Ikkunaremontti sujui aikataulussa ja tulos on komia!

Rivitalon ikkunaremontti paransi energiatehokkuutta ja teki huoneistoista valoisampia

Rivitalon ikkunaremontti paransi energiatehokkuutta ja teki huoneistoista valoisampia

As Oy Piritankartano Halikossa on 1984 rakennettu kahdeksan huoneiston rivitalo-osakeyhtiö, jossa ikkunaremontti tuli alkuvuodesta ajankohtaiseksi.

Valinta remontin tekijästä tehtiin huhtikuussa, toukokuussa käytiin tekemässä mittaukset ja samalla sovittiin remontin ajankohdaksi syyskuu. Remontti valmistui aikataulussa yhden huoneiston päivävauhtia ja lopputulokseen ollaan erittäin tyytyväisiä.

”Valmista tuli ja komiat on! Ikkunoissa on vähän vielä uutuudenjäykkyyttä, mutta hyvin ne toimivat. Emäntäkin on tosi tyytyväinen, kun ikkunoiden avaaminen on helppoa ja pestäviä ikkunapintoja on vähemmän kuin ennen”, As Oy Piritankartanon hallituksen puheenjohtaja Jorma Heinonen kehuu.

Etsi lähin asiantuntija: Ikkunaremontti Salo

Tiivin asentajien työlle annetaan 10 vuoden takuu. 

Valinnassa vaikuttivat helppokäyttöisyys, keveys ja integroidut sälekaihtimet

Alkuperäiset, yli 30 vuotta vanhat ikkunat olivat hankalat etenkin pestessä. Kolmelasisessa ikkunassa oli kaksi puitetta, joissa keskimmäinen lasi oli kiinni vain tiivisteillä. Ajan kuluessa rakenne oli heikentynyt ja ikkunoita jopa rikkoutui pestessä, kun irtopuitetta jouduttiin pesun aikana siirtelemään.

Lue lisää: Milloin taloyhtiön ikkunaremontti on ajankohtainen

Ikkunaremonttia lähdettiin suunnittelemaan keväällä. Tarjouspyyntöjen perusteella kutsuttiin kaksi sopivinta ikkunatoimittajaa yhtiökokoukseen esittelemään tarjouksensa.

Kaikki osakkaat olivat esittelytilaisuudessa paikalla ja saivat näin mahdollisuuden esittää lisäkysymyksiä. Kyselytilaisuuden jälkeen osakkaat päättivät yhdessä valita Tiivi Kristalli -ikkunat ja terassin ovet.

Taloyhtiössä oli alkuperäisenä ajatuksena valita nelilasiset ikkunat parhaan mahdollisen eristyksen vuoksi. Rivitaloon oli hankittu maalämpö, jonka tueksi haluttiin mahdollisimman energiatehokas ikkunavaihtoehto. Nelilasinen ikkuna on kuitenkin painava ja ikkunan avausmekanismi joutuu koville.

Tiivin Rainer Muhonen ehdottikin vaihtoehtona uusia Kristalli-kkunoita, joissa saranointi on tavanomaisia ikkunoita jykevämpi ja lukitusmekanismi kehittyneempi. Ikkunoiden pesu on myös helpompaa, koska ikkuna avataan yhdestä painikkeesta, eikä niissä ole irrallisia kahvoja tai muita osia.

Käyttömukavuutta lisäävät Kristalli-ikkunoiden sisäänkelautuvat kaihtimet, joissa kaihtimen asentoa säädetään yhdestä nupista ja mekanismi on siististi puitteen sisällä. Naru rullautuu siististi puitteen sisälle, kun kaihtimet nostetaan ylös.

Asentajat huolehtivat lattioiden suojauksesta ja jälkien siistimisestä. Arat esineet kannattaa suojata aina ennen ikkunaremonttia, sillä vanhoja ikkunoita irroitettaessa rakenteista saattaa pöllähtää roskia ja pölyä.

Valkoinen puite lisäsi valoisuutta

”Tiivi Kristalli-ikkunoissa miellytti erityisesti yhden kahvan systeemi sekä integroidut sälekaihtimet”, Jorma Heinonen kertoo.

Uusien ikkunoiden ulkonäkö miellyttää asukkaita ja samalla saatiin myös lisää valoa. ”Entisissä ikkunoissa oli tummat puitteet ja näissä uusissa valkoiset. Ei olisi ennakkoon uskonut, miten paljon lisää valoisuutta se tuo”, Heinonen kertoo.

As Oy Piritankartanossa on tehty nyt kaikki isommat remontit: on vaihdettu ulko-ovet, uudistettu putket ja laitettu maalämpö. Räystäskourut uusittiin ja katot pestiin tänä keväänä ja nyt teetetty ikkunaremontti oli viimeinen isompi remontti. Yksi miinuspuolikin ikkunoiden uusimisesta löytyy:

”Nyt tulikin paineita tehdä sisäpuolelle remonttia. Kun on uudet valkoiset ikkunanpuitteet, niin tapetit näyttävät tosi vanhoilta”, Heinonen naurahtaa.

Ikkunoiden lisäksi remontissa uusittiin myös terassiovet. Huoneistojen terassien ovet olivat aiemmin kaksiovisia, uusi Kristalli-ovi on yksilehtinen.

”Vanhoista ovista puhalsi talvella välillä oikein kunnolla, mutta uusi ovi vaikuttaa tosi hyvältä ja lämpö pysyy sisällä”, Heinonen kertoo.

Ikkuna on paikoillaan ja ruuvinreiät tulpataan siisteiksi.