Valoisa uudiskohde suurilla maisemaikkunoilla

Espoolaisen lapsiperheen uusi upea talo sijaistee jyrkässä rinteessä metsään rajautuvalla tontilla. Moderniin kivitaloon tehtiin valintoja laatukriteerit edellä ja ikkunatoimittajaksi valikoituikin Tiivi juuri korkean laatumielikuvan perusteella. Taloon haluttiin valita parhaat ratkaisut myös Tiivin valikoimasta.

Rakennuksen arkkitehtuuri on kauniin selkeälinjainen ja suuret mustat maisemaikkunat toimivat hyvin kontrastina valkoiselle niin ulkona kuin sisälläkin. Ikkunoiden sisäpuolen värin valinta oli asukkaille vaikea ja juuri oikeanlaisten kuvareferenssien löytäminen tuntuikin tärkeältä osalta valintaprosessia. Asukkaat ovat kuitenkin erittäin tyytyväisiä mustaan värivalintaansa, vaikka valkoisen ja mustan välillä ehdittiin empiä monesti ennen lopullista päätöstä.

Olohuoneeseen tulvii valoa kaikista ilmansuunnista, sillä korkeat lasiseinät nousevat jopa kuuden metrin korkeuteen. Etelänpuoleiset ikkunat on varustettu auringonsuojalasituksilla, mikä on suurten lasipintojen kohdalla erityisen tärkeää, jotta tilan kuumeneminen kesällä saadaan minimoitua. Lisäapuna viilennyksessä toimii ikkunoihin asennetut sähköllä toimivat verhot. Lisäksi taloon on valittu huurtumattomat lasipinnoitteet, jotta upeat ikkunat ja näkymät pysyvät kirkkaina.

Talosta löytyy paljon suuria lasipintoja, mukaan lukien kaksi Profinin lasiliukuseinää, joiden laatuun asukkaat ovat erityisen tyytyväisiä. Taloon asennettiin kaiken kaikkiaan 14 kiinteää ja kahdeksan avattavaa ikkunaa, sekä neljä ulko-ovea. Mustan Loft-mallistosta valitun pääoven ympärille asennetut lasilevikkeet tuovat luonnonvaloa eteiskäytävään.

Asukkaat kokivat Tiivin palvelun hyväksi myynti- ja suunnitteluprosessin aikana. Rakennusprojekti oli perheen ensimmäinen ja siihen liittyvä suuri työmäärä välillä stressaavaa. Myyjän näkemys ja vinkit tulivat välillä tarpeeseen, kun erilaisia valintoja piti tehdä paljon.

Arkkitehdillä oli valmiiksi pitkälle mietitty ajatus siitä, minkälaiset ikkunat taloon tulisi. Suunnittelupöydässä Tiivin ja projektinjohdon kanssa käytiin kuitenkin suunnitelmat läpi vielä yksityiskohtaisesti ja myyjä osaltaan edesauttoi osaamisellaan ikkunavalintaprosessin onnistuneessa läpiviemisessä.