Laatu, maine ja takuuaika ratkaisivat valinnan

Taitava myyjä ja laadukkaat tuotteet saivat savonlinnalaisen Kaarlo Laitisen pään kääntymään, vaikka ikkunoiden vaihto ongelmista huolimatta ei ollut ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä.

”Ajattelin, että puulämmitystalossa ikkunat saa vähän falskatakin. Meinasin ensiksi käännyttää esittelijän ovelta takaisin”, Laitinen muistelee.

Lopulta ilta meni myyjän kanssa rupatellessa ja kaupat syntyivät. Ostopäätöksen löivät lukkoon Tiivin hyvä maine ja tuotteiden laatu. Talviasennuksen tuoma alennus vahvisti Kaarlo Laitisen päätöksen.

”Tuotteiden laatusertifikaatit ovat kunnossa ja asiakastyytyväisyys tuntuu olevan yhdeksän paremmalla puolella. Rupesi vaikuttamaan siltä, että tämä on luotettava firma ja voimme jatkaa yhteistyötä”, Laitinen kuvailee ostoprosessia.

”Laatu on hyvin tärkeä valintakriteeri – mistä osista ikkunat ja ovet on rakennettu. Ulko-ovessa tuntuu olevan niin hyvät lämpöarvot, ettei tuulikaapin ovea tarvitsisi ollenkaan. Myös takuuaika vaikutti valintaan. Ei jää tyhjän päälle, jos tulee jotain ongelmia”, Laitinen kertaa valintakriteerejä.

Mittaukset tehtiin lopulta otsalampun valossa.

”Myyjän tehdessä lähtöä minun piti myöntää sille, että sinä olet kyllä taitava myyjä”, Laitinen naurahtaa.

Voi suositella naapureillekin

Laitisten ikkunaremontti tehtiin talviasennuksena.

”Asennushomma kävi hyvin sutjakkaasti. Ei ole mitään valittamista sen puoleen. Kyllä minä voisin antaa yhdeksän paremmalle puolelle asiakaspalautteen”, Laitinen kuvailee ja tarkentaa:

”Ikkunoiden vaihto oli positiivinen juttu. Voi suositella naapureillekin.”

Kattavat etukäteisohjeet, järjestelmällinen asennus ja isännän puulämmitys pitivät talon lämpimänä koko asennuksen ajan.

”Oletin, että rupeaa vilustamaan sisällä, mutta hyvin asentajat sulkivat ovia ottaessaan ikkunoita pois – aina jäi johonkin huoneeseen lämmintä.”

Myöskään asennuksen mahdolliset sotkut eivät tulleet yllätyksenä, eivätkä häirinneet.

”Myyjä informoi hyvin etukäteen, miten toimitaan. Asentajat toivat mattoja mukanaan ja suojasivat lattiat.”

Jatkossa myös ikkunoiden peseminen sujuu vaivattomasti. Vanhat kolmilasiset, erilliset ikkunat oli vuosien saatossa porattu ruuveilla toisiinsa.

”Yhteiselo rupesi välillä rakoilemaan, kun vaimo ei saanut ruuveja itse auki. Olen minä aina ollut auttamassa ikkunoiden pesussa. Nyt ikkunoiden pesu sujuu meiltä varmasti vähän sutjakampaa”, Laitinen pohtii.

Katso video ikkunoiden talviasennuksesta: