KLIK – Automaattisesti tuloilmaa esilämmittävä raitisilmaventtiili

Edistyksellinen KLIK on uusi innovatiivinen raitisilmaventtiili Tiivi-ikkunoihin.

KLIK – Terveellinen sisäilma ikkunat vaihtamalla

KLIK-venttiilin korkeat ilmamäärät lisäävät asumismukavuutta tuoden runsaasti puhdasta tuloilmaa asuntoon. Kätevästi ikkunan puitteeseen sijoitettu KLIK mahdollistaa raikkaan ilman tasaisen ja miellyttävän virtaamisen.

Tarvittaessa raitisilmaventtiili on myös mahdollista sulkea väliaikaisesti kokonaan. Venttiilissä on panostettu muotoiluun ja tekniseen suorituskykyyn.

 • Ei kallista ilmanvaihtoremonttia tai erillisiä seinäventtiilejä
 • Runsaasti puhdasta ilmaa
 • Automaattinen tuloilman lämpötilan säätö
 • Erinomainen ääneneristävyys
 • Vaivaton käyttää ja helposti vaihdettavat suodattimet
 • Mahdollisuus sulkea tarvittaessa kokonaan

Automaattinen

KLIK-raitisilmaventtiili säätää tuloilman määrää ja esilämmitystä automaattisesti. Kylmällä säällä tuloilma esilämpenee ikkunan välitilan lämpöä hyödyntäen. Lämpimällä säällä raikas tuloilma virtaa suoraan venttiilin läpi ja on mahdollisimman viileää ja mukavaa.

Helppokäyttöinen

Kätevästi ikkunan puitteeseen sijoitettu KLIK-raitisilmaventtiili mahdollistaa raikkaan ilman tasaisen ja miellyttävän virtaamisen. Tarvittaessa venttiili on myös mahdollista sulkea väliaikaisesti kokonaan. Venttiilin irrotus huoltotoimia varten on helppoa. Suodattimet saa vaihdettua kätevästi ilman työkaluja.

Tyylikäs

Innovatiivista insinööriosaamista ja huippuluokan designia yhdistelevä KLIK-raitisilmaventtiili on sopivan huomaamaton ja saatavilla sekä valkoisena että harmaana.

KLIK-raitisilmaventtiilit koneellisen ja painovoimaisen ilmanvaihdon yhteyteen

KLIK-raitisilmaventtiilistä on saatavilla kaksi eri versioita: tuloilmaversio ja ns. suoraversio. Tuloilmaversiota suosittelemme koneellisella poistolla varusteltuihin kohteisiin ja suoraa versioita rakennuksiin, joissa on painovoimainen tai koneellinen ilmanvaihto.

Tuloilmaversio

KLIK-raitisilmaventtiilin tuloilmaversio on tarkoitettu koneellisen ilmanvaihdon kohteisiin. Tuloilmaversio on saatavilla Tiivin avattaviin ikkunoihin.

Suora versio

KLIK-raitisilmaventtiilin suoraversio painovoimaisen ja koneellisen ilmanvaihdon kohteisiin. Saatavilla avattaviin ja kiinteisiin ikkunoihin sekä parvekeoviin.

Automaattinen lämpötilan säätö varmistaa sopivan sisäilman kesät talvet

KLIK-venttiili säätää tuloilman esilämmitystä automaattisesti ulkolämpötilan mukaan. Kylmällä säällä tuloilma esilämpenee ikkunan välitilan lämpöä hyödyntäen.

Lämpimällä säällä raikas tuloilma virtaa suoraan raitisilmaventtiilin läpi ja on mahdollisimman viileää ja mukavaa.

Askaruttaako KLIK-venttiilien määrä ja sijoittelu?

Tiivi Suunnitteluapu sisältää tapaamisen, jonka aikana oman alueesi kokenut Tiivi-asiantuntija tutustuu huolellisesti kohteeseesi. Näin voimme aidosti auttaa sinua valitsemaan kotiisi sopivat ikkuna- ja ovimallit sekä tarvittavat lisävarusteet.

Autamme myös suunnittelemaan parhaat käyttökohteet KLIK-raitisilmaventtiileille. Remonttikohteissa palveluun kuuluu aina myös asiantuntijan suorittama kuntoarvio nykyisille ikkunoille ja oville.

Lisätietoa KLIK-raitisilmaventtiilin asentamisesta ja toiminnasta

KLIK on esimerkki monista tavoista, joilla ikkunavalinnoilla voi vaikuttaa asumismukavuuteen ja kodin toimivuuteen. Hyödynnä siis Tiivin asiantuntijoiden ammattitaitoa ja varaa maksuton tapaaminen, ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan.

Onko raitisilmaventtiili asennettu ikkunaan valmiiksi tehtaalla?

Kyllä. KLIK-raitisilmaventtiili tulee täysin tehdasasennettuna ja on toimintavalmis, kun ikkuna on asennettu paikalleen.

Minkäkokoiseen ikkunaan raitisilmaventtiili on mahdollista asentaa?

KLIK-raitisilmaventtiilillä varustellun ikkunan minimikoko on 690×490 mm (leveys x korkeus). Mitta on koko ikkunan leveys karmin taustasta toiseen mitattuna.

Voiko KLIK-venttiilillä varustetussa ikkunassa olla tuuletusikkunavarustelua tai sälekaihdinta?

Kyllä voi. Tuuletusikkunavarustelu ja sälekaihdin mahtuvat ikkunaan yhtäaikaisesti KLIK-raitisilmaventtiilin kanssa.

Soveltuuko KLIK-raitisilmaventtiili smyygiasennukseen?

KLIK soveltuu loistavasti smyygiasennukseen (ikkuna asennettu seinän syvennykseen). Venttiilin päätelaite on asennettu ikkunapuitteeseen, joten se ei rajoita ikkunan asennustapaa millään tavalla.

Mihin kodin ikkunoihin raitisilmaventtiili tulee sijoittaa?

Yleissääntönä on, että raitisilmaventtiileitä sijoitetaan yksi tai useampi olo- ja makuuhuoneisiin. Olemme tehneet venttiilin ilmamäärien mitoittamisesta myös erillisen mitoitusohjeen.

Voiko KLIK-venttiiliä käyttää talossa, jossa on painovoimainen ilmanvaihto?

Kyllä voi. KLIK-venttiili on tyypiltään ns. tuloilmaventtiili, joka tarkoittaa, että siinä on tuloilman esilämmitys ikkunan välitilassa. Painovoimaisissa taloissa voi hetkellisesti tulla ylipainetta, joka joissain tapauksissa voi aiheuttaa ikkunan välitilan huurtumista.

Pitääkö raitisilmaventtiiliä huoltaa?

Raitisilmaventtiili ei itsessään edellytä huoltoa, mutta siinä olevat suodattimet on hyvä vaihtaa 1-2 kertaa vuodessa. KLIK-venttiilistä kannattaa kuitenkin pyyhkiä pölyt esimerkiksi ikkunanpesun yhteydessä.

Pitääkö venttiiliä säätää vuodenajan mukaan?

Ei tarvitse. Venttiilissä on automaattinen tuloilman säätö, joka tarkoittaa, että viileillä keleillä, kuten talvella, ikkuna hyödyntää ikkunan hukkalämpöä.

Voiko raitisilmaventtiilin sulkea?

Kyllä voi. KLIK-venttiilin saa tarvittaessa suljettua tiivisti esimerkiksi tilanteessa, jossa ulkoilmassa on väliaikaisesti ilotulitteista johtuvaa käryä. Normaalitilanteissa venttiilien suositellaan olevan täysin auki, jotta talon ilmanvaihto toimii suunnitellusti.

Mihin ikkunamalleihin raitisilmaventtiilin voi asentaa?

KLIK-raitisilmaventtiili on saatavilla kaikkiin Tiivin avattaviin kaksipuitteisiin ikkunamalleihin, kuten Kristalliin.

Tarvitaanko uuteen taloon raitisilmaventtiiliä?

Yleensä ei. Useimmiten uudisrakennuksissa on koneellinen tulo ja -poisto, jolloin ikkunoihin ei tarvitse asentaa raitisilmaventtiiliä ollenkaan. Joissain tapauksissa ikkunaventtiili on lisätty takkahuoneeseen varmistamaan riittävä tuloilman saanti.

Onko mahdollista saada raitisilmaventtiili ikkunaan jälkiasennuksena?

Ei voi. KLIK-raitisilmaventtiilin työstöt ovat haastavat ja ne ovat toteutettavissa vain ikkunan tuotantovaiheessa. KLIK-venttiilit tulee siis valita ikkunaan jo tilausvaiheessa.

Varaa Tiivi Suunnitteluapu

Varaa maksuton Tiivi Suunnitteluapu, niin vastaamme kaikkiin tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi. Maksuton Suunnitteluapu ei velvoita sinua mihinkään.

  • Hidden
   Max. file size: 128 MB.
  • Drop files here or
   Max. file size: 128 MB.
  • Hidden
   MM slash DD slash YYYY
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

  • Antamiasi tietoja voidaan käyttää Tiivin tuotteiden ja palvelujen markkinointiin. Sinulla on oikeus kieltää suoramarkkinointi milloin tahansa ilman velvoitteita (tietosuoja@tiivi.fi). Tietosuojaselosteet ja säännöt:

  • Hidden