Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon: Tiivi ikkunaremontti Lievestuoreella.

Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon Tiivin tapaan

Valoa, lämpöä ja toimivuutta uusilla ikkunoilla.

Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon oli viimeinen osa Bågmanin perheen omakotitalon remonttia. Taloon tuli kerralla lisää valoisuutta, kun ruskeat puitteet ja karmit vaihtuivat valkoisiksi. Myös lämmöneristävyys ja toimivuus ovat ikkunoiden vaihdon jälkeen täysin uudella tasolla.

Ikääntyneet ikkunat syynä suorittaa ikkunoiden vaihto vanhaan taloon

Kun puhutaan vanhoista taloista, ovat ikkunatkin yleensä väistämättä vanhat, ellei sitten ikkunaremonttia ole ehditty tehdä ihan viime vuosina. Tässäkin vanhassa talossa oli itse asiassa ikkunat ehditty vaihtaa useammin kuin kerran, mutta edellisestä ikkunaremontista oli vierähtänyt jo vuosikymmeniä. Monesti nykyisten ikkunoiden käyttöiän päättyminen ja siitä seuraavat ongelmat ovatkin se selkein syy suorittaa ikkunoiden vaihto vanhaan taloon.

Bågmanien puutalon ikkunan karmit ja puitteet olivat palvelleet lähes neljä vuosikymmentä. Ikä näkyi niissä puupintojen ja tiivisteiden huonona kuntona sekä toimimattomuutena. Kaksilasisten ikkunoiden lämmöneristävyydessäkin oli toivomisen varaa.

“Eteläpuolella aurinko ja sade olivat kuluttaneet puuosia pahasti. Taisi olla osa jo melkein lahoja. Erityisesti ikkunanpesun aikaan huomasi, miten hankala ikkunoita oli käyttää”, kertoo talon emäntä Sirpa Bågman.

Nyt aurinko ja sade eivät rapauta alumiinipintaisia ulkopuitteita. Ikkunat aukeavat sulkeutuvat sujuvasti ja niiden puhtaanapito on helppoa. Talon vetoisuuskin väheni. Kolmelasiset tasokkaat Tiivin asentajien asentamat ikkunat pitävät lämmön tuvassa, millä on vaikutusta myös lämmityksen tarpeeseen.

Ilmanvaihdon toimivuuden edistämiseksi Bågmanit valitsivat makuuhuoneiden ikkunoiden yhteyteen säädettävät tuloilmaventtiilit. Aiemmin ikkunapinta-alaa vähensivät umpinaiset tuuletusluukut. Nyt niiden tilalla on valoa tuovaa ikkunapinta-alaa. Osaan ikkunoista valittiin sälekaihtimet.

Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon eteni sujuvasti ja ammattitaidolla

Ikkunaremontti kuului talon remontointisuunnitelmaan. Ulkovuoraus, katto ja sisäpinnat oli laitettu kuntoon jo aiemmin. Niiden jälkeen tuli ikkunaremontin vuoro. Bågmanit juttelivat KoneAgriassa lokakuussa Tiivin esittelijän kanssa ja täyttivät yhteydenottolomakkeen. 

Siitä asiat etenivät nopeasti ja sujuvasti. Tiiviltä soitettiin Bågmanille pian ja sovittiin ikkunamyyjän käyntiaika. Joulukuun puolivälissä talossa oli uudet ikkunat.

”Myyjä oli todella miellyttävä ja asiantunteva. Hän osasi ottaa esille erilaisia näkökulmia ja kuunteli asiakkaita erittäin hyvin. Näimme myyjän tietokoneelta kuvia erilaisista ikkunoista, ja toivomustemme perusteella meille räätälöitiin sopiva kokonaisuus. Isoja ikkunoita tilattiin seitsemän ja lisäksi yksi pienempi. Hintakin vastasi omaa arviotamme”, Sirpa Bågman kertoo.

”Kyselin jo aiemmin rakennusalalla toimivalta ystävältä ikkuna-asioista, mikä vakuutti minut Tiivin laadusta ja asioiden toimivuudesta. Olemme tyytyväisiä ja juuri remontoidun talon ilme koheni vielä entisestään. Toiveitamme kuunneltiin ja asennus sujui ammattitaidolla”, Tarmo Bågman toteaa.

Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon on osa talon kunnossapitoa

Uudet ikkunat ovat kuuluneet talon sukupolvenvaihdokseen jo kolmesti. 1950-luvulla ikkunoista oli pulaa. Talon ikkunat lainattiin naapurista, johon oli saatu ikkunat tilattua, mutta tulipalo ennätti tuhota rakennuksen ennen niiden paikoilleen laittamista.

Ikkunoiden vaihto vanhaan taloon hoituu myös talvella.

1970-luvulla ikkunat vaihdettiin, kun Sirpa Bågmanin vanhemmat ottivat talon hoitaakseen. Nyt kolmas sukupolvi remontoi talon itselleen ja neljännelle polvelle sopivaksi.

Kannattaako ikkunoiden vaihto vanhaan taloon?

Uudet ikkunat voivat olla jopa 10 kertaa energiatehokkaampia kuin vanhat. Uusilla ikkunoilla voidaan siis säästää kodin lämmityskuluissa. Etenkin vanhan talon alkuperäiset ikkunat kannattaa vaihtaa uusiin myös kodin ilmeen piristämiseksi sekä asumismukavuuden ja turvallisuuden parantamiseksi.

Suunnitteluapu helpottaa valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi vuosikymmeniä

Mietityttääkö ikkunoiden ja ovien valinta tai hinta? Tiivi Suunnitteluapu on maksuton palvelu, joka auttaa kaikissa ikkunoita ja ovia koskevissa kysymyksissä olipa kyse sitten mitoituksesta, teknisistä ominaisuuksista, tyylistä tai lisävarusteista.

Hyödynnä siis Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!