Ikkunoiden värit

Tiivi-ikkunat toimitetaan pintakäsiteltyinä. Ikkunoiden puuosat maalataan, kuultokäsitellään tai lakataan. Alumiiniosat ovat jauhemaalattuja.

Alumiiniosien vakiovärit

Aluminiiniosien vakiovärit ovat valkoinen RAL 9010, musta RAL 9005, tummanruskea RR32 ja tummanharmaa RAL 7024. Alumiinin vakiovärien kiiltoaste on puolikiiltävä 70. Muita värisävyjä on saatavana tilauksesta. Valinnan varaa tarjoavat RAL– ja Teknos-värikartastojen värit.

Jauhemaalattu alumiini kestää erinomaisesti sään rasituksia. Alumiini ei ruostu, joten pintaan syntynyt naarmu ei johda rakenteen vahingoittumiseen. Rikkoontunut kohta voidaan kuitenkin korjata Tiivin huolto-ohjeen maalausohjeiden mukaisesti. 

Puuosien vakiovärit

Ikkunoiden puuosien värivaihtoehdot ovat puolihimmeä valkoinen (sävy NCS S 0502-Y, kiiltoaste puolihimmeä 20) ja lakattu mänty. Muita värisävyjä on saatavana tilauksesta. 

Kuultovärit

Tiivi Kuulto -värisävyt ovat  Mustakuulto, Valkolakka, Tammi, Tiikki ja Pähkinä. Kuultovärien lisäksi mänty voidaan käsitellä kirkkaalla lakalla. Edellä mainittujen Kuulto -värisävyjen lisäksi myös kaikki muutkin Teknoksen kuultosävyt ovat saatavilla tilauksesta.

Tiivi Kuulto tuo esille puun elävyyden ja ikkunan osaksi sisustusta useilla värivaihtoehdoilla. Kuultovärjätty sisäpuite kestää tavanomaista ikkunaa paremmin esimerkiksi sauna- ja pesutiloissa, joissa ilman kosteuden muutokset ovat suuria. 

Eri puulajit ja metsien erilaiset kasvuolosuhteet näkyvät puun ainutlaatuisuudessa: Sen vaihtelevissa värisävyissä ja puunsyyn yksilöllisenä kuviona. Ikkunoiden läpikuultava väri yhdessä puun luonnollisen sävyn kanssa muodostaa tuotteisiin kauniita värivaihteluita.

Kukkalautojen värit

Uusien ikkunoiden ilmeen voit viimeistellä valitsemalla ikkunoiden sävyihin ja sisustukseen sopivat Tiivi-kukkalaudat. Kukkalautojen värivaihtoehdot ovat kiiltävä valkoinen, matta valkoinen, kirsikka, tammi, valkotammi ja vanilja.

Ulkopuolen pellitysten värit

Pellitysten värivalinnoilla sovitetaan suojapellitykset talon verhouksen väreihin sopiviksi. Ulkopuolen pellitysten vakiovärit ovat valkoinen RR 20 ja tummanruskea RR 32. Pellitysten erikoisväreinä on saatavilla värisävyt vihreä RR 11, vaalean harmaa RR 21, harmaa RR 22, tummanharmaa RR 23, punainen RR 29, ruskea RR 31, musta RR 33 ja tiilenpunainen RR 750. Värimallit löytyvät Ruukin terästuotteiden värikartasta. Muita erikoisvärejä on saatavilla tilauksesta. 

Lue lisää Tiivi-ikkunoiden pintakäsittelystä:

Näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti ja värien toistumiseen vaikuttavat mm. näytön tyyppi ja asetukset. Luonnossa värin kokemiseen vaikuttavat mm. materiaalin pinta ja kiilto sekä valaistus.