Miten ALV nouseminen vaikuttaa ikkunoihin ja oviin?

