Ikkunaremontti raikasti kerrostalon ilmeen ja vaimensi katumelun

Alpo ja Eeva Lappalaisen asuntoon tuli uusien ikkunoiden myötä valoa ja avaruutta. Myös olohuoneesta parvekkeelle johtava ovi uusittiin.

Sää ja aurinko olivat tehneet työtään lappeenrantalaisen kerrostalon ikkunanpuitteissa ja etelänpuoleiset puuosat olivat jo osittain lahot. Leiripuisto-nimisellä talolla on ikääkin reilut 30 vuotta, joten ikkunaremontille oli jo tarvetta. Asia kiinnosti asukkaita niin paljon, että kevään yhtiökokoukseen tuli ennätysmäärä osallistujia. Yksimielisellä päätöksellä remontti aloitettiin syksyllä.

Etsi lähin asiantuntija: Ikkunaremontti Lappeenranta

Koko taloon valittiin samanlaiset Tiivin Kristalli-ikkunat ja parvekeovet. Taloyhtiön hallituksen jäsen Pirjo Katainenkertoo, että valinnan ratkaisi Tiivin hyvä esittely ja valmistautuminen kokoukseen.

”Pyysimme tarjouksen kolmelta ikkunatoimittajalta ja päädyimme selkeästi Tiiviin, jolla oli pisimmälle viety tuotekehittely. Projektipäällikkö Ville Korhonen esitteli tuotteet vakuuttavasti ja vastasi uskottavasti kysymyksiimme. Hän on myös pitänyt meihin hyvin yhteyttä asian edetessä”, Katainen kertaa kevään kokousta. Asukkaita kiinnostivat muun muassa piilosaranat ja sälekaihtimien uudet ratkaisut.

Remontti aloitettiin syyskuun lopulla ja se valmistui noin neljässä viikossa. Ikkunoiden vaihdon lisäksi talossa tehtiin nurkkien lisäeristystöitä. Kaikissa asunnoissa on ikkunoiden lisäksi parvekkeen ovi, ja ovet vaihdettiin myös.

Pirjo Kataisen asuntoon tehtiin malliasennus jo heinäkuussa ja talon muut asukkaat saivatkin käydä hänen asunnossaan jo katsomassa ikkunoita.

Lue lisää: Taloyhtiön ikkunaremontti

Juttu jatkuu kuvan alla: Valkoinen väri kirkasti ilmettä – uudet ikkunat vähensivät katumelua

Sälekaihtimet kerrostalon asunnon kulmaikkunassa ja olohuoneen ikkunassa, joka avautauu pihalle päin


Pirjo Kataisen asunnon kulmaikkuna ja sen vieressä oleva olohuoneen ikkuna avautuvat pihalle päin.

Valkoinen väri kirkasti talon ilmettä

Uusien ikkunoiden myötä haluttiin myös virkistää talon ulkonäköä. Vanhat, ruskeat ikkunanpuitteet ja karmit vaihtuivat valkoisiksi ja se toi talon ilmeeseen valoisuutta sekä ulospäin, että sisätiloihin.

”Olen asunut talossa vasta kolmisen vuotta. Ostin mieleiseni valoisan asunnon, mutta nyt tämä on vieläkin valoisampi”, Katainen kertoo vaaleiden ikkunanpuitteiden vaikutuksesta asuntoonsa.

Alpo ja Eeva Lappalaisen asunnossa vaihdettiin seitsemän ikkunaa ja parvekkeen ovi. Lappalaiset muuttivat omakotitalosta kerrostaloon toistakymmentä vuotta sitten asumisen helppouden vuoksi.

”Uudet ikkunat toimivat hyvin. Ne näyttävät hyviltä ja katumelu hiljeni. Säleverhot ovat kätevät, kun niitä säädetään vain yhdestä nupista. Nyt ei roiku naruja eikä säätövarsia. Vain parvekkeen ovessa on nauha, koska sälekaihdin on lasin päällä”, Alpo Lappalainen kuvailee nyt syksyn remonttia.

Lappalaisten asunnossa varsinaisissa asennuksissa meni vain päivä. Lisäksi asentajat tulivat toisena päivänä tekemään viimeistelyjä ja ulkopuolelta olohuoneen nurkan lisäeristystöitä.

”Asentajat tekivät hyvää ja siistiä työtä ja talon asukkaat ovat tyytyväisiä”, Lappalainen toteaa.

Kerrostalon vanhat tummat ikkunapuitteet vasemmalla ja uudet valkoiset puitteet oikealla puolella


Lappeenrannan Leiripuiston koko talon ilme muuttui, kun tummat ikkunanpuitteet vaihtuivat valkoisiksi.

Tiiviit ikkunat vähensivät katumelua

Talo sijaitsee vilkasliikenteisessä risteyksessä Helsingintien varrella ja liikenteen äänet ovat kuuluneet selvästi kadunpuoleisiin asuntoihin. Remontin myötä äänet hiljenivät selvästi.

Pirjo Kataisen asunto on kaksio, jossa on kolme isoa ikkunaa, yksi pieni ikkuna ja parvekkeen ovi. Pieni ikkuna on kulmaikkuna, kulmittain olohuoneen ison ikkunan kanssa. Hänen asuntonsa ikkunat antavat pihalle päin, joten katumelu ei kuulunut pahasti aikaisemminkaan. Nyt asuntoon ei kuulu mitään, kun ovet ja ikkunat ovat kiinni.

Kataisen asunto on myös pohjoisen puolella, joten kulumaakaan ikkunankarmeissa ei vielä ollut, mutta silti hänestä on hyvä, että remontti on nyt tehty.