Ikkunaremontti tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia päivittää sekä kodin ilmettä että vaikuttaa energiatehokkuuteen ja moniin käytännöllisiin, arkea helpottaviin ominaisuuksiin.

1. Ikkunoiden tyylivalinta: moderni tai perinteinen

Haluatko säilyttää vanhan talon tyylin vai modernisoida ulkoasua? Ikkunaremontti mahdollistaa paitsi ikkunoiden toiminnallisuuden myös tyylin päivittämisen. Ikkunavalinnat voit aina räätälöidä kohteen, oman sisustustyylisi ja mieltymystesi mukaisesti.

Ikkunoiden ja sitä kautta koko kodin ilmeeseen vaikuttavat esimerkiksi värit puitejako ja ikkunan rakenne.

Teknisesti edistyksellisin ratkaisu on Tiivin premium-ikkuna Kristalli, jonka poikkeuksellisen tukeva rakenne ja jykevät piilosaranat tekevät siitä tyylikkään ja pitkäikäisen ratkaisun. 

2. Ikkunoiden energiatehokkuus

Tiivin ikkunat täyttävät A-energialuokan vaatimukset, joten olipa valintasi mikä tahansa Tiivi-ikkuna, lopputulos on aina energiatehokas ja lämmönläpäisykertoimesta kertova U-arvo on noin kolme kertaa parempi kuin vaikkapa vanhassa kolmilasisessa ikkunassa. Jos talon energiatehokkuus halutaan nostaa erityisen hyvälle tasolle, voit valita 1+3 -lasituksen, jolloin ikkunassa on yksi tasolasi ja yksi kolminkertainen erityslasielementti.

3. Ikkunan värit

Värivalinta on tyyli- ja makuasia, mutta se vaikuttaa myös huoneiden valoisuuteen. Usein ikkunaremontissa halutaan aihtaa vanhat tummemmat ikkunanpuitteet ja karmit halutaan valkoisiksi, jotka tuotavat enemmän valoa sisälle. Vaikka sisäpuite olisikin valkoinen, voi ikkuna olla ulkopuolelta julkisivun tyylin mukainen, vaikkapa ruskea tai musta. Sisä- ja ulkopuolen värit voit siis aina valita erikseen.

Ikkunan puuosat voidaan myös kuultovärjätä, jolloin puun alkuperäinen rakenne ja syykuviot näkyvät kauniisti. Kokonaisuuden viimeistelevät julkisivun väritykseen sovitetut ikkunapellitykset.

4. Ikkunalasit

Lasivalinnat vaikuttavat moniin ikkunan ominaisuuksiin. Mahdollisuuksia on pajon.

  • Auringonsuojalasitusta suosittelemme etenkin suuriin, etelän puoleisiin ikkunoihin. Auringonsuojapinnoitus vähentää sisätilojen lämpenemistä kesällä.
  • Huurtumaton lasitus on puolestaan tarpeen etenkin avoimella seinustalla sijaitsevissa hyvin lämpöä eristävissä ikkunoissa.
  • Ääneneristyslasitus on tarpeen melualueilla. Ikkunoiden ääneneristystä voidaan parantaa käyttämällä tavallista paksumpaa lasia tai laminoitua lasia.
  • Turvalasi on välttämätön, jos ikkuna on niin alhaalla, että siihen voi törmätä tai jos ikkunan takana on putoamisvaara. 

5. Kiinteä tai avattava ikkuna

  • Kiinteä ikkuna on siro, siinä on hieman enemmän lasipintaa ja sisälle tulee myös enemmän valoa. Ylläpitoa helpottaa se, että pestäviä pintoja on vain kaksi. Kiinteän ikkunan voi hankkia myös vanhan avattavan ikkunan tilalle, jolloin valoaukko voi hieman suurentua vanhaan ikkunaan verrattuna.
  • Avattavan ikkunan ääneneristävyys on yleensä parempi ja korkeallakin olevan ikkunan peseminen onnistuu turvallisesti sisältä. Avattavaan ikkunaan saat lisäksi kaihtimet suojaan lasien väliin.

Uusien Tiivi-ikkunoiden U-arvo eli lämmönläpäisykerroin on hyvä olipa valintasi avattava tai kiinteä ikkuna.

6. Yhtenäinen ikkuna tai ruutuikkuna

Usein remonteissa on yksinkertaistettu esimerkiksi kolmeen osaan jaettuna ikkunapintoja, sillä yhtenäinen ikkuna tuo sisälle enemmän valoa ja yhtenäisten pintojen peseminen on helpompaa. Hieman suurempi ikkunapinta merkitsee myös avarampia näkymiä ulos.

