EasyLock sulkee ikkunan tasaisesti ja tiiviisti

Huonosti sulkeutuvat ikkunat ja vaurioituneet puitteen puurakenteet ovat tuttuja monelle vanhojen ikkunoiden käyttäjille. Tiivi Kristalli -ikkunoiden tuotekehityksessä päätettiin ratkaista moninaiset lukitukseen ja ikkunan sulkemiseen liittyvät ongelmat. Tuloksena kehitettiin ainutlaatuinen EasyLock-lukitusmekanismi.

EasyLock ikkunan lukitus

Ennen ja jälkeen: perinteinen ikkuna ja uusi Tiivi Kristalli varustettuna EasyLock-lukitusmekanismilla. 

Perinteisessä ikkunassa käytetään ikkunan koosta riippuen yleensä 1–3 yksittäistä lukituspistettä. EasyLock perustuu koko ikkunan kiertävään kehärakenteeseen, joka jäykistää ikkunarakennetta ja pakottaa ikkunan sullkeutumaan tasaisesti ja tiiviisti. Lukituskieliä on paitsi puitteen ulkoreunassa, myös ylä- ja alareunassa.

”Lukituspisteet hakeutuvat aina kohdalleen ja sisäpuite ´imaisee´itsensä kiinni kahvaa kääntäessä”, tuotepäällikkö Lauri Pälvimaa Tiiviltä selvittää.

Kehärakenteisella Easy Lockilla on merkitystä myös ikkunan lämpötaloudelle. ”Sisäpuitteesta ei tule vetoa, sillä rakenne on vielä vuosienkin jälkeen tiivis”, Pälvimaa sanoo.

Tiiviin lukituksen lisäksi EasyLock parantaa ikkunoiden käyttömukavuutta. Erillisiä irtopainikkeita ei enää tarvita, vaan koko ikkuna lukittuu yhdestä kahvasta vääntämällä. Turvallisuutta lisää painikkeen lapsilukko: salpa ei aukea pelkästään kahvaa kääntämällä, vaan edellyttää myös varmistuspainikkeen käyttöä.

EasyLockin käyttö on silti helppoa, sillä lukitusmekanismi on kevyt käyttää. Asentolukitteinen painike takaa sen, että lukitus on varmasti tehty: ikkuna on varmasti täysin kiinni, kun painike on alhaalla kello kuudessa.

EasyLock vaikuttaa myös ikkunan ulkonäköön. Kun pinnassa on vain yksi painike, ikkunan tasainen ja ajattoman tyylikäs pinta korostuu.

”Tiivi Kristallin piilosaranat ja pintahelattomuus mahdollistavat yhtenäiset taulumaiset ikkunapuitteet”, sisustussuunnittelija Helena Karihtala vahvistaa.

Lue lisää: Tiivi Kristalli -ikkunat