MinunVALO on koti täynnä valoa

Saimaan rannalle kohonnut teräsrunkoinen loft-koti, MinunVALO, tulvii nimensä mukaisesti luonnonvaloa. Suuret maisemaikkunat ulottuvat kodin oleskelutilassa aina 4,5 metriin ja tuovat tilaan näyttävyyttä ja selkeyttä.

MinunVALOn olohuoneen järven puoleinen seinä koostuu neljästä maisemaikkunasta. Viereisen seinän terassille johtava liukuovi on toimiva, helppokäyttöinen ja turvallinen ratkaisu talon olohuoneeseen. Se säästää tilaa ja täydentää talon linjan suurista yhtenäisistä lasipinnoista. Jotta valo tavoittaa olohuoneen jokaisen nurkan, liukuoven rinnalla on lattiatasosta alkava maisemaikkuna.

Kiinteiden ja avattavien ikkunoiden harmoniaa

Kodin ikkunoissa on käytetty tyylikkäitä kiinteän ja avattavan ikkunan yhdistelmiä. Suomalaisiin oloihin suunniteltu Tiivi Kristalli -malliston kiinteän ja avattavan ikkunan yhdistelmä mahdollistaa maksimaalisen valoaukon, yhteensopivan ulkoasun ja erinomaisen toimivuuden molemmissa osissa.

Pienemmissä huoneissa maisemaikkunan rinnalla on samassa karmissa käteviä avattavia  Tiivi Kippi-ikkunoita, jotka avautuvat tarpeen mukaan joko sivulta tai yläreunasta. Tuuletusmahdollisuus ikkunan yläreunasta on plussaa tilankäytön ja sisustuksen näkökulmasta. Piilosaranoinnin ansiosta kippi-ikkunan sisäpuite muistuttaa kiinteän ikkunan ulkonäköä, joten talon ikkunat muodostavat sekä ulko- että sisäpuolelta katsottuna harmonisen kokonaisuuden.

Läpi talon ikkunoiden karmit ja puitteet ovat kauttaaltaan täysin mustat. Puitteet ovat modernit ja sirot. Musta väri kehystää maisemaa ja tuo kontrastia loft-tyyppisen talon sisustukseen.

Maisemaikkunat ja lasiaukollinen pariovi ovat olennainen myös osa alakerran spa-osastoa – kylpyammeessa rentoutuessakin vieressä on maisema, jossa mielikin lepää.

Helppokäyttöiset ja jykevät ulko-ovet

Kodin pääsisäänkäynnin oven vieressä ja yläpuolella on kiinteät ikkunat, jotka tuovat valoa myös eteistilaan. Ikkunat on suunniteltu siten, että luonnonvalo kulkee läpi koko talon. MinunVALOn ovet ovat tyylikkään mustat ja toimivuudeltaan ja energiatehokkuudeltaan erinomaiset Tiivi ulko-ovet. Ulko-ovet ovat jykevät, turvalliset ja tyylikkäät, mutta kevyet käyttää. Mustat umpinaiset ovet toistuvat kodinhoitohuoneessa sekä pohjakerroksen ja autotallin varastotiloissa. Myös autotallin nosto-ovien värinä on musta.

Makuuhuoneissa hätäpoistuminen  on huomioitu suuremmilla, yhdestä painikkeestaavautuvilla kippi-ikkunoilla. Easylock ja jykevä piilosaranointi varmistavat helppokäyttöisyydellään turvallisen poistumisen hätätilanteessa.

Terve ja energiatehokas talo

VTT:n Terve talo -sertifikaatin täyttävä MinunVALO on terveellinen, turvallinen ja viihtyisä koti. Teräsrunkoisuuteen perustuva rakennustekniikka ja -tapa rakentaa moduulit loppuun saakka sisätiloissa mahdollistaa rakentamisen aikaisen kosteuden hallinnan. Rakennuksen moduulit kootaan ja pystytetään tehtaalla valmiiksi ja kuljetetaan rakennuspaikalle, jossa ne liitetään suuremmaksi tiiviiksi kokonaisuudeksi. 

MinunVALOn suunnittelijat valitsivat Tiivin ovet ja ikkunat talon suunnitteluvaiheessa. MinunVALO on arvoasunto upealla paikalla, joten ikkunoiden ja ovien tulee olla todella laadukkaat. TIivin suuret eristyslasista valmistetut maisemaikkunat vastaavat talon tarpeisiin.

Laadukkaat ja näyttävät ikkunat edistävät myös rakennuksen energiatehokkuutta.