Upea vapaa-ajanasunto Sahalahdella

Kaisa Liljamaa hankki kuusi vuotta aikaisemmin yrityksensä nimissä 1980-luvun alussa rakennetun vapaa-ajanasunnon. Kolmikerroksinen huvila oli ostaessa lähes täysin alkuperäisessä kunnossa, ja siihen on sittemmin tehty runsaasti remonttia. Myös ikkunaremontti tuli tarpeeseen, ja Tiivi sai kunnian uusia upean järvenrantahuvilan ikkunat ja terassiovet.

Ikkunaremontin pääsyy oli, että vanhat ikkunat olivat kevyet mökki-ikkunat, eivätkä siten olleet kovinkaan lämmöneristävät. Uusien ikkunoiden myötä talon energiatehokkuus paranikin huimasti, tehden huvilan talvikäytöstä sekä edullisempaa että mukavampaa.

–Talo näyttää nyt ryhdikkäämmältä, vaikka uusien ikkunoiden tyyli on periaatteessa sama kuin ennen, Kaisa toteaa.

Talon ilme haluttiin pitää samanlaisena, joten ikkunoiden ja terassiovien ristikot säilytettiin samalla jaolla myös uusissa tuotteissa. Myös ulkopuolen koristevuorilaudat asennettiin remontin jälkeen paikalleen. Ikkunoiden ulkopuolen alumiiniverhoilu on tummanruskea, joka istuu sävyltään puiseen julkisivuun. Komeat valkoiset vuorilaudat kehystävät hienosti puitteet ja raikastavat ilmeen.

Muutoksia tuli osaan ikkunoista, kun makuuhuoneen ja keittiön vanhat B-malliset ikkunat vaihtuivat kiinteisiin Tiivi Maisema -ikkunoihin, joissa on kippaava tuuletusikkuna ja hyönteispuitteet. Ikkunoissa on sisäpuolella kaunis kuultosävy ja mustat painikkeet.

Järvelle avautuu näkymä suurten Maisema-ikkunoiden ja kokolasisten terassiovien läpi. Kaikki tuotteet valittiin sisältä tammikuultosävyllä. Terassiovia tuli taloon kolme, ja niiden lasiaukot suurenivat kokolasisiksi entisten umpiosallisten sijaan, mikä lisää luonnonvalon määrää sisällä.

Harmaa älylukituksella varusteltu pääovi on myös Tiivin Klassikko-mallistosta (C4), mutta se uusittiin jo aikaisemmassa vaiheessa. Ovella suljettavan eteisen väliseinään asennettiin kiinteä ikkuna, joka tuo luonnonvaloa sisään.

Tiiviin ikkunatoimittajana Kaisa päätyi Tiivin jo valinneiden työntekijöidensä suosittelun perusteella. Suunnitteluvaiheessa tuotteiden valinnassa oli valmiiksi melko selvät sävelet ja toiveet, mutta myyjä osasi puolestaan huomioida jotain yksityiskohtia ja suositella sopivat valinnat, ja siihen hän oli tyytyväinen.

Kaisa kertoo remontin menneen hyvin, ja että voisi suositella myös omalta osaltaan Tiiviä muille.

–Tosi tyytyväinen olen, ja kaikki on ihastelleet, että on hyvännäköiset ikkunat.