Mökki-ikkunan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Mökki-ikkuna on syytä valita ajatuksella

Tiesitkö, että ikkunoilla voi olla vaikutusta yllättävän moneen asiaan vapaa-ajan asunnollasi?

Mökkiä rakennettaessa tai remontoitaessa ikkunavalinnalla voidaan esimerkiksi parantaa mökin energiatehokkuutta, lisätä mukavuutta ja uudistaa ilmettä. Mittatilaustyönä valmistettavien Tiivi-ikkunoiden monipuoliset ominaisuudet vastaavat myös luksusmökkien tarpeisiin.

Mökki-ikkuna ei ole oikea paikka säästää

Mökin ikkuna on asia, johon ei välttämättä tule kiinnitettyä sen kummemmin huomiota. Lasin takaa avautuu rentouttava maisema ja se riittää. Mutta kun esimerkiksi tuo merkittävää osaa mökkikokemuksessa näyttelevä maisema on aamu toisensa jälkeen huurteen peitossa, sitä saattaa alkaa pohtia, olisiko mökki-ikkunaan pitänyt valita sittenkin huurtumaton lasi. Tiivin ikkunoissa tämä on täysin mahdollista, mutta vastaavat valinnat on tehtävä jo ikkunoita hankittaessa.

Tiivin asiantuntijat auttavatkin mielellään sekä mökin remontoimista että rakentamista harkitsevia kaikissa ikkunoihin liittyvissä kysymyksissä. Asiantuntijoidemme tarjoaman suunnittelupalvelun käyttäminen on maksutonta eikä velvoita sinua mihinkään.

Ja kuten lähempi tarkastelu nopeasti osoittaa, mökki-ikkuna on isossa roolissa myös sen suhteen, miten mukavaa mökillä on aikaa viettää.

Hyvä mökki-ikkuna tarjoaa monia hyötyjä.

Kylmyyteen tai kuumuuteen voi olla syynä mökki-ikkuna

Talvella vanhat ja huonokuntoiset tai muuten vain heikkolaatuiset ikkunat saavat mökin tuntumaan kylmältä ja vetoisalta. Tämä näkyy monesti puolestaan suoraan mökin lämmitykseen käytettävien kustannusten nousuna. Tiivin ikkunoissa on vakiona erinomainen rakenne, joka täyttää A-energialuokan vaatimukset. Energiatehokas ikkuna on ekologinen ja taloudellisesti järkevä ratkaisu 

Kesällä puolestaan ongelmaksi saattaa koitua etenkin etelän tai lännen suuntaan avautuva iso mökki-ikkuna, josta aurinko pääsee ylikuumentamaan sisätiloja. Mökillä luontonäkymää halutaan kuitenkaan harvoin peittää paksuilla verhoilla tai kaihtimilla ja niinpä Tiivin ikkunoihin onkin saatavilla erityinen auringonsuojalasi, joka paitsi estää ylikuumenemisen myös torjuu haitallista UV-säteilyä. Tämä on hyväksi jopa huonekaluille, jotka eivät haalistu kesäauringon armottomassa paahteessa. Auringonsuojalasi myös vähentää mökin viilentämisen tarvetta pahimmilla helteillä.

Mökki-ikkuna on paljon muutakin kuin siitä avautuva maisema.

Moderni mökki-ikkuna takaa jopa toimivat yhteydet

Etenkin uusien vapaa-ajan asuntojen kohdalla energiatehokas rakentaminen saattaa pahimmillaan jopa vaimentaa mobiilisignaalia. Tätä voi osaltaan aiheuttaa myös uusi energiatehokas mökki-ikkuna. Käytännössä kännykän netti ja puhelut siis pätkivät mökin sisätiloissa. Jos mökki kuitenkin sijaitsee sellaisella alueella, jossa yhteydet toimivat piha-alueella moitteetta, on Tiivin ikkunoihin saatavilla oleva Connect Antennilasi ratkaisu, joka takaa sen, yhteydet toimivat myös sisätiloissa.

Yhdessä antenniteknologian asiantuntijan StealthCase Oy:n kanssa kehitetty Connect Antennilasi on patentoitu ja palkittu ratkaisu ja suomalaista huipputeknologiaa parhaimmillaan. Niin ikään Suomessa valmistettava Connect Antennilasi on saatavilla Tiivin ikkunamalleihin, eikä se rajoita muiden lasivaihtoehtojen (esim. edellä mainittu auringonsuojalasi) tai sälekaihtimien käyttöä ikkunassa. 

Helppokäyttöiset mökki-ikkunat on turvallista avata vaikkapa pesua varten.

Ikkuna määrittelee osaltaan myös sitä, miltä mökki näyttää sisältä ja ulkoa


Vanhaa mökkiä kunnostettaessa tai aivan uutta vapaa-ajan asuntoa rakennettaessa on otettava huomioon monta asiaa ja tehtävä niin lukemattomia valintoja, että harva tulee edes miettineeksi mökki-ikkunan vaikutuksia lopputuloksen ilmeeseen. Ja toisaalta, aina kaikille ei ole välttämättä edes selvää, miten monipuolisesti ikkunoita voikaan nykyään räätälöidä myös ulkonäön osalta.

Totuus kuitenkin on, että mökki-ikkuna voi vaikuttaa merkittävästikin sekä mökin ilmeeseen ulkoa käsin että mökin sisustukseen. Mittatilaustyönä omien valintojen pohjalta valmistettavista Tiivi-ikkunoista saa suorastaan taulumaisen kauniita ja oman mökin tyyliä vastaavia. Tiivi-ikkunoihin voi esimerkiksi valita erikseen sisäpuolen puuosien ja ulkopuolen alumiiniosien värityksen. Välikarmien avulla ikkunoista on saatavilla monenlaisia malleja ja koristeristikolla mökki-ikkunaan on helppo tuoda tiettyä maalaisromantiikka. Myös puitteiden yksityiskohdissa ja painikkeiden väreissä ja muodoissa on valinnanvaraa.

Tiivi Kristalli on varma valinta, kun myös mökille kelpaa vain paras ikkuna

Tiivi Kristalli on ikkuna, josta olemme erityisen ylpeitä. Kristalli sisältää useita ominaisuuksia, joita ei ole ennen nähty suomalaisessa ikkunateollisuudessa. Vääntymätön sisäpuite on markkinoiden vahvin ja erittäin tehokkaasti lämpöä eristävä.

Kristalli-ikkunoissa on myös ainutlaatuiset piilosaranat, jotka takaavat sen, että jopa 2,4 metriä leveä Kristalli-ikkuna voidaan avata ilman tukea. Yhdestä kiinteästä kahvasta nopeasti aukea Kristalli-ikkuna toimii myös luotettavana hätäpoistumistienä. Lapsiturvallisten kaihtimien lisäksi Kristalli-ikkunaan on saatavilla myös esimerkiksi turvalasi tai tulta kestävä lasielementti ja huolella suunniteltu erikoisrakenne, joka tekee ikkunasta paloikkunan.

Jos olet siis rakentamassa vapaa-ajan asuntoa niin sanotusti kaikilla herkuilla, on Tiivi Kristalli ehdottomasti paljon enemmän kuin tavallinen mökki-ikkuna.