Tiivi ikkunaremontti Lievestuoreella.

Valoa, lämpöä ja toimivuutta uusilla ikkunoilla

Bågmanin perhe viimeisteli omakotitalonsa remontin uusilla Tiivi-ikkunoilla. Taloon tuli kerralla lisää valoisuutta, kun ruskeat puitteet ja karmit vaihtuivat valkoisiksi. Ikkunoiden lämmöneristävyys ja toimivuus ovat nyt uudella tasolla.

Bågmanien puutalon ikkunan karmit ja puitteet olivat palvelleet lähes neljä vuosikymmentä. Ikä näkyi niissä puupintojen ja tiivisteiden huonona kuntona sekä toimimattomuutena. Kaksilasisten ikkunoiden lämmöneristävyydessäkin oli toivomisen varaa.

“Eteläpuolella aurinko ja sade olivat kuluttaneet puuosia pahasti. Taisi olla osa jo melkein lahoja. Erityisesti ikkunanpesun aikaan huomasi, miten hankala ikkunoita oli käyttää”, kertoo talon emäntä Sirpa Bågman.

Nyt aurinko ja sade eivät rapauta alumiinipintaisia ulkopuitteita. Ikkunat aukeavat sulkeutuvat sujuvasti ja niiden puhtaanapito on helppoa. Talon vetoisuuskin väheni. Kolmelasiset tasokkaat Tiivin asentajien asentamat ikkunat pitävät lämmön tuvassa, millä on vaikutusta myös lämmityksen tarpeeseen.

Ilmanvaihdon toimivuuden edistämiseksi Bågmanit valitsivat makuuhuoneiden ikkunoiden yhteyteen säädettävät tuloilmaventtiilit. Aiemmin ikkunapinta-alaa vähensivät umpinaiset tuuletusluukut. Nyt niiden tilalla on valoa tuovaa ikkunapinta-alaa. Osaan ikkunoista valittiin sälekaihtimet.

Asiat etenivät sujuvasti ja ammattitaidolla

Ikkunaremontti kuului talon remontointisuunnitelmaan. Ulkovuoraus, katto ja sisäpinnat oli laitettu kuntoon jo aiemmin.

Niiden jälkeen tuli ikkunaremontin vuoro.

Bågmanit juttelivat KoneAgriassa lokakuussa Tiivin esittelijän kanssa ja täyttivät yhteydenottolomakkeen. 

Siitä asiat etenivät nopeasti ja sujuvasti. Tiiviltä soitettiin Bågmanille pian ja sovittiin ikkunamyyjän käyntiaika. Joulukuun puolivälissä talossa oli uudet ikkunat.

”Myyjä oli todella miellyttävä ja asiantunteva. Hän osasi ottaa esille erilaisia näkökulmia ja kuunteli asiakkaita erittäin hyvin. Näimme myyjän tietokoneelta kuvia erilaisista ikkunoista, ja toivomustemme perusteella meille räätälöitiin sopiva kokonaisuus. Isoja ikkunoita tilattiin seitsemän ja lisäksi yksi pienempi. 

Hintakin vastasi omaa arviotamme”, Sirpa Bågman kertoo.

”Kyselin jo aiemmin rakennusalalla toimivalta ystävältä ikkuna-asioista, mikä vakuutti minut Tiivin laadusta ja asioiden toimivuudesta. Olemme tyytyväisiä ja juuri remontoidun talon ilme koheni vielä entisestään. Toiveitamme kuunneltiin ja asennus sujui ammattitaidolla”, Tarmo Bågman toteaa.

Uudet ikkunat ovat kuuluneet talon sukupolvenvaihdokseen jo kolmesti. 1950-luvulla ikkunoista oli pulaa. Talon ikkunat lainattiin naapurista, johon oli saatu ikkunat tilattua, mutta tulipalo ennätti tuhota rakennuksen ennen niiden paikoilleen laittamista.

1970-luvulla ikkunat vaihdettiin, kun Sirpa Bågmanin vanhemmat ottivat talon hoitaakseen. Nyt kolmas sukupolvi remontoi talon itselleen ja neljännelle polvelle sopivaksi.