Rivitaloasunnon puutteellinen ilmanvaihto parani Tiivin Flow-tuloilmalaitteella

Espoolaisessa 70-luvulla rakennetussa rivitaloyhtiössä asuva perhe toivoi parannusta aikakauden rakennuksille tyypilliseen puutteelliseen ilmanvaihtoon.

Asukkaat toivoivat ilmanvaihdon tehostamista. Perusteellisen vaihtoehtojen kartoituksen jälkeen päätettiin kokeilla Tiivin Huoltopalvelun tuuletusluukkuun integroitavaa Flow -tuloilmalaitetta. Ratkaisu osoittautui erinomaiseksi, ja asukkaat ovat lopputulokseen erittäin tyytyväisiä.

Lähellä merenrantaa sijaitseva rivitalo on valmistunut 1970-luvun lopussa. Asukkaiden talossa on painovoimainen ilmanvaihto, ja ennen tuloilmalaitteiden asentamista ilma ei vaihtunut asunnossa riittävästi. Yhtiössä tehtiin muutama vuosi sitten ikkunaremontti, jonka yhteydessä ikkunoihin asennettiin raitisilmaventtiilit. Venttiilit eivät kuitenkin tuoneet riittävästi tuloilmaa asuntoon. Raikkaan sisäilman saamiseksi asukkaiden oli avattava asunnon tuuletusikkunat, mikä ei talvella ole toimiva ratkaisu.

— Jos tuuletusikkunoita ei pitänyt auki, niin ilma seisoi eikä päässyt vaihtumaan riittävästi, asukas Sonja Laurila kertoo.

Asunnon kahden makuuhuoneen tuuletusikkunoiden tilalle asennettiin tuuletusluukut, joihin Tiivi Flow -tuloilmalaitteet integroitiin. Laite on täysin piilossa luukun sisällä, ja lopputulos on siisti ja viimeistelty. Laitteen asentaja hoiti samalla sekä tuuletusluukun asennuksen että laitteen sähkökytkennät siististi toteutettuna.

Asukkaiden kokemukset muutaman kuukauden jälkeen asennuksesta ovat olleet ehdottoman positiivisia.

— Eron aikaisempaan huomaa selkeiten siinä, että enää ei ole tarvetta pitää ikkunoita auki, kun ennen pidettiin talvellakin auki että saatiin ilma vaihtumaan riittävästi. Ilma on nyt selkeästi kevyempi, Laurila kiittelee.

Asennus oli asukkaiden mielestä hoitunut nopeasti, eikä ollut vaatinut heiltä muuta kuin päätöksen ja ovien avaamisen asentajille. Yllättävää heidän mukaansa toimenpiteessä oli se, että ilmanvaihtoa sai parannettua niin helposti.

— Tämä on todella helppo ratkaisu asumismukavuuden kannalta tärkeän asian korjaamiseksi, kun ottaa huomioon mitä muita vaihtoehtoja tällaisen haasteen korjaamiseksi olisi ollut. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä siihen miten helposti tämä kaikki hoitui, Laurila summaa.