Uudet ikkunat ja ovet toivat omakotitaloon lämpöä ja viihtyisyyttä

”Katumelu hiljentyi, lämpö pysyy paremmin ja viihtyvyyden tunne kasvoi”, kiteyttää leppävirtalainen Terho Happonen omakotitalonsa ikkuna- ja oviremontin hyödyt. 1983 rakennetun talon ovet ja ikkunat uusittiin alkukesästä.

”Talo on tullut siihen ikään, että käydään kohta kohdalta korjaukset läpi. Ensin uusittiin katto, nyt ovet ja ikkunat, ja seuraavaksi ovat vuorossa märkätilat”, Happonen kertoo.

”Ikkunat olivat mielestämme jo vähän retkahtaneet, ja ikääkin niillä oli. Tämän päivän ikkunat ovat käyttäjäystävällisemmät ja pitävät lämpöä tehokkaammin.”

Hyvä myyntiprosessi auttaa ostajaa

Happonen valmistautui remonttiin huolellisesti ja pyysi tarjoukset kuudelta yritykseltä. Neuvotteluun pääsi kaksi tarjoajaa ja vertailun jälkeen voittajaksi valikoitui Tiivi.

”Tiivin myyntiprosessi oli miellyttävä ja eteni hyvin. Siinä annettiin tuotteen myydä itse itseään. Prosessi eteni selkeän kaavan mukaan ja uudet tuotteet esiteltiin hyvin. Tein valintani laatu edellä ja hinta-laatu –suhde oli Tiivillä paras, ” Happonen muistelee.

Remontti ajoittui alkukesään, joka oli asiakkaan toiveenakin. Kolmen päivän aikana omakotitaloon vaihdettiin kahdeksan Kristalli-ikkunaa ja neljä ulko-ovea. Asukkaat pysyttelivät kotona remontin aikanakin, mutta työmaa ei heitä häirinnyt.

Omakotitalon remontissa uusitut ikkunat ja ikkunoiden vesipellit ja vuorilaudat on tehty hyvin talon ulkonäköön sopivaksi värityksen ja ulkonäkönsä puolesta.

Uudet vesipellit ja vuorilaudat istuvat hyvin paikoilleen ja sopivat hyvin talon ulkonäköön.

”Asentajat työskentelivät hyvin ja tehokkaasti. He siirtyivät huone kerrallaan eteenpäin ja siivosivat jälkensä edetessään. Heillä on selvästi ammattimaista osaamista, ja he halusivat tehdä hyvää työtä”, Happonen kertoo.

Vaaleus ja piilosaranat muuttavat ikkunoiden ilmettä

”Talon mukavuus ja viihtyisyys lisääntyivät remontissa. Vaihdoimme aiemmin tummat ikkunanpuitteet vaaleisiin ja se vaikutti asunnon ilmeeseen paljon. Käytettävyys on myös hyvä. Emme oikeastaan ole vielä availleet muita kuin tuuletusikkunoita. Muutamat naapurit ovat tosin käyneet katsomassa lopputulosta, ja heille on näytetty myös isojen ikkunoiden avausmekanismia.”

Terho Happonen uusien ikkunoidensa vieressä. Uudet Tiivi Kristalli -ikkunat vaihdettiin remontissa ja vanhojen tummat puitteet vaihtuivat vaaleisiin joka vaikutti asunnon ilmeeseen selkeästi

Terho Happosen omakotitalon ilme kirkastui, kun ikkunoiden puitteet vaihtuivat tummista valkoisiksi.


Remontissa uusittiin myös talon neljä ulko-ovea, joista yksi oli takapihalle johtava ovi. Pääovi on ikkunallinen ja kaksi muuta umpiovia. Muutaman kuukauden kokemuksen jälkeen asukkaat tuumivat, että ovet ovat tiiviit ja lämpöarvo on entisiä parempi. Ovissa ja ikkunoissa on piilosaranat.

”Oma vinkkini ikkunavalintoihin on, että tuote-esittelyihin kannattaa keskittyä. Yksityiskohtia ei itse edes tajua, mutta Tiivin tuote-esittelyssä ne tulivat hyvin esiin. Kokonaisuutena myyjä ja asentavat olivat hyviä ja palvelu toimi hyvin. Saatiin sitä, mitä tilattiin”, Happonen antaa kiitosta.

Tiivi Kristalli takapihan parvekeoven kahvan lukitus varmistaa sen ettei ovi mene itsestään lukkoon. Aukinaisessa ovessa kahva vaakatasossa ovi menee kiinni mutta kuvassa alhaalle päin osoittava kahva pysyy auki
Takapihan oven lukitus varmistaa, ettei ovi mene itsestään lukkoon. Kahva vaakatasossa ovi menee kiinni, mutta kahva alaspäin se pysyy auki.