Kerrostalon ikkunat, parvekeovet ja ilmanvaihto kuntoon kerralla

Ikkuna- ja parvekeoviremontti toi ryhtiä koko talon ilmeeseen ja toimivuutta asukkaiden arkeen. Ikkunaremontin yhteydessä toteutettu Invent ilmanvaihtoratkaisu toi tasaisen ja sopivan ilmanvaihdon koko taloon.

”Uudet ikkunat ja ovet ovat tuoneet viihtyisyyttä ja mukavuutta. Vedon tunnetta ei enää ole ja ikkunoiden ja ovien toimivuuteen voi luottaa”, toteaa Vapaudenkatu 24:n taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Marko Mazzei.

Tiivin tarjouksen taloyhtiö sai julkisivuremontin urakoitsijan välityksellä. Tiivin Seppo Lamusuo esitteli taloyhtiön edustajille sopivat tuotteet, mukaan lukien uutuustuote Tiivi Kristallin. 
”Kiinnostuimme Kristalli-ikkunoista, kun niitä ehdotettiin toimivaksi ratkaisuksi olohuoneiden 2,5 metriä leveiksi ikkunoiksi. Halusimme niitä myös muihin huoneisiin”, kertoo Mazzei.

Kristallin vahva rakenne, kehärakenteinen lukitusmekanismi, helppokäyttöisyys ja siisti ulkonäkö vakuuttivat taloyhtiön edustajat. Sälekaihtimien sisäänkelautuva naru ja tuuletusikkunoiden tuulijarru ovat jo käytössä todetut turvallisiksi ja käteviksi.

Keittiöiden ikkunoihin lisättiin aiemmasta poiketen tuuletusikkunat. Jokaisessa huoneessa on nyt ikkunaan yhdistetty tuloilmaventtiili, josta huoneistoon tulee suodatettua ilmaa hallitusti. Invent-ratkaisun älykkäällä ohjauksella ja huoneistokohtaisella tasapainotuksella ilmanvaihto on säädetty tasaiseksi ja sopivaksi koko talossa.

Kerrostalon ikkunaremontti, keittiön tuuletusikkuna Jyväskylä


Keittiön ikkunan rinnalle saatiin ikkunaremontin yhteydessä tuuletusikkuna. Marko Mazzei ja Aulikki Pietinhuhta-Toikka toteavat, että keittiön tuuletusmahdollisuutta oli taloyhtiössä kaivattu ja se tuli tarpeeseen.

Myös huoneistojen parvekeovet ja tuuletusparvekkeiden ovet vaihdettiin remontin yhteydessä. Kaikkiaan remontissa asennettiin 203 Tiivi-ikkunaa ja 33 parvekeovea.
”Olemme oikein tyytyväisiä ikkuna- ja oviremonttiin. Se ryhdistää koko talon ilmettä. Muutos näkyy selvästi”, sanoo taloyhtiön hallitukseen kuuluva Aulikki Pietinhuhta-Toikka.

Kerrostalon parvekeovi mittatilaustyönä ja paikalleen asennettuna


Tiivi ikkunat ja ovet tehdään mittatilaustyönä. Kapeisiinkin oviaukkoihin saa taatusti sopivan ja toimivan oven.

Ikkunaremontti ja ilmanvaihto yhtiökokousten kestoaiheina

Taloyhtiössä on ulkopuolisen konsultin tekemä pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelma, jonka mukaan taloa on kunnostettu viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana runsaasti. 

Muun muassa suunnitellut putki-, katto- ja hissiremontit on jo hoidettu. Remontteja on rahoitettu myymällä taloyhtiön omistamia osakkeita, kuten talonmiehen asunto.

Vanhat sisäpihan puoleiset ikkunat olivat alkuperäiset 1960-luvulta. Kadun puolelle ikkunat vaihdettu 1990-luvulla, mutta myös niiden kunto oli jo heikko. Nyt taloon haluttiin kestävämpi ikkunaratkaisu.
”Vanhoista ikkunoista veti paljon ja ne olivat hankalat käyttää, jopa vaaralliset. Liikenteen melu kuului koteihin. Ikkunoiden pesussa puitteiden tukemiseen tarvittiin turvallisuuden näkökulmasta kyseenalaisia virityksiä”, kertoo Pietinhuhta-Toikka.

”En muista yhtiökokousta, jossa ikkunaremontista ei olisi kysytty. Myös ilmanvaihto on ollut kestoaihe yhtiökokouksissa. Se oli odotettu ja toivottu remontti. Yhteisellä päätöksellä päädyimme vaihtamaan koko talon ikkunat ja modernisoimaan ilmanvaihdon kerralla julkisivuremontin yhteydessä”, Mazzei sanoo.

Nyt olohuoneen suurimmissa Kristalli-ikkunoissa on markkinoiden vahvimmat piilosaranat, ja ikkuna aukeaa kätevästi yhdestä avauskahvasta. 
”Ensimmäistä kertaa uusia ikkunoita pestessä tuli helpotuksen tunne, kun saatoin luottaa, että saranat kestävät. Yksinkertaisesti vain avasin ikkunan ja pesin sen”, Pietinhuhta-Toikka sanoo.

Kerrostalon ikkunaremontti Jyvaskylässä vähenti katumelua ja paransi ilmanvaihtoa

Olohuoneen suurimmassa ikkunassa yhtenäistä lasipintaa on 2,5 metriä. Se vaatii ikkunan rakenteelta kestävyyttä. Tiivi Kristallin vahvat piilosaranat ja laadukas kehärakenteinen lukitusmekanismi ovat tähän toimiva ratkaisu. Suurikin ikkuna aukeaa helposti yhdestä kahvasta kääntämällä.

Äänieristys ja ilmanvaihdon päivitys tuovat asumismukavuutta

Ikkunoiden valinnassa äänieristys oli yksi vaikuttava tekijä. Melualueen vaatimusten mukaisesti valittu lasitus ja äänieristysasennus vaimensivat katumelua merkittävästi. Vapaudenkatu on Jyväskylässä joukkoliikennekatu, ja talon ohi ajaa satoja linja-autoja päivittäin.

”Uusien ikkunoiden äänieristys on erinomainen. Kodissa on selvästi aiempaa hiljaisempaa. Liikenteen äänet huomaa vasta kun avaa tuuletusikkunan”, Pietinhuhta-Toikka sanoo.

Asumismukavuutta toivat myös ikkunoiden ja ovien vedottomuus sekä ilmanvaihdon uudistus. Tuloilmaikkunat ja oikein säädetty, hallittu ilmanpoisto paransivat sisäilman laatua. Tuloilmaikkunoissa sisään tuleva korvausilma esilämpiää kylminä vuodenaikoina, mikä tuo myös mukavuutta asumiseen.

Invent-ilmanvaihtoratkaisussa tuloilmaikkunoihin yhdistyy älykäs ilmanvaihdon ohjaus. Se takaa talon kaikkiin huoneistoihin tasaisen ja riittävän ilmanvaihdon.

”Parannus ilmanvaihdossa on iso helpotus. Jo se, että tuloilmaa saadaan nyt jokaisesta huoneesta ikkunan yhteydessä olevan venttiilin kautta, on erinomainen uudistus. Haimme ilmanvaihdon uudistamisella hyvinvointia ja asumismukavuutta asukkaille”, Mazzei sanoo.

Ammattitaitoinen asennus ja logistiikka saa kiitosta

Keskustan kerrostalokohteen ikkuna- ja oviremontin suunnittelussa logistiikka oli tärkeässä roolissa. Vapaudenkatu 24:ssa oli ikkuna- ja oviasennuksen aikaan meneillään myös julkisivuremontti, joten tilaa tuotteiden säilyttämiselle oli niukasti. Tiivi toimitti ikkunat ja ovet paikalle asennuksen edetessä kymmenessä erässä.

”Logistiikka toimi hienosti. Ikkunat tuotiin pihaan edellisenä iltana, ja seuraavana päivänä asentajat laittoivat ne paikoilleen. Missään vaiheessa piha ei ollut täynnä tavaraa”, Mazzei sanoo.

Tiivin ikkuna- ja oviasennus saa asukkailta kiitokset. Siistiksi ja sujuvaksi arvioidulla työllä on laatusertifikaatti ja kymmenen vuoden takuu.
”Asentajat olivat rautaisia ammattilaisia, jotka tekivät työnsä kerralla kuntoon ja ottivat asukkaat huomioon hienosti. Saimme osaavaa ja ystävällistä palvelua sekä hyvää työn jälkeä”, kiittää Pietinhuhta-Toikka.