Taloyhtiön ovien toimivuus, laatu ja lämpöarvot kerralla kuntoon

“Kristalli-ovet vakuuttivat laadulla. Ovilehden rakenne ja pinta kestävät. Maalipinta on tyylikäs ja kova”, kertoo Ketunpesä As Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Sorvari.

Jyväskylän Palokassa sijaitsevan rivitalon kahdeksaan huoneistoon asennettiin uudet Tiivi Kristalli -ovet syyskuussa, hyvissä ajoin ennen talven tuloa. Pääovien lisäksi myös takapihan puolelle saatiin uuden parvekeovet. 

”Oviremontilla halusimme päästä eroon vanhojen ovien lämpöhukasta. Kristalli-ovien eristävyys on hyvä. Eron aiempaan tuntee selvästi ovien läheisyydessä ollessa jo lämpimän syksyn aikana. Parvekeoven edessä ei tunnu enää viileää kohtaa”, kertoo Sorvari. 

Taloyhtiön parvekeoviremontti vähensi lämpöhukkaa ja paransi asumismukavuutta. Ovien edessä ei tunnu enää viileitä kohtia

Kysy lisää:  Ikkunaremontti Jyväskylä

Vanhat ovet olivat palvelleet talon rakentamisesta, vuodesta 1982, lähtien. Niiden käyttö ei ollut enää sujuvaa ja ovet olivat ajan myötä vääntyneet. Tiivi Kristalli -ovien ovilehden rakenteen alumiinijäykistys ja 15 vuoden mittainen suoranapysymistakuu vakuutti taloyhtiön edustajat ovien jämäkästä rakenteesta. Myös komponenteilla on viiden vuoden takuu. Ovien toimivuus, laatu ja siisti ulkoasu olivat lämpöarvojen ohella syitä Tiivin valintaan.

”Päätöksen tekeminen ovitarjousten välillä oli helppo. Lopulta kustannusero edullisempaan vaihtoehtoon oli pieni verrattuna siihen mitä tällä valinnalla saavutimme. Tiivin maine luotettavana toimijana oli myös yksi valinnan kriteeri”, Sorvari arvioi.

Tiivin Kristalli -ovien ovilehden rakenteen alumiinijäykistys 15 vuoden suoranapysymistakuu vakuutti taloyhtiön edustajat ovien jämäkästä rakenteesta.

Oviasennus oli sujuva ja siisti remontti. Ketunpesän oviremontin asennuksista vastasivat Jouni Mäkinen ja Lassi Vuorinen.

Siisti ja sujuva oviremontti

Auringonvalo haalistaa pintoja suhteellisen nopeasti etenkin etelänpuoleisella seinustalla. Tiivi Kristalli -ovissa kaksikomponenttimaali pitää huolen, että oven pinta pysyy siistinä ja kestävänä pitkään.

”Osa asukkaista valitsi takaoven sisäpuolen väriksi valkoisen, mikä tuo sisätilaan valoisuutta. Toiset halusivat pitää kiinni alkuperäisestä arkkitehtuurista ja sen myötä mustasta väristä myös sisätiloissa”, Sorvari kertoo.

Viime vuosina taloyhtiö on tehnyt runsaasti kunnostustöitä, muun muassa kattoremontin ja jätekatosten uusimisen. Asukkaat haluavat pitää hyvän huolen kodeistaan. Remontit ovat tuoneet viihtyisyyttä asumiseen. Taloyhtiön hallitus on aktiivinen, ja etsi itse vaihtoehtoja myös oviremontin toteuttamiseen. Isännöitsijä oli projektissa apuna ja taustatukena tarvittaessa.

Oviremontti sujui sovitusti ja aikataulussa. Uudet ovet tuotiin pakattuina huoneistojen pihoihin remonttia edeltävällä viikolla.

”Asentajat tekivät siistiä jälkeä. He suojasivat lattiat asennusmatoilla ja huolehtivat roskat pois”, Sorvari sanoo.

Kestävä maalipinta ulko-ovessa pysyy tyylikkäänä pitkään

Tyylikäs ja kestävä musta maalipinta ilahduttaa palokkalaisen Jarmo Sorvarin kotiovella.