Viisikymppisen talohelmen uusi elämä

Kaarinassa sijaitsevaan 1970-luvun puu-tiilitaloon tehtiin koko talon remontti, jonka yhteydessä uusittiin myös ikkunat sekä ovet.

Kaarinaan kauniille paikalle vuonna 1970 valmistunut puu-tiilitalo tehtiin alun perin rintamamiestalon laajennuksena. Asukkaan ostaessa talon se oli hyvässä ja siistissä kunnossa, mutta kaipasi kokonaisvaltaisen peruskorjauksen, alkuperäistä tyyliä kunnioittaen tietenkin. Koko talo remontoitiin, ja samalla uusittiin myös ikkunat, parveke- ja terassiovet sekä varastonovi.

Taloon asennettiin kahdeksan avattavaa piilosaranoitua Kristalli-ikkunaa, joista viiteen lisättiin myös tuuletusikkunat tehokasta tuuletusta varten. Asukas toivoi allergikkona, että tuuletusikkunoihin asennettiin Siitepölyverkot, jotka pitävät sekä hyttyset että siitepölyn ulkopuolella. Useissa ikkunoissa on myös KLIK S raitisilmaventtiilit, jotka pitävät painovoimaisen ilmanvaihdon rakennuksen sisäilman raikkaana ilman häiritsevää vedon tunnetta. Lisäksi kaikkiin ikkunoihin valittiin huurtumattomat lasitukset, jotka ehkäisevät ikkunan ulkopinnan huurtumista pitäen maisemat kirkkaina. Talo sijaitsee vesistön läheisyydessä, mikä mahdollistaa ikkunoiden ulkopinnan huurtumisen ja se haluttiin estää huurtumattomalla lasituksella.

Olohuoneen suuri maisemaikkuna toteutettiin aiemmin paikalla ollutta ikkunaa leveämpänä, ja rantaan avautuva upea maisema korostuu nyt entistä paremmin. Samalla palattiin ikkunan kohdalla alkuperäisiin piirustuksiin, sillä ikkuna-aukkoa on aikaisemmin remontoitaessa muutettu pienemmäksi. Kiinteän Maisemaikkunan oikealle puolelle asennettiin kätevä sivualasaranoitu Kippi-ikkuna, joka korvasi paikalla olleen umpinaisen tuuletusluukun. Parvekkeelle avautuu Tiivi Terassiovi, jonka suuri lasiaukko rajautuu tyylikkäästi viereisen ikkunan alareunan kanssa. Varastonovi valikoitui Klassikko-ovimallistosta.

Talon asukas panosti remontissa laatuun, tyyliin ja yksityiskohtiin, ja valinnat tehtiinkin vahvalla tyylitajulla sekä sävysilmällä. Ikkunoiden ja ovien ulkopuolen väriksi vesipelteineen valikoitui tumma harmaa, joka sointuu kauniisti ulkopuolen kermanväriseen puuverhoiluun ja vaaleanharmaaseen kivijalkaan tuoden sopivasti kontrastia. Sisäpuolelle asukas toivoi, että sisäpuitteet ja listoitukset toteutettaisiin samalla puhtaan valkoisella sävyllä kuin seinät. Peitelistojen oikean värisävyn eteen tehtiinkin kovasti töitä ja lopulta se saatiin täsmäämään ikkunoiden puhtaan valkoisen kanssa.

Ikkuna- ja ovitoimittajan valinnassa oli kriteereinä etenkin luotettavuuden tuntu, sekä mahdollisuus toteuttaa suuri 3,7 metriä leveä olohuoneen ikkuna toiveiden mukaisesti. Asukas kertoo olleensa tyytyväinen Kristalli-ikkunoiden helppoon käsittelyyn ja siihen, miten ne aukeavat yhdestä painikkeesta.

– Kaiken maailman ikkunalukkojen kanssa taistelleena on ihanaa, että nämä ikkunat saa auki nopeasti ja helposti. Pesemisessä ei mene aikaa ikkunoiden avaamiseen, asukas toteaa tyytyväisenä.