Ikkunaremontti talvella on asiantuntijan suositus – Lue miksi!

Yksi ikkuna- ja oviremontin ikuisuuskysymyksistä liittyy sen ajankohtaan ja moni kuvittelee edelleen, että nimenomaan kesä on paras aika vaihtaa ikkunat.

Asennuspäällikkö Hannu Kari Tiiviltä kertoo, että ikkunaremontti on kuitenkin mahdollista toteuttaa ympäri vuoden. Moni seikka jopa puoltaa talvea otollisimmaksi ajankohdaksi.

Miksi ikkunaremontti kannattaa tehdä talvella?

 • Kuiva talvi-ilma suojelee talon rakenteita kosteudelta
 • Lämpimämpi koti ja pienemmät lämmityskulut jo tänä talvena
 • Joustava aikataulu ja nopemmat toimitusajat

Asiantuntija kertoo ikkunoiden talviasennuksen eduista

Tiivillä asennuspäällikönä työskentelevä Hannu Kari toteaa heti alkuun, että talvella on yleensä aikaa laittaa kotia kuntoon. Ikkunaremontin kannalta hän kertoo talven olevan erittäin hyvää aikaa, sillä kylmä ulkoilma on myös kuivaa.

”Kuiva ilma on tietenkin parempi vaihtoehto talon rakenteille. Ja kun ikkunat vaihtaa uusiin heti, pääsee lämmöstä ja säästöistä lämmityskuluihin nauttimaan jo kuluvan talven aikana.” 

Talven etuna on Karin mukaan myös asennustyön parempi saatavuus sekä ikkunoiden ja ovien lyhyempi toimitusaika.

Asennuspäällikkö Hannu Kari painottaa, että talvi ei aiheuta mitään käytännön esteitä ikkunaremontille. Tuotteet ja materiaalit kestävät hyvin pakkasta. Ainoastaan eristyksessä käytettävä vaahto on erilaista kuin kesällä.

”Eristevaahdoksi valitaan talviaikaan vaihtoehto, joka soveltuu asennukseen pakkasolosuhteissa.”

Ikkunassa talviaikaan käytetty vaahto toimii samalla tavoin kuin kesällä käytetty eristysaine. Ne molemmat kestävät asennetussa ikkunassa kovankin pakkasen.

Lopuksi Kari muistuttaa, että talviset olosuhteet on kuitenkin syytä ottaa huomioon jo työjärjestystä suunniteltaessa remontin sujuvuuden varmistamiseksi. Monen vuoden kokemus on osoittanut, että lopputulos riippuu vuodenaikaa enemmän laadukkaista tuotteista ja osaavista tekijöistä.

”Talviasennuksissa kenties tärkeimpään rooliin laadukkaan lopputuloksen kannalta nouseekin tekijöiden ammattitaito.”

Tiivin sertifioitu asennus takaa onnistuneen ikkunaremontin vuodenajasta huolimatta.

Suunnitelmissa ikkunaremontti tänä talvena?

Aloita ikkunaremontin suunnittelu varaamalla maksuton Suunnittelupalvelu. Asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa ikkunaremonttiin liittyvissä kysymyksissä!

Miten sujui ikkunaremontti talvella?

Vesa Juvonen perheineen päätti toteuttaa ikkunaremontin Tiivin kanssa talvella, vaikka alunperin suunnitelmissa oli toteuttaa remontti kesällä tai syksyllä. Katso videolta, miksi ikkunaremontti talvella oli heille monella tapaa hyvä ratkaisu.


Aloita ikkunaremontin suunnittelu varaamalla maksuton Suunnittelupalvelu!

Toteuta ikkunaremontti jo tänä talvena. Ikkunaremontin suunnittelun voi aloittaa helposti maksuttoman Suunnittelupalvelun avulla. Täytä lomake ja Tiivi-ammattilainen auttaa sinua kaikissa ikkunoita ja ovia koskevissa kysymyksissä olipa kyse sitten mitoituksesta, teknisistä ominaisuuksista, tyylistä tai lisävarusteista.

  • Max. file size: 200 MB.
 • Hidden
  MM slash DD slash YYYY
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

 • Antamiasi tietoja voidaan käyttää Tiivin tuotteiden ja palvelujen markkinointiin. Sinulla on oikeus kieltää suoramarkkinointi milloin tahansa ilman velvoitteita (tietosuoja@tiivi.fi). Tietosuojaselosteet ja säännöt:

 • Hidden