Korkeat ikkunat – tyylikäs valinta moderniin kotiin

Korkeat lattianrajasta kattoon ulottuvat ikkunat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan, ja niitä näkee yhä useammin moderneissa kodeissa. Nämä ikkunat hämärtävät sisä- ja ulkotilojen rajaa ja tuovat ulkotilat osaksi sisustusta.

Modernin kodin korkeat ikkunat hämärtävät rajaa sisä- ja ulkotilojen välillä. Suuret, korkealle ulottuvat ikkunat mahdollistavat ympäröivän maiseman osaksi sisustusta. Runsas luonnonvalo, joka tulvii sisään korkeista ikkunoista, vaikuttaa merkittävästi kodin valaistussuunnitteluun. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tuovat kotiin ylellisen tunnelman. Usein korkeimmat ikkunat ovat kiinteitä, sillä suurimpien lasipintojen toteuttaminen onnistuu parhaiten juuri kiinteillä ikkunoilla.

Korkeat ikkunat ilman huolta vedosta tai kuumuudesta

Aiemmin korkeat ikkunat saattoivat talvisin aiheuttaa vedon tunnetta ja kesäisin luoda kasvihuonemaisen kuuman sisäilman auringon paistaessa. Ikkunateollisuuden ja lasiratkaisujen kehityksen myötä näistä ongelmista ei enää tarvitse huolehtia. Nykyään voit huoletta valita suuria, jopa 10 m² kokoisia ikkunoita, jotka lisäävät tilan tuntua. Modernit ikkunarakenteet ovat usein tiiviimpiä kuin vanhojen talojen seinärakenteet ja jopa kymmenen kertaa energiatehokkaampia kuin vanhat ikkunat.

Energiatehokkaat ikkunarakenteet ja lasitusratkaisut pitävät lämmön talvella sisällä ja estävät auringon lämpösäteilyn pääsyn sisätiloihin keväällä ja kesällä. Energiatehokkaisiin ikkunoihin on lisäksi saatavilla auringonsuojalasi, joka vähentää sisätilojen lämpenemistä ja häikäisevää valoa jopa 40 % tavallisiin ikkunoihin verrattuna. Auringonsuojalasin teho perustuu lasin pinnan käsittelyyn polttovaiheessa. Lue lisää auringonsuojalasista.

Korkeat ikkunat jokaiseen kotiin

Korkeisiin ikkunoihin voidaan valita ominaisuuksia, jotka vastaavat kodin tarpeita, ja niiden värimaailma voidaan sovittaa sisustukseen. Ikkunan sisä- ja ulkopuitteiden värisävyt voi valita mieluisaksi, olipa toiveena sitten klassinen valkoinen, kontrastia tuova musta tai joku persoonallisempi erikoissävy. Myös mahdolliset ristikot voidaan sovittaa ulkopuitteen sävyyn.

Lasitus korkeisiin ikkunoihin voidaan valita kohteen vaatimusten mukaan. Antennilasi suositellaan uusiin ikkunoihin, jotta mobiiliyhteydet toimivat sujuvasti sisätiloissa. Auringonsuojalasi on hyvä valinta erityisesti etelän ja lännen puoleisiin ikkunoihin, jotta sisätilat eivät ylikuumene. Huurtumaton lasi ehkäisee tyypillistä huurtumista etenkin keväisin ja syksyisin, jolloin maisemasta nauttiminen on esteetöntä. Lattiasta kattoon ulottuvien korkeiden ikkunoiden kanssa törmäyksiltä ei voi aina välttyä. Tämän ja rakennusmääräysten vuoksi, jos ikkunan alareuna on alle 700 mm korkeudella lattiapinnasta, ikkunassa tulee olla turvalasi.

Tutustu referensseihin kohteista, joissa on korkeita ikkunoita

UUDISKOHDE

Moderniin kivitaloon tehtiin valintoja laatukriteerit edellä ja ikkunatoimittajaksi valikoituikin Tiivi korkean laatumielikuvan sekä suurten ikkunoiden valmistusmahdollisuuden perusteella.

UUDISKOHDE

Naantalissa sijaitsevan uudiskohteen ikkunat ja ovet suunniteltiin maiseman ehdoilla. Katso referenssi ja asukkaiden Emmin ja Samin vinkit ikkunavalintoihin.

UUDISKOHDE

Upeaan hirsitaloon valittiin sisäpuolelta kuultokäsitellyt ikkunat sointumaan hirsiseiniin. Etelänpuoleisiin isoihin ikkunoihin asennettiin auringonsuojalasitukset.

Löydä lähin Tiivi-asiantuntijasi

Asiantuntijoiltamme saat lisätietoa tuotteidemme ominaisuuksista ja lisävarusteista sekä apua kustannusten arviointiin.