Jos puolestaan haluat noudattaa vanhan talon perinteistä tyyliä, ikkunaan voi valita perinteiset jakokarmit, jotka jakavat yhden suuren pinnan useampaan pieneen ikkunaan. Myös aiemmissa remonteissa moderneiksi vaihdettujen ikkunoiden tilalle voidaan asentaa alkuperäistä ikkunajakoa noudattavat ikkunat.

Perinteinen ruutuikkuna syntyy puitejaolla tai kevyemmin koristeristikoilla. Lasin pintaan pysyvästi kiinnitettävä kiinteä ristikko on tyylikäs valinta vanhaan taloon ja jos ristikko asennetaan vain ulommaiseen lasiin, ikkuna on sisäpuolelta helpompi pestä ja sisälle tulee hieman enemmän valoa.

Käytännöllinen ratkaisu on ulkopuolen verhoukseen kiinnitettävä irtoristikko, joka voidaan helposti napsauttaa pois paikoiltaan ikkunan pesun ajaksi. Ulkoapäin talon ilme säilyy kuitenkin perinteisenä.

7. Tuuletusikkuna tai tuuletusluukku

Ikkunaremonteissa vaihdetaan usein vanhat tuuletusluukut tuuletusikkunoiksi, jotta sisälle saadaan lisää valoa ja avaruutta. Tuuletusluukku voi kuitenkin olla tyylin mukainen valinta 1970-luvun talossa. Tuuletusluukun käytännöllinen puoli on se, että säleiköllä ja hyttysverkolla varustetun luukun voi jättää huoletta auki vaikka kotoa oltaisiinkin poissa. Siksi luukku on suosittu valinta saunan ja kylpyhuoneen ikkunoissa. Luukku voi myös olla hieman kapeampi kuin tuuletusikkuna.

8. Tuloilmaikkuna tai raitisilmaikkuna

Tuloilmaventtiilin avulla sisälle tuodaan suodatettua, raitista korvausilmaa suoraan ulkoa. Tuloilmaikkunassa korvausilma esilämmitetään hukkalämmön avulla ikkunalasien välissä ennen ilmavirtauksen johtamista sisälle. Raitisilmaikkunassa tuloilmaa ei sen sijaan esilämmitetä.

Korvausilmaventtiileitä suosittelemme asuntoihin, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto. Myös kokonaan koneellisella ilmanvaihdolla asennetaan usein ylimääräinen korvausilmaventtiili niihin huoneisiin, joissa on paljon paloilmaa vaativa tulisija.

9. Puheluiden kuuluvuus ja mobiilidata 

Talon rakenteet voivat vaimentaa matkapuhelinsignaalia ja heikentää sekä matkapuhelinten kuuluvuutta että mobiilidatan toimivuutta. Ikkunoihin integroitava näkymätön Tiivi Connect -passiiviantenni  varmistaa kuuluvat puhelut ja toimivat yhteydet 3G-, 4G- ja 5G-verkossa operaattorista riippumatta. Antenni ei vaikuta ikkunan muuhun toimintaan eikä rajoita käyttöä. 

Tiivi Connect -älyratkaisut tuovat kotiisi myös ikkuna- ja ovisensorit, jotka valvovat kotiasi huomaamattomasti. 

10. Sälekaihtimet

Tiivin kaihtimet asennetaan ikkunoihin valmiiksi jo tehtaalla. Avattavassa ikkunassa sälekaihtimet voidaan asentaa ikkunan sisälle suojaan pölyltä ja kosketuksilta. Integroiduissa kaihtimissa kaihtimen asentoa säädetään yhdestä nupista ja koko mekanismi on siististi puitteen sisällä.

Kiinteään ikkunaan sälekaihdin tai vekkikaihdin voidaan asentaa ikkunan sisäpintaan.

11. Hyttyspuitteet

Nykyaikainen hyttysverkko on kätevään kehykseen kiinnitetty hyttyspuite, joka on helppo irrottaa ikkunoiden pesun ajaksi. Hyönteispuite kannattaa siirtää varastoon myös talven ajaksi, jotta linnut eivät noki verkkoihin mahdollisesti jääneitä ötököitä. Vaihtoehtona on nailonverkko ja kestävämpi metallinen verkko.


12. Kukkalaudat

Tiivin siistit kukkalaudat asennetaan vaivattomasti ikkunaremontin yhteydessä. Ikkunaremontissa voidaan säästää vanhat kukkalaudat, jos ne ovat hyväkuntoiset.

13. Asennus itse vai asennuspalvelu

Taitava remontoija voi asentaa ikkunat itse, mutta Tiivin asennuspalvelu tekee ikkunaremontista vaivattoman. Tällöin myös mittavastuut siirtyvät ammattilaisille ja annamme asennustyölle peräti 10 vuoden takuun.