KLIK -raitisilmaventtiili

UUTUUS! Automaattisesti tuloilmaa esilämmittävä ikkunaventtiili.

Edistyksellinen KLIK-venttiili on uusi innovatiivinen ratkaisu Tiivi-ikkunoihin. Venttiilissä on panostettu muotoiluun ja tekniseen suorituskykyyn. Venttiilin korkeat ilmamäärät lisäävät asumismukavuutta tuoden runsaasti puhdasta tuloilmaa asuntoon.

Kätevästi ikkunan puitteeseen sijoitettu KLIK-venttiili mahdollistaa raikkaan ilman tasaisen ja miellyttävän virtaamisen. Tarvittaessa venttiili on myös mahdollista sulkea väliaikaisesti kokonaan.

Terveellinen sisäilma ikkunat vaihtamalla

Tyylikäs ja helppokäyttöinen venttiili on saatavilla Tiivin avattaviin ikkunamalleihin ja se asennetaan valmiiksi tehtaalla. Suosittelemme KLIK-venttiileitä asuntoihin, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto.


Taloyhtiöiden ilmanvaihtokampanja syksy 2019*

 • Uusi KLIK-venttiili tutustumishintaan nopeimmille taloyhtiöille
 • Koskee Tiivin avattavia ikkunoita
 • 1.12.2019 mennessä tarjottuihin taloyhtiökohteisiin

*) Kampanjaetuna on Pihlan ja Tiivin ikkunoihin uusi KLIK-venttiili tutustumishintaan. Kampanjaedun saa taloyhtiön ikkunaremonttiin Pihlan ja Tiivin taloyhtiömyynnissä. Etu koskee vain taloyhtiöasiakkaita. Etuja ei voi yhdistää eikä niitä voi siirtää muihin tuotteisiin tai kampanjoihin. Kampanja ei koske uudisrakentajia, omakotisaneeraajia, rautakauppoja eikä talotehtaita.

Automaattinen lämpötilan säätö

KLIK-venttiili säätää tuloilman esilämmitystä automaattisesti ulkolämpötilan mukaan. Kylmällä säällä tuloilma esilämpenee ikkunan välitilan lämpöä hyödyntäen. Lämpimällä säällä raikas tuloilma virtaa suoraan venttiilin läpi ja on mahdollisimman viileää ja mukavaa.

Kesäasento.
Talviasento.

KLIK-venttiili on helppohoitoinen

Venttiilin irrotus huoltotoimia varten on helppoa. Suodattimet saa vaihdettua kätevästi ilman työkaluja.

Tyylikäs ja helppo ratkaisu ilmanvaihtoon

Vaivaton KLIK-venttiili on saatavilla valkoisena ja harmaana.

10 hyvää syytä valita KLIK-venttiili

 • Ei kallista ilmanvaihtoremonttia
 • Ei erillisiä seinäventtiilejä
 • Tyylikäs ja käytännöllinen design
 • Runsaasti puhdasti ilmaa
 • Automaattinen lämpötilan säätö
 • Erinomainen ääneneristävyys
 • Vaivaton käyttää
 • Helposti vaihdettavat suodattimet
 • Ei vedon tunnetta
 • Mahdollisuus sulkea tarvittaessa kokonaan

Lisätietoa KLIK-venttiilin asentamisesta ja toiminnasta

Onko venttiili asennettu ikkunaan valmiiksi tehtaalla?

Kyllä. Venttiili tulee täysin tehdasasennettuna ja on toimintavalmis, kun ikkuna on asennettu paikalleen.

Kuinka kapeaan ikkunaan venttiili on mahdollista asentaa?

KLIK-venttiilillä varustellun ikkunan minimikoko on 690X490 mm (leveys x korkeus). Mitta on koko ikkunan leveys karmin taustasta toiseen mitattuna.

Voiko KLIK-venttiilillä varustetussa ikkunassa olla tuuletusikkunavarustelua tai sälekaihdinta?

Kyllä voi. Tuuletusikkunavarustelu ja sälekaihdin mahtuvat ikkunaan yhtäaikaisesti KLIK-venttiilin kanssa.

Soveltuuko KLIK-venttiili smyygiasennukseen?

KLIK-venttiili soveltuu loistavasti smyygiasennukseen (ikkuna asennettu seinän syvennykseen). Venttiilin päätelaite on asennettu ikkunapuitteeseen, joten se ei rajoita ikkunan asennustapaa millään tavalla.

Mihin kodin ikkunoihin KLIK-venttiili tulee sijoittaa?

Yleissääntönä on, että venttiileitä sijoitetaan yksi tai useampi olo- ja makuuhuoneisiin. Olemme tehneet venttiilin ilma määrien mitoittamisesta myös erillisen mitoitusohjeen.

Voiko KLIK-venttiiliä käyttää talossa, jossa on painovoimainen ilmanvaihto?

Kyllä voi. KLIK-venttiili on tyypiltään ns. tuloilmaventtiili, joka tarkoittaa, että siinä on tuloilman esilämmitys ikkunan välitilassa. Painovoimaisissa taloissa voi hetkellisesti tulla ylipainetta, joka joissain tapauksissa voi aiheuttaa ikkunan välitilan huurtumista.

Pitääkö venttiiliä huoltaa?

Venttiili ei itsessään edellytä huoltoa, mutta siinä olevat suodattimet on hyvä vaihtaa 1-2 kertaa vuodessa. Venttiilistä kannattaa kuitenkin pyyhkiä pölyt esimerkiksi ikkunanpesun yhteydessä.

Pitääkö venttiiliä säätää vuodenajan mukaan?

Ei tarvitse. Venttiilissä on automaattinen tuloilman säätö, joka tarkoittaa, että viileillä keleillä, kuten talvella, ikkuna hyödyntää ikkunan hukkalämpöä.

Voiko venttiilin sulkea?

Kyllä voi. KLIK-venttiilin saa tarvittaessa suljettua tiivisti esimerkiksi tilanteessa, jossa ulkoilmassa on väliaikaisesti ilotulitteista johtuvaa käryä. Normaalitilanteissa venttiilien suositellaan olevan täysin auki, jotta talon ilmanvaihto toimii suunnitellusti.

Mihin ikkunamalleihin KLIK-venttiilin voi asentaa?

KLIK-venttiili on saatavilla kaikkiin Tiivin avattaviin kaksipuitteisiin ikkunamalleihin, kuten Kristalliin ja Uniikkiin.

Tarvitaanko KLIK-venttiiliä uudiskohteeseen?

Yleensä ei. Useimmiten uudisrakennuksissa on koneellinen tulo ja -poisto, jolloin ikkunoihin ei tarvitse asentaa venttiiliä ollenkaan. Joissain tapauksissa ikkunaventtiili on lisätty takkahuoneeseen varmistamaan riittävä tuloilman saanti.

Voiko KLIK-venttiiliä jälkiasentaa ikkunoihin?

Ei voi. KLIK-venttiilin venttiilin työstöt ovat haastavat ja ne ovat toteutettavissa vain ikkunan tuotantovaiheessa. KLIK-venttiilit tulee siis valita ikkunaan tilausvaiheessa.