Käytännölliset ja kauniit Kristalli-ikkunat saavat asukkaat hymyyn

Tarja Lehtonen iloitsee uusien Tiivi Kristalli -ikkunoiden kauneudesta ja käytännöllisyydestä. “Ikkunaremontin jälki on erinomaista, vaikka katsoisi kuinka kriittisillä laseilla. En ole malttanut kaikkialle laittaa edes verhoja, kun ikkunat ovat niin kauniit. Nyt asuntoon tulvii valoa.”

Porin Länsipuistossa asuu tyytyväisiä ikkunaremonttiasiakkaita. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tarja Lehtoneniloitsee asukkaiden etukäteen paljon jännittämän ikkunaremontin sujuvasta toteutuksesta ja ennen kaikkea lopputuloksesta.

Etsi lähin asiantuntija: Ikkunaremontti Pori

”Ikkunaremontin jälki on erinomaista, vaikka katsoisi kuinka kriittisillä laseilla. En ole malttanut kaikkialle laittaa edes verhoja, kun ikkunat ovat niin kauniit. Nyt asuntoon tulvii valoa ja ikkunat ovat myös helppo avata. Sälekaihtimet ja hyttysverkot tuovat oman mukavan lisänsä”, Tarja Lehtonen summaa remontin hyödyt yhteen.

Kaikkiaan taloyhtiössä uusittiin 164 ikkunaa – ruskeapokaiset ikkunat vaihdettiin valkoisiin Tiivin Kristalli-malliston ikkunoihin. Taloyhtiön hallitus tiedusteli tarjoukset useammalta yritykseltä, ja valitsi tarkempiin esittelyihin kolme ikkunatoimittajaa. Lopulta valinta oli yksimielinen. Tarja Lehtonen tietää, että ikkunaremontti paitsi parantaa asumismukavuutta ja -viihtyvyyttä, se myös nostaa asuntojen myyntiarvoa.

”Tiivi on varma ja tunnettu toimija. Yksi hallituksen jäsenistä oli aiemmin vaihdattanut edelliseen kotiinsa, omakotitaloon, Tiivin ikkunat. Kokemukset olivat silloinkin vain positiivisia”, Lehtonen toteaa.

Muutamaan asuntoon vaihdettiin samalla parvekeseinän ikkunat ja parvekeovet. Myös taloyhtiön porrastasanteet saivat uudet ikkunat.

”Lopputuloksen nähtyään muutama asukas on jo harmitellut, ettei tullut samalla vaihdettua parvekeseinän ikkunoita ja ovea. Valon määrä olohuoneessa on merkittävästi lisääntynyt.”

Ikkunoiden pesu sujuu ripeästi, melu hiljeni täysin

Iän ja sään ränsistämät ikkunat aiheuttivat huolta tuulettaessa ja pestessä. Aurinko ja sade olivat vuosien saatossa turmelleet erityisesti yläkerrosten asuntojen ikkunoiden puitteet. 

”Aikanaan korjautimme puitteita, mutta se oli täysin turhaa. Niistä ei tullut siistejä missään vaiheessa. Ikkunoiden vaihtamista Tiivin Kristalleihin suosittelen lämpimästi”, Tarja Lehtonen toteaa.

Joissakin asunnoissa ikkunat olivat turvonneet niin, etteivät asukkaat saaneet enää niitä avattua. Ikkunoiden pesu vaati ruuvimeisselin ja vasaran lisäksi myös hermoja ja laastareita.

”Ikkunoiden avaaminen teki usein haavat sormiin ja hermoja kiristi, kun lasipintoja oli pestäväksi monin kappalein. Siinä ajassa, kun aiemmin sain avaamiseen tarvittavat työkalut kerättyä, olin jo pessyt uudet ikkunat”, Lehtonen iloitsee.

Porin Länsipuistossa sijaitsevan kerrostalon asukkaita on aika ajoin häirinnyt satapäisten varis- ja naakkalaumojen aiheuttama melu. Nyt myös se, kuten ohiajavien autojen äänet, ovat uusien ikkunoiden myötä hiljenneet.


Vaivattomasti avautuvat ikkunat, integroidut kaihtimet ja hyttysverkot tuovat oman mukavan lisänsä Porin Länsipuistossa sijaitsevan kerrostalon asukkaiden asumisviihtyvyyteen.

Ammattitaitoinen asennus on myös vuorovaikutusta

Tiivin asentajat Markus Lindroos ja Petri Katinmäki tulivat taloyhtiön asukkaille tutuksi remontin aikana. Kuusikerroksinen 32 asunnon talo on rakennettu 1984. Ikkunaremontti oli ensimmäinen iso saneeraus talossa. Tarja Lehtosen mukaan iso osa asukkaista on jo vanhempaa väkeä ja remontti jännitti asukkaita. 

”Asentajat saivat vain kiitosta ystävällisyydestään, työnjäljestä ja siisteydestä. Ammattilaisten työn tekeminen oli kaunista katsottavaa – oli hienoa seurata kun miehet tietävät mitä tekevät”, Lehtonen summaa.

Asentaja Markus Lindroosin mukaan aina on hetki aikaa vaihtaa kuulumisia asukkaiden kanssa. Asentajan työ ei ole vain asiantuntevaa ja laadukasta remontointia vaan keskeinen osa on vuorovaikutus asukkaiden kanssa. Jokaisen kotiin astutaan sitä kunnioittaen ja sovitusti.

”Asentajat taisivat saada juodakseen myös useammat pullakahvit”, Lehtonen naurahtaa.

Tiedotus remontin etenemisestä oli Tarja Lehtosen mukaan kattavaa. Jokaiseen huoneistoon jaettujen tiedotteiden lisäksi esimerkiksi asuntokohtaisista aikataulujen muutoksista oltiin asukkaisiin yhteyksissä tarvittaessa myös kasvotusten. Myös Tiivin projektipäällikkö Juhani Ala-Myöntäjä seurasi remontin etenemistä tyytyväisenä. 

”Ilolla olen ottanut vastaan asukkaiden antamaa palautetta projektista sekä yhteistyöstä ammattitaitoisten asentajien kanssa”, Ala-Myöntäjä toteaa.