Energiatehokkuus on merkittävässä määrin riippuvainen ikkunoista ja ovista

Kallistuva energia on saanut monet etenkin omakotitaloissa asuvat heräämään pohtimaan energiatehokkuutta sekä ikkunaremonttia, joka onkin tehokas tapa laittaa lämmityskulut kuriin.

Kodin energiatehokkuus korostuu etenkin talvella

Kun tavoitteena on alentaa lämmityskustannuksia, asettuu suurennuslasin alle viimeistään sisälämpötilan mahdollisen alentamisen jälkeen koko kodin energiatehokkuus.

Omakotitalo on sitä energiatehokkaampi mitä parempi lämmöneristys siinä on. Lisäksi ilmanpitävät rakenteet tekevät rakennuksesta energiatehokkaan. Näihin asioihin on kuitenkin verrattain hankalaa puuttua ilman merkittäviä remontteja ja parannustöitä.

Energiatehokkuus onkin tärkeä aihe, johon on syytä perehtyä asumismuodosta tai lämmitystavasta riippumatta. Energiatehokkuuden parantaminen ikkunaremontilla tuo merkittäviä säästöjä lämmityskuluihin ja tukee myös kestävää kehitys, sillä parempi energiatehokkuus tarkoittaa pienempää hiilijalanjälkeä asumiselle.

kodin energiatehokkuus korostuu talvella

Omakotitalon energiatehokkuuden parantaminen ikkunaremontilla on helppo ja pitkäkestoinen ratkaisu

Yksinkertainen ja pitkällä tähtäimellä kustannustehokas tapa parantaa omakotitalon energiatehokkuutta on vaihtaa vanhat ja kuluneet ikkunat ja ovet uusiin. Etenkin ikkunoiden merkitys kodin energiatehokkuudelle on kiistaton, sillä laadukkaimmat nykyaikaiset ikkunat voittavat energiatehokkuudessa jopa 1960-luvulla rakennetun omakotitalon alkuperäisen seinärakenteen!

Esimerkiksi sähkölämmitteisen 1970-luvulla rakennetun noin 100 m² omakotitalon kohdalla ikkunaremontti voi tuoda 0,40 € / kWh sähkön hinnalla vuosikymmenessä parhaimmillaan yli 7 000 € säästöt!

Energiatehokkuuden parantaminen on mahdollista toteuttaa ikkunaremontin lisäksi, myös asentamalla omakotitaloon koneellinen ilmanvaihto tehokkaalla lämmöntalteenotolla, joskaan tämäkään ei ole kaikissa tapauksissa mahdollinen, toimivin tai pitkällä tähtäimellä edullisin ratkaisu.

Omakotitalon energiankulutus muodostuu pääosin lämmityksestä

Valojen sammuttaminen ja käyttämättömien latureiden irrottaminen pistorasiasta ovat fiksuja ja kannustettavia tekoja, mutta valitettavasti nykyisten energiansäästö- ja led-lamppujen aikakaudella omakotitalon energiankulutus ei niiden avulla kovin merkittävästi vähene. Jo paljon suurempi merkitys on esimerkiksi sillä, että kotiin ostetaan jo lähtökohtaisesti laitteita, joiden energiatehokkuus on paras mahdollinen eli ne kuluttavat vähemmän sähköä kuin muut vastaavat tuotteet. Näidenkään valintojen vaikutukset eivät kuitenkaan ulotu kuin noin viidennekseen omakotitalon energiankulutuksesta, sillä eniten energiaa kuluu erilaiseen lämmittämiseen.

Itse asiassa valtaosa eli enimmillään jopa 80 % omakotitalojen energiankulutuksesta aiheutuu sisätilojen ja käyttöveden lämmittämisestä. Näillä kohdin onkin myös suurin mahdollisuus pistää omakotitalon energiankulutus aisoihin ja täten säästää selvää rahaa. Vettä ja sähköä voi käyttää maltillisemmin ja lämpötilaa puolestaan laskea joko kausittain tai pysyvästi tiettyyn rajaan asti.

Toisaalta juuri kodin lämmittämisessä omakotitalon energiatehokkuus on avainasemassa. Sillä jos lämmön karkaaminen harakoille estetään uusilla energiatehokkailla ikkunoilla, tarvitaan lämmittämiseen vähemmän energiaa.

Laita lämmityskulut laskuun sekä nosta kodin energiatehokkuus uudelle tasolle Tiivi Kristalli -ikkunoilla

Tiivi Kristalli on ensiluokkainen puualumiini-ikkuna ikkuna, joka on energiatehokkuudeltaan omaa luokkaansa. Kolmi- tai nelilasisena sekä erityisellä energialasituksella saatavan ikkunan sormiliitetty karmi kestää ja on pitkäikäinen. Markkinoiden vahvin sisäpuite on puolestaan kestävyyden lisäksi vääntymätön sekä tehokkaasti lämpöä eristävä. Energiatehokkaat Tiivi Kristalli -ikkunat kestävät oikein hoidettuina vuosikymmeniä ja ovatkin helppo ratkaisu pistää kodin energiatehokkuuden parantaminen kerralla kuntoon.

Oheisen laskurin avulla voit hahmotella paljonko omakotitalon energiankulutus omalla kohdallasi parantuisi ikkunaremontin myötä ja mitä ikkunaremontti mahdollisesti voisi maksaa. Otathan kuitenkin huomioon, että laskurin arvot ovat keskiarvoja ja tulokset täten suuntaa antavia. 

Tarkemman arvion niin energiatehokkuuden parantumisesta kuin ikkunaremontin kustannuksista saat pyytämällä Tiivi-asiantuntijan tekemään kotiisi maksuttoman arvion.  Asiantuntijaltamme saat myös arvokkaita vinkkejä tuotteiden ja ominaisuuksien valintaan, jotta kotisi energiatehokkuus tulee varmasti huomioitua joka kantilta.

Kokeile paljonko voisit säästää vaihtamalla Tiivi-ikkunoihin

Tiivi Suunnitteluapu tarjoaa tarkan arvion ikkunaremontin vaikutuksista kotisi energiatehokkuuteen

Hyödynnä nyt maksuton palvelumme ja varaa Tiivi-asiantuntija suorittamaan tarkemmat laskelmat oman kotisi säästöistä ja ikkunaremontin kustannuksista.