Hyttyspuite ikkunaan

Hyttyspuite eli hyönteispuite on käytännöllinen apu kodin tuuletuksessa, sillä se pitää hyönteiset kodin ulkopuolella. Hyttyspuite on yleensä irrotettava, joten sen saa esimerkiksi talven ajaksi pois. 

Hyttyspuite ikkunaan Tiiviltä – Valitse tavallinen tai allergiaystävällinen

Tiiviltä löytyy kaksi erilaista hyttyspuitetta ikkunaan. Allergiaystävällinen siitepölyverkko pysäyttää hyöteisten lisäksi myös allergiaa aiheuttavia pienhiukkasia.

Hyttyspuite ikkunaan

Hyttyspuite pitää tuulettaessa hyönteiset kodin ulkopuolella. Puite on vaivaton irrottaa esimerkiksi pesun tai talven ajaksi. Tiivi-hyttyspuitteeseen voidaan yhdistää myös kehäristikko.

Siitepölyverkko ikkunaan

Tiivin Siitepölyverkko auttaa pitämään siitepölyn ulkona. Millimetrintarkasti valmistettu verkko estää siitepölyn pääsyn huoneeseen ja pitää huonetilat raikkaana. Siitepölyverkolla varustettu tuuletusikkuna mahdollistaa siitepölyallergikoille turvallisen sisäilman siitepölyaikana ilman, että huoneen tuuletuksesta pitäisi luopua. Samalla siitepölyverkko suojaa myös hyönteisiltä.

Hyttyspuite on syytä pitää puhtaana

Hyttysverkon puhdistaminen on tärkeää, sillä verkko voi vaurioitua lintujen nokkiessa verkkoon jääneitä hyönteisiä. Verkon voi imuroida varovasti ja tarvittaessa sen voi myös pestä haalealla vedellä ja miedolla yleispuhdistusaineella.

Hyttyspuitteen korjaaminen tai uusiminen 

Rikkoutuneen verkon voi vaihtaa itse, mutta verkon kiinnitystapa riippuu alkuperäisen hyönteispuitteen mallista. Verkko voidaan kiinnittää hyönteispuitteen profiiliin esimerkiksi tiivisteellä. Hyönteispuitteissa käytetään useimmiten lasikuitupohjaista muovilla pinnoitettua verkkoa, jota myydään rautakaupoissa. Kestävämpi, mutta kalliimpi ratkaisu on alumiiniverkko. 

Mikäli koko hyönteispuite on rikkoontunut, on vanhan puitteen tilalle valmistettava mittojen mukaan uusi. Koska modernit ikkunat valmistetaan mittatilaustyönä, ei valmiiksi oikean kokoisia hyönteispuitteita useimmissa tapauksissa ole saatavilla. Useimmat ikkunavalmistajat voivat toimittaa tilauksesta uudet hyönteispuitteet alkuperäisten ikkunanpiirustusten mukaisina. 

Hyönteispuitetta hankittaessa on mittojen lisäksi tarkistettava kiinnitysmekanismin sopivuus. Puitteen kiinnitystapa riippuu ikkunan rakenteesta sekä ikkunan ulkopuitteen ja verhoilun välisestä tilasta. 

Askarruttaako ikkunoiden valinta? Hyödynnä maksuton Suunnitteluapu!

Tiivi Suunnitteluapu on maksuton palvelu, joka auttaa rakentajia ja remontoijia kaikissa ikkunoita ja ovia koskevissa kysymyksissä.

Hyödynnä siis Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!