70-lukulaisen rivitaloyhtiön ikkuna- ja oviremontti

Vantaalainen taloyhtiö päätti toteuttaa ikkuna- ja oviremontin, minkä ansiosta asuntojen energiatehokkuus ja asumismukavuus paranivat aivan uudelle tasolle.

Kahdeksan asunnon taloyhtiöön asennettiin yhteensä 38 avattavaa Tiivi Kristalli U-ikkunaa, joista osa on saunan ikkunoita. Vanhojen ikkunoiden sisäpuitteet olivat olleet puunsävyiset, ja uudet ikkunat ovat sisältä raikkaan valkoiset.

Taloyhtiön vanhat ikkunat olivat päässeet niin huonoon kuntoon, että niiden avaaminen oli monin paikoin hankalaa. Asuntoihin vaihdettiin kaikki ikkunat sekä terassi- ja pääovet. Samalla urakan yhteydessä uusittiin myös ulkopuolelta ikkunoiden välissä olevat paneelit.

Puheenjohtaja kertoo olevansa tyytyväinen remonttikokonaisuuteen ja lopputulokseen. Hän kertoo, että talviaikaan toteutetun remontin suunnitteluprosessi meni sujuvasti, ja Tiivin projektipäälliköllä oli siinä aktiivinen ote.

– Suunnitteluun osallistuttiin lähinnä niin että puhuttiin väreistä. Lähdettiin siitä, että ikkunat on samankokoisia kuin ennenkin. Ovien suhteen oli toiveena, että tulee jonkunlainen valoaukko, mutta ei liian suurta, puheenjohtaja toteaa.

Talon ulkopuoli säilyi remontin jälkeen 1970-luvun tyyliin uskollisena ja yhtenäisenä. Pääovien sisäpuolen väreissä päätettiin ottaa huomioon asukkaiden erilaiset toiveet sisäpuolen väritysten suhteen. Asuntojen pääoviksi valittiin Klassikko-malliston C3 -ovi, jonka jotkut asukkaista halusivat yksivärimaalauksella eli molemmin puolin tumman ruskeana, kun osaan asunnoista taas ovet tilattiin valkoisella sisäpuolella eli kaksivärimaalauksella.

Taloyhtiö päivitti oviremontin myötä oviin uudet lukot, jotka hoituivat oviremontin yhteydessä myös Tiivin kautta. Alumiiniverhoillut terassiovet toteutettiin kaksivärimaalauksella, jossa oven sisäpuolen pinnat olivat valkoiset ja ulkopuolelta ruskeat väriltään. Terassinovessa oleva umpiosa rajautuu tyylikkäästi tasoihin alareunasta vieressä olevien ikkunoiden kanssa.

Puheenjohtaja itse päätti viimeistellä oman asuntonsa sisäpuolen puunvärisillä listoilla, sillä kokovalkoinen lopputulos ei olisi ollut omaan makuun sopiva. Erityyliset ja -väriset peite- ja koristelistat ovatkin helppo tapa vaikuttaa lopputulokseen niin, että se sopii oman asunnon sisustukseen ja tunnelmaan.

Asuntojen ilmanvaihtoa tehostamaan päätettiin ikkunoihin asentaa KLIK-raitisilmaventtiilit, joiden ansiosta sisäilma on nyt kiertänyt paremmin. Ikkunoihin asennettiin myös Tiivi Connect Antennilasit, joilla haluttiin varmistaa hyvän kuuluvuuden säilyminen myös ikkunaremontin jälkeen.