pvc ikkuna eli muovi ikkuna

PVC-ikkuna eli muovi-ikkuna

PVC-ikkuna eli muovi-ikkuna on yleinen ikkunatyyppi etenkin Keski-Euroopassa. Muovi-ikkuna tai PVC-ikkuna tarkoittaa yleensä lasista ikkunaa, jonka karmi on muovirakenteinen tai muovirakenne on vahvistettu alumiinilla.

Mikä on PVC-ikkuna?

PVC-ikkuna on muovi-ikkuna, joka on yleinen ikkunatyyppi etenkin Keski-Euroopassa. Ikkunan lasituksessa erilaisia muoveja käytetään vain poikkeustilanteissa. Muovi-ikkuna tai PVC-ikkuna tarkoittaa yleensä lasista ikkunaa, jonka karmi on muovirakenteinen tai muovirakenne on vahvistettu alumiinilla.

Suomessa PVC-muovia (polyvinyylikloridi) ei yleisesti käytetä ikkunan puitteiden materiaalina. Myös ovirakenteissa se on varsin harvinainen.

PVC-ikkuna on kuitenkin yksi vaihtoehto Suomessakin, sillä etenkin saksalaisia PVC-ikkunoita tuodaan jonkin verran maahan. PVC on helppohoitoinen materiaali eikä vaadi huoltoa, mutta rikkoutuessaan rakenne ei ole korjattavissa. 

PVC-muovista syntyvän jätteen hävittäminen on ongelmallista sen sisältämän kloorin vuoksi. PVC-muoveja voidaan lisäksi käyttää muidenkin kuin pvc-ikkunoiden eli muovi-ikkunoiden tiivisteissä.

PVC-ikkuna ei kuulu Tiivin valikoimiin

Puu-alumiinirakenteinen MSE-ikkuna on nykyään yleisin Suomessa käytettävä ikkuna niin uusien omakotitalojen kuin ikkunaremonttien kohdalla. Tällaisen MSE-ikkunan ulkopuite on alumiinia, mikä lisää ikkunan säänkestävyyttä maamme vaihtelevissa ja haastavissa olosuhteissa.

Yksi merkittävimmistä alan uudistuksista olivatkin juuri puu–alumiini-ikkunat, jotka Tiivi toi mallistoonsa 1980-luvun puolivälissä. Ennen lopullista malliston uudistamista kokeiltiin ikkunapuitteiden valmistamista myös lehtikuusesta. Sen saaminen oli kuitenkin vaikeaa, ja kokeilu jäi lyhyeksi.

Tarve alumiinisille ulkopuitteille syntyi puhtaasta tarpeesta pidentää ikkunoiden elinkaarta. Etenkin 1960–70-luvuilla suositut tummalla kuultovärillä käsitellyt puiset ulkopuitteet eivät kestäneet sään rasitusta, ja uudetkin ikkunat lahosivat nopeasti pehmeiksi.

Laadukkaat kotimaiset puu-alumiini-ikkunat mittatilaustyönä Tiiviltä

Hyödynnä asiantuntijaa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi vuosikymmeniä

Uudet ikkunat vaikuttavat kotiin ja elämään vuosikymmeniä. Niinpä omaan kotiin kannattaa valita paitsi laadukkaat myös ominaisuuksiltaan sellaiset ikkunat, jotka lisäävät asumismukavuutta ja turvallisuutta.

Tiivin Suunnitteluapu tarjoaa asiantuntijan neuvoja myös ikkunoiden mitoitukseen ja valintaan.