Harmoniaa sisustukseen vaaleanharmailla ikkunoilla

Kaarinaan vuonna 1994 valmistunut omakotitalo koki uudistuksen, kun kiinteistöön vaihdettiin uudet monipuolisesti varustellut Tiivi-ikkunat ja -terassiovet.

Ikkuna- ja oviremontti paransi talon energiatehokkuutta ja muutti kokonaisilmettä modernimmaksi ja raikkaammaksi. Kauniit ja käytännölliset Kristalli-ikkunat toivat lisämukavuutta arkeen talon makuuhuoneissa.

Vanhoista vuotavista ikkunoista johtuva vetoisuus oli tärkein syy tehdä ikkuna- ja oviremontti lähes 30 vuotta vanhassa talossa.

– Kun tässä on istuskellut olohuoneessa, ja tuntunut että tuuli tulee ikkunoista läpi, ja ollut vähän sellainen olo, että varmaan lämmitetään vähän tuota ulkoilmaakin, asukas Kristiina Muhos kertoo remonttiajatusten syntymisestä.

Ikkunapuitteiden sävyksi valittiin vaaleanharmaa, joka antaa sopivasti ilmettä, eikä ole liian hallitseva sisustusta ajatellen. Harmaan sävy sointuu kauniisti kodin muuhun sisustukseen ja maanläheiseen värimaailmaan.

Valkoinen rapattu julkisivu näyttää entistäkin upeammalta, kun ikkunoita kehystää harmaat ulkopuitteet ja mustat pellitykset. Musta tekee hienon kontrastin talon vaaleiden ja eri harmaiden sävyjen kanssa, ja lopputulos on tyylikäs ja harmoninen.

Olohuoneen suuret kiinteät Maisemaikkunat ovat kukin pinta-alaltaan lähes 5 m2. Kahdelle seinämälle sijoitetut ikkunat tuovat reilusti luonnonvaloa suureen avoimeen tilaan. Maisemat pysyvät kirkkaina huurtumattoman lasituksen ansiosta, joka asennettiin kaikkiin kiinteisiin ikkunoihin.

Takapihan terassille johtavat terassipariovet uusittiin ja ne ovat aiemmasta poiketen kokolasiset. Näin myös talon keittiö kylpee luonnonvalossa, ja pihamaisema sekä terassi ruokailutiloineen tulevat paremmin esiin. Olohuoneessa takan kupeessa ollut turhaksi osoittautunut terassiovi korvattiin 2,5 metriä korkealla kiinteällä ikkunalla, joka nousee suoraan lattianrajasta.

Yläkerran makuuhuoneiden avattavat Kristalli-ikkunat tekevät tuulettamisesta mukavaa ja helppoa. Myös ikkunoiden peseminen on helpompaa, kun avaaminen onnistuu nopeasti ilman erillistä ikkuna-avainta. Kauniissa harmaissa sisäpuitteissa ei ole lainkaan näkyviä saranoita. Myös integroidut sälekaihtimet korostavat pelkistettyä ja viimeisteltyä ilmettä, kun kaihdinnarut ovat aina piilossa rakenteiden sisällä.

Makuuhuoneiden ikkunoihin asennettiin myös Tiivi Connect Antennilasit, joilla varmistettiin makuuhuoneiden mobiilikuuluvuus myös jatkossa. Meluhaitan vuoksi ikkunoihin valittiin mahdollisimman leveä karmisyvyys, jotta äänierityksestä saataisiin parempi ja makuuhuoneista hiljaisemmat.

Suurin yllätys ikkuna- ja oviremontissa oli asukkaille se, miten vaivattomasti ja nopeasti kokonaisuus sujui.

– Kun joskus on ikkunaremonttia miettinyt, niin oletus oli, että olisi paljon kauheampi homma, että vie viikkoja ja on tosi iso. Että kyllä tämä minun mielestä meni tosi sujuvasti, Muhos kiittelee.