Ikkunan u-arvo

Selektiivilasi

Selektiivilasissa on metalli- tai metallioksidipinnoite, joka päästää auringon säteilyn huonetilaan, mutta vähentää lämmön säteilyä sisätilasta ulospäin.

Selektiivilasi valikoi mitä lävitseen päästää

Selektiivilasin nimitys juontuu englanninkieliseen valitsemista tarkoittavaan termiin select. Tällä viitataan selektiivilasin kykyyn valikoida, mitä sen läpi pääsee. Näkyvä valo pääsee selektiivilasin läpi ongelmitta, mutta lämpösäteily heijastuu pois selektiivilasin pinnalta.

Selektiivilasi parantaa ikkunan energiatehokkutta

Tärkein syy valita ikkunaan selektiivilasi on sen vaikutus ikkunan ja koko kodin energiatehokkuuteen. Lämmityskulut pienenevät, kun selektiivilasi estää lämmön karkaamisen ikkunoiden kautta.

Selektiivilasi on nykyään käytännössä jo miltei vakiovaruste ikkunassa kuin ikkunassa. Jos talo on rakennettu tai siihen on tehty ikkunaremontti 2000-luvulla, on ikkunoissa hyvin todennäköisesti selektiivilasit. Myös monissa hieman tätä vanhemmissa taloissa on selektiivilasit.

Selektiivilasi on harvoin pestävällä pinnalla

Perinteiset selektiivipinnoitteet ovat pehmeitä ja kestävät huonosti mekaanista kulutusta kuten pesua. Tämän vuoksi selektiivipinnoite onkin usein eristyslasien välisessä suljetussa tilassa. 

Perinteisen selektiivilasin lisäksi on olemassa kovapinnoitteinen selektiivilasi, joka on nimensä muikaisesti perinteistä selektiivipinnoitetta kestävämpi. Kovapinnoitteinen selektiivilasi on kuitenkin myös pestävä varoen, eikä tähän saa käyttää hankaavia pesuaineita ja -välineitä. Niinpä usein myös kovapinnoitteinen selektiivilasi pyritään sijoittamaan ikkunan ei-pestävälle pinnalle.

Selektiivilasi voi heikentää mobiilisignaalien pääsyä sisätiloihin

Selektiivilasi ei tarjoa pelkästään hyötyjä, sillä sen pinnoite myös estää radiosignaalin kulkemista ikkunan läpi. Modernit energiatehokkaat selektiivilasilla varustetut ikkunat vaimentavatkin mobiilisignaaleja jo yhtä tehokkaasti kuin betoniseinä.

Ongelmaan on onneksi ratkaisu. Tiivi Connect Antennilasi takaa, että kännykkä kuuluu ja mobiilidata liikkuu, vaikka ikkunassa olisikin selektiivilasi. Käytännössä antenni on selektiivilasin pinnassa lähes huomaamaton antennikuvio, jota on jopa vaikea havaita paljaalla silmällä.

Selektiivilasi ikkunoihin? Hyödynnä maksuton Suunnitteluapu!

Mietityttääkö selektiivilasi tai jokin muut valinta? Tiivi Suunnitteluapu on maksuton palvelu, joka auttaa rakentajia ja remontoijia kaikissa ikkunoita ja ovia koskevissa kysymyksissä.

Hyödynnä siis Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!