Rivitalon ikkunaremontissa voi tehdä yksilöllisiä valintoja

Mikkeliläisen rivitaloyhtiön hallitus teki yhtenäisen valinnan ikkunaremontissaan. Asukkaiden toivomuksesta annettiin kuitenkin mahdollisuus yksilöllisiiin valintoihin.

Rivitaloyhtiö Mikkelin Peitsarissa uudisti kaikkien asuntojen ikkunat kevään aikana. Asukkaille annettiin mahdollisuus yksilöllisiin valintoihin, vaikka useimpiin asuntoihin asennettiin avattavat Kristalli-ikkunat.

Karpalokatu 16-18 on 14 asunnon rivitaloyhtiö, jossa on kolme taloa. Ikkunatoimitukseen kuului yhteensä 75 tuotetta. Niistä ikkunoita oli 46, joista 40 oli huippuluokan Kristalli-mallistosta. Kuuteen olohuoneen ikkunaan haluttiin helposti pestävät kiinteät ikkunat. Lisäksi remontissa vaihdettiin 14 ulko-ovea asuntojen sisäänkäynteihin sekä ulko-ovet kaikkien asuntojen terasseille ja sekä pannuhuonetilan oveksi.

Etsi lähin asiantuntija: Ikkunaremontti Mikkeli

Taloyhtiön hallitus päätti tilata Kristalli-ikkunat, mutta osa asukkaista halusi avattavien ikkunoiden sijaan kiinteät ikkunat. Pohdinnan jälkeen hankinnassa päädyttiin joustoihin, ja asukkaat saivat tehdä valintoja itse. Asuntokohtaisesti oli mahdollista valita myös sälekaihtimiin narut sisään itsekelaava säädin, hyttyspuitteet, korvausilmaventtiileihin karkea tai allergiasuodatin sekä pintahelan väri.

Taloyhtiö maksoi kokonaislaskun ja laskutti asukkaita sen mukaan, mitä lisävarusteita he olivat tilanneet. Ikkunoiden hinta oli kaikille asunnoille asuinpinta-alan mukaisesti yhdenmukainen.

Kiinteät ikkunat näyttävät ulospäin hieman erilaisilta kuin avattavat Kristalli-ikkunat.

”Erilaisia ikkunoita samaan taloon valittaessa kannattaa olla tarkkana että julkisivun ilme säilyy samanlaisena, mutta asiantunteva myyjä auttaa valinnassa”, Tiivin Seppo Lamusuo kertoo.

Karpalokadulla vaihtoehtoinen valinta voitiin tehdä olohuoneiden ikkunoissa, jotka ovat pihan puolella eikä talon julkisivun ilme muutu.

Aikataulu piti, tiedotus sujui

Taloyhtiö teki hankintapäätöksen helmikuussa ja työt aloitettiin keväällä. Asennustöissä kului noin kuukausi koko talon osalta. Kukin asukas sai pari päivää etukäteen tiedon, milloin työt etenevät hänen asuntoonsa.

Isännöitsijä Jukka-Pekka Heikkinen Reim Groupista kertoo, että projekti sujui kokonaisuutena erinomaisesti. Hän on tehnyt yhteistyötä Tiivin kanssa aiemminkin, mutta myös muiden ikkunatoimittajien kanssa.

”Tässä projektissa ammattitaito ja asiakaspalvelu olivat erittäin hyviä. Siisteys ja suojaus tehtiin pilottikohteessa huolellisesti. Mutta myös aiemmassa projektissa Tiivin kanssa suojaukset tehtiin hyvin ja paikat pysyivät siisteinä. Tiivin laatu asennuksissa näkyy niin asiakkaille kuin isännöitsijällekin”, Heikkinen kertoo.

Rivitalon ikkunaremontin jälkeen Tiivin asentaja imuroi paikat puhtaaksi asennuspölystä

Seppo Lamusuon mukaan laajennettuun Tiivi Kristalliasennukseen sisältyvät myös esimerkiksi lisämuovisuojaukset, kalustesiirrot työalueelta, lasipintojen pesut ja puupintojen pyyhkiminen nihkein liinoin sekä lopuksi työalueen imurointi. Laajennettu palvelupaketti helpottaa asukkaiden elämää remontin keskellä ja asunto jää siistiin kuntoon heti remontin jälkeen.

Lue lisää: Laajennettu Kristalliasennus

Ikkunoiden ja palvelun laatu ratkaisi valinnan

Hallituksen puheenjohtajana hankinnan aikaan toiminut Kimmo Ukkonen kertoo, että hallitus teki valinnan kolmen tarjouksen kesken. Hankinnan ratkaisi laatu, jonka arviointi perustui aiempiin kokemuksiin Tiivin palveluista.

”Yhteistyö Tiivin kanssa sujui hyvin. Saimme ajantasaista tietoa ja työmiehet toimivat hyvin. Näin jälkikäteen olemme hyvin tyytyväisiä”, Ukkonen toteaa.

Talon asukas Petteri Hokkanen oli remontoinut asuntonsa kauttaaltaan jo aiemmin. Koska asuntoon oli silloin laitettu koneellinen ilmanvaihto, hänellä oli erityistoiveita ikkunaremontissa. Lisäilmaventtiilit jätettiin pois ja ilmanvaihto toimii edelleen vain koneen kautta. Lisäksi hänen asuntonsa terassille oli asennettu valokate ja takaoven kätisyys oli järkevää vaihtaa.

”Nyt ovi avautuu terassille sujuvasti. Olen oikein tyytyväinen ikkunoihin, kun muistan, millaiset ne vanhat olivat”, Hokkanen toteaa.

”Remontti sujui hyvin. Oman asunnon osalta siinä meni vain noin puolitoista päivää.”

Remontin valvoja Vesa Pesonen Wise Groupista arvioi, että asennus sujui ammattitaitoisesti ja aikataulussa, ja asukkailta on tullut hyvää palautetta.

”Asukkaiden erityistoiveita otettiin tavallista enemmän huomioon, ja perusurakkaan tuli paljon muutoksia, mutta kaikki sujui jälkihuollon myötä hyvin. Meillä on Tiivin kanssa aiempaakin kokemusta, että asiat hoituvat ja työn jälki on siistiä.”

Tiivin asentaja mittaa ikkunakarmin suoruutta ja kiinnittää sen varmistamisen jälkeen paikoilleen