Tarkista onko ikkunaremontti ajankohtainen

Ikkunoiden ja ovien uusiminen on tärkeä investointi, joka tapahtuu useimmiten vain kerran elämässä.

Mutta milloin on oikeastaan hyvä aika vaihtaa ikkunat ja ovet uusiin? Kokosimme avuksesi listan kysymyksistä, joihin vastauksen selvittämällä sinun on helpompi arvioida ikkunaremontin ajankohtaisuutta.

  • Ovatko ikkunat ja ovet synkät ja vanhantyyliset?

Ikkunaremontti on hyvä tapa päivittää kodin ilmettä ja tuoda lisää valoa sisätiloihin. Tiivin ikkunat on helppo sovittaa yhteen muun sisustuksen kanssa, sillä tyyli ja värit ovat räätälöitävissä toiveidesi mukaisesti.

  • Onko syytä epäillä energiahukkaa?

Ikkunoiden lämmöneristävyys heikkenee iän myötä ja tässä onkin yksi tärkeimmistä syistä vaihtaa ikkunat uusiin. Modernit ikkunat ovat energiatehokkaita ja tämä näkyy suoraan lämmityskuluissa syntyneinä säästöinä. Toisaalta uusilla ikkunoilla voidaan vähentää myös kodin viilentämisen tarvetta, kun aurinko ei pääse kuumentamaan sisätiloja kesähelteilläkään.

  • Huolestuttaako ikkunoiden ja ovien turvallisuus?

Iäkkäät ovet ja ikkunat voivat aiheuttaa myös turvallisuusriskin. Nykyaikaisten ikkunoiden kohdalla onkin panostettu paljon myös käyttöturvallisuuteen. Esimerkiksi Tiivin ainutlaatuiset piilosaranat mahdollistavat sen, että avattavat Kristalli-ikkunat voi avata suurikokoisinakin ilman tukea.

  • Eivätkö ikkunat toimi kunnolla tai onko niitä vaikea hoitaa?

Vanhoissa ikkunoissa esiintyy monesti vikoja, joiden korjaaminen voi olla jo hankalaa jo yksistään varaosien saatavuuden vuoksi. Tiivillä on kiinnitetty erityistä huomiota ikkunoiden ja ovien kestävyyteen ja käytettävyyteen. Alalla tyypillisten vakiotestausten lisäksi varmistanne ikkunoiden ja ovien laadun ylimääräisillä tuotetesteillä sekä laatututkimuksilla.

  • Kantautuuko asuntoon melua ulkoa?

Energiatehokkuuden lisäksi ikkunaremontti on hyvä keino lisätä kodin asumismukavuutta, jonka yksi merkittävä osa-alue on äänieristys. Äänieritys paranee yleensä huomattavasti jo vaihtamalla ikkunat uusiin. Lisäksi Tiivi Desibeliasennuksella varmistetaan ikkunoiden ja ovien erinomainen ääneneristävyys kohteissa, joissa on tie- tai lentoliikenteen melua tai muuta häiritsevää melua. Ainutlaatuisella asennusmenetelmällä saavutetaan eristäminen mukaan lukien koko ikkunaaukolle erittäin hyvä tieliikennemelun eristävyys. 

  • Ovatko ikkunoiden ja ovien maalipinnat vaurioituneet?

Päällepäin näkyvät vauriot kertovat usein siitä, että ikkunat ja ovet saattavat olla kuluneet myös muilta ominaisuuksiltaan ja ne olisi kenties aika päivittää uusiin.

  • Onko sisäilman laatu heikko?

Hyvä sisäilma on merkittävässä roolissa asumismukavuuden kannalta. Ikkunaremontin yhteydessä voidaan parantaa myös sisäilman laatua erilaisten ikkunaventtiilien avulla. Tiivin Raitisilmaikkuna on erinomainen valinta, kun haluat panostaa tuloilman puhtauteen, mutta ilman ei tarvitse olla esilämmitettyä. Automaattinen tuloilmaikkuna puolestaan esilämmittää ulkoa tulevan ilman talvella, mikä säästää energiaa ja lisää asumismukavuutta. Automaattista tuloilmaikkunaa ei tarvitse itse säätää säiden tai vuodenaikojen mukaan.

Varaa maksuton arviokäynti

Asiantuntijoiltamme saat apua nykyisten ikkunoidesi kunnon arviointiin, uusien valintaan sekä tarkemman arvion ikkunaremontin kustannuksista.