Hirsimökin ikkuna- ja oviremontti

Loviisalaiseen vapaa-ajan rakennukseen tehtiin ikkuna- ja oviremontti, jonka päätarkoituksena oli päästä eroon vetoisuudesta ja helpottaa ikkunanpesua. Lopputulos on upea, kun Tiivin punaiset ikkunat ja ovet harmaine vuorilautoineen kruunaavat kauniin hirsitalon julkisivun. 

Kerstin ja Ralf Hollmenin vapaa-ajan rakennus on pariskunnan kokovuotisessa käytössä, ja siellä vietetäänkin jopa enemmän aikaa kuin ”kotona”. Vuonna 1995 rakennetun talon ikkunat eivät olleen ikänsä puolesta vielä huonokuntoiset, mutta sekä ikkunat ja ovet olivat kovin vetoisia, ja se sai asukkaat miettimään remonttia.  

Kaikki vanhat ikkunat olivat avattavia kolmilaisisia, ja sen malliset, että pestäviä lasipintoja oli ikkunaa kohden kuusi. Pestäviä pintoja oli siis hirvittävän paljon, ja ikkunanpesu aina iso ja aikaa vievä projekti. Ikkunaremontin jälkeen talon kaikki suuret ikkunat ovat kiinteitä, joten pestäviä pintoja on enää kaksi jokaista ikkunaa kohden. Koko talon ympäri kiertää terassi, joten ikkunoiden peseminen on helppoa, eikä siinä tarvita tikkaita. 

Vanhat ikkunat olivat sisäpuolelta puunväriset vuorilautoja myöten. Uudet ovat raikkaan valkoiset, mikä saa ikkunat tuntumaan suuremmilta. Ikkunoiden ulkopuolen alumiiniverhous on punainen. Harmaat vuorilaudat, punainen ja ruskeaksi käsitelty hirsi ovat myös raikas värikokonaisuus. 

Ikkunat varusteltiin asukkaiden tarpeet huomioiden. Tuuletusikkunoita löytyy entiseen tyyliin makuuhuoneista ja keittiöstä, ja ne on varustettu hyönteispuitteilla. Muutamaan ikkunaan on asennettu KLIK raitisilmaventtiili parantamaan korvausilman saantia myös kylmällä säällä, kun tuuletusikkunoita ei voi pitää auki. Myös saunan isompi ikkuna on kiinteä, ja sen lisäksi sieltä löytyy avattava tuuletusluukku.  

Kuumiin kesäpäiviin haluttiin varautua valitsemalla suuriin etelän- ja lännenpuoleisiin ikkunoihin auringonsuojalasit. Ikkunoihin asennettiin Visorin vekkikaihtimet, jotka saavat Hollmeneilta kiitosta helppokäyttöisyydestään entisiin sälekaihtimiin verrattuna.  

Talon ovet oli vaihdettu jo muutama kuukausi aikaisemmin, sillä ne olivat ikkunoita huonommassa kunnossa. Uusi pääovi on Tiivin Terassi A1 -malli isolla lasiaukolla. Oleskeluterassin oveksi on valittu kestävä Tiivi Terassi Alu -malli, joka on ulkopuolelta alumiiniverhoiltu. Nämä talon kaksi ovea on kaksivärimaalattu niin, että sisäpuoli on tyylikkään harmaa, ja ulkopuoli kirkkaan punainen. Valkoiset kookkaat sisälistat raikastavat kokonaisuuden. Saunatiloihin valikoitui Terassi Alu Kuulto -ovi, jossa sisäpuoli on kuultokäsitelty saman sävyiseksi kuin sisäseinä.  

Tiivi valikoitui toimittajaksi sillä perusteella, että Hollmenit pitivät sekä tuotteista, että kaupan teossa mukana olleista ihmisistä. Asukkaat ovat myös hyvin tyytyväisiä lopputulokseen. 

– Erittäin hyvää palvelua, täytyy sanoa. Kaikki toimii moitteettomasti ja hyvännäköistä on, Ralf kuvailee kokonaisuutta. 

Löydä lähin Tiivi-asiantuntijasi

Asiantuntijoiltamme saat lisätietoa tuotteidemme ominaisuuksista ja lisävarusteista sekä apua kustannusten arviointiin.