 990×2290 mm. Muiden Tiivi-ulko-ovien tapaan valmistamme palo-ovet aina mittatilaustyönä minimi- ja maksikoon rajoissa. Palo-ovea ei valmisteta levikkeellisenä eikä pariovena. Tarkemmat saatavilla olevat lisävarusteet löytyvät tuotekortista.

Kysy lisää, mikäli haluat ulko-ovesi paloluokiteltuna versiona!

Turvalliset palo-ovet tyylistä tinkimättä

Tyylikkäisiin ja kestäviin Tiivi-oviin voi luottaa olosuhteissa kuin olosuhteissa. Useat Tiivin kotimaiset ulko-ovet voi halutessaan tilata myös palo-ovena. Tämä mahdollistaa ensiluokkaisen paloturvallisuuden tinkimättä tyylikkyydestä saati käytännöllisyydestä.

Tiivi-ovet laajentavat käsityksesi palo-ovista. Toimivan ja turvallisen palo-oven ei suinkaan tarvitse olla teknisissä tiloissa käytetty peltiovi. Sen sijaan Tiivin valikoimassa on lukuisia vaihtoehtoja palo-oveksi. Löydät mallistostamme taatusti juuri sinun kohteeseesi luontevasti istuvan palo-oven.

Palo-ovet on myös mahdollista saada lasi-aukoilla paloturvallisuutta heikentämättä. Useissa Tiivin paloluokitelluissa ovissa on kodin valoisuutta lisäävä lasi-aukko. Uudet lasinvalmistustekniikat mahdollistavat isotkin lasi-aukot palo-oviin. Tiivin ulko-oviin voi valita oman maun mukaan useista vaihtoehdoista kirkkaan tai huurteisen lasin.

Tutustu Tiivin palo-oviin ja varmista kotisi turvallisuus – tyylistä tinkimättä.

Miksi valita palo-ovi?

Palo-ovet estävät tulipalon leviämistä ja antavat asukkaille aikaa poistua palon tieltä. Palo-ovien asentamiselle on useita syitä tai erilaisia vaatimuksia. Vaatimus palo-ovesta tai -ikkunasta on aina merkitty rakennuslupapiirustuksiin.

Tiivis rakentaminen asettaa usein vaatimuksia paloturvallisuudelle. Paloluokiteltua ulko-ovea voidaan vaatia, mikäli rakennukset sijaitsevat lähellä toisiaan, tai esimerkiksi silloin kun, autokatos ja talon sisäänkäynti ovat lähekkäin.

Palo-ovet antavat siis asukkaille ja naapureille turvaa tulipaloilta sekä mielenrauhaa asumiseen.

Millaista turvaa palo-ovet antavat?

Palo-ovi on hyvä tapa parantaa koko rakennuksen paloturvallisuutta. Palo-ovet voivat antaa eri pituisen turva-ajan riippuen palo-ovien luokituksesta. Tyypilliset EI30-luokituksen palo-ovet antavat 30 minuutin turva-ajan. Käytännössä palo-ovet hidastavat tulipalon leviämistä ja antavat mahdollisuuden poistua turvallisesti pois tulipalon tieltä.

Kaikki Tiivin ulko-ovimalliston umpiovet sekä monet lasiaukolliset ovet voidaan valmistaa EI30-luokan palo-ovina. City- ja Klassikko-mallistojen umpiovia voidaan myös valmistaa EI15-luokiteltuina palo-ovina.

Turvallisuuden varmistaaksemme teemme Tiivillä palo-oville aina kattavat polttotestit, jotka kertovat palo-ovien tulen- ja lämmönkestävyydestä. Näin varmistamme, että palo-ovet vastaavat aina niille asetettuja kriteerejä.

Koska palo-ovet rakennetaan erityisen tiiviiksi, ne tuovat myös arkeen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta suojaamalla kotiasi talvella kylmää vastaan. Näin ollen Tiivin palo-ovet ovat hyvä tapa myös pienentää kodin energiakustannuksia Suomen kylmissäkin olosuhteissa.

Palo-ovi asennettuna? Tiiviltä saat myös palo-ovet asennettuna!

Tiiviltä palo-oven ostaminen on täyden palvelun kokemus, sillä meiltä saat myös palo-oven asennuksen. Ammattilaisen suorittama huolellinen asennus varmistaa sen, että ovi toimii kuten pitääkin. Asennusprosessimme perustuu aina tarkkaan mittaukseen ja asennuksen osuudesta voit hyödyntää kotitalousvähennyksen. Ulko-oven asennuksen jälkeen saat asentajaltamme vielä opastuksen ulko-oven oikeaoppiseen käyttöön. Tarvittaessa kauttamme onnistuu myös vanhan ulko-oven kierrätys.

Palo-ovi: hinta? Pyydä tarjous palo-ovesta!

Jokainen kohde ja ovi on erilainen ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään olipa kyseessä tavallinen ulko-ovi tai palo-ovi. Hinta selviääkin aina parhaiten pyytämällä tarjous oman alueen Tiivi-asiantuntijalta. Palo-oven hinta voi sisältää myös asennuksen, mikäli niin haluat. Kokonaisuuden hinta selviää yksinkertaisimmin pyytämällä palo-ovitarjous asiantuntijaltamme.