Kerrostalon ilmanvaihto tuloilmaikkunat

Olohuoneen suurimmassa ikkunassa yhtenäistä lasipintaa on 2,5 metriä, mutta Kristalli-ikkunoiden jykevä piilosaranointi kantaa avatunkin ikkunan painon ongelmitta. Ikkunan yläreunassa näkyy siisti korvausilmaventtiili, joka myös suodattaa tuloilman. 

1960-luvun kerrostalon ilmanvaihto kuntoon ikkunaremontin yhteydessä

Jyväskylän keskustaan 1960-luvulla rakennettu kerrostalo on hyvässä hoidossa: taloa on kunnostettu viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana ulkopuolisen konsultin tekemän pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelman mukaisesti. Nyt remonttivuorossa olivat ikkunat, joissa ongelmina oli veto, liikenteen melun kuuluminen sisälle ja erityisesti suurimpien, 2,5 metriä leveiden ikkunoiden hankalakäyttöisyys.

Asumismukavuutta lisäsi ikkunremontin yhteydessä toteutettu ilmanvaihdon uudistus. Jokaiseen huoneeseen asennettiin tuloilmaikkuna, jossa sisään tuleva ilma suodatetaan ja kylminä vuodenaikoina myös esilämmitetään. Näin sisälle saadaan suoraan ulkoa vedottomasti raikasta korvausilmaa.

Invent-ilmanvaihtoratkaisussa tuloilmaikkunoihin yhdistyy älykäs ilmanvaihdon ohjaus. Se takaa talon kaikkiin huoneistoihin tasaisen ja riittävän ilmanvaihdon.

”Parannus ilmanvaihdossa on iso helpotus. Jo se, että tuloilmaa saadaan nyt jokaisesta huoneesta ikkunan yhteydessä olevan venttiilin kautta, on erinomainen uudistus. Haimme ilmanvaihdon uudistamisella hyvinvointia ja asumismukavuutta asukkaille”, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Marko Mazzei sanoo.