Vapaa-ajan asunnon ikkuna- ja oviremontti

Kakkoskotina toimiva pyöröhirsitalo koki aiemmin tehdyn laajennuksen jälkeen toisen suuren uudistuksen ikkuna- ja oviremontissa.

Lisääntyneen käytön myötä taloon ja asuinmukavuuteen haluttiin panostaa, ja remontin tavoitteena olikin saada parasta laatua.

Ikkunaremonttiin päädyttiin, koska muutama vuosi sitten tehdyn laajennusosan ikkunat eivät vastanneet asukkaiden toiveita, vaan he halusivat parempaa laatua. Myös alkuperäisen osan ikkunoihin toivottiin muutosta.

– Kun ympäröivä luonto on siellä niin ihana, eikä naapureita ole lähellä niin haluttiin suuret avoimet ikkunat, joista luonto tulisi sisälle, kertoo talon emäntä Vuokko Suomalainen. Olohuoneeseen tehtiinkin suurempi muutos, kun kolme vierekkäistä avattavaa ikkunaa korvattiin Profinin lasiliukuseinällä ja Maisemaikkunalla, jotka on varusteltu Visorin Vekkikaihtimilla.

Ikkunoiden sisäpuoli on tammikuultosävytetty, joten mökkitunnelma saatiin säilytettyä uudistuksen jälkeenkin. Ulkopuolen ruskeat puitteet vaihtuivat valkoisiin, mikä taas raikasti talon julkisivua. Talon avattavat Kristalli-ikkunat toteutettiin piilosaranoilla, joten lopputulos on siisti ja tyylikäs. Ikkunatyypin valinta oli Suomalaisen mukaan helppo.

– Kyllä se oli meille ihan itsestäänselvyys, että kun kerran lähdetään vaihtamaan, niin haluttiin laadukasta ja helppokäyttöistä. Tuntuu sitten kaikin puolin mukavalta pestä ja avata ikkunoita, kun entiset olivat aika työläät avata ja sulkea. Olen jo pessyt lasit ja todennut, että onpas tämä helppoa.

Taloon vaihdettiin myös City-malliston pääovi sekä terassioveksi Tiivi Terassi Alu Kuulto, jossa on sisäpuolella ikkunoita vastaava kuultosävy. Talon ikkunat varusteltiin Tiivi Connect Antennilaseilla, sillä mobiilikuuluvuus haluttiin varmistaa myös ikkunaremontin jälkeen.

– Haluttiin varmistaa toimivuus, koska soitan sieltä myös paljon työpuheluita, Vuokko toteaa.

Tyytyväiset asukkaat kiittelevät remontin onnistumisesta erityisesti Tiivin myyjää, jolla oli aikaa perehtyä asiakkaiden ajatuksiin, perehtyä ongelmakohtiin ja esittää omia ratkaisujaan.

– Ehkä siksi uskallettiin tähän uudistukseen lähteä, kun se palvelu oli niin ensiluokkaista, Vuokko toteaa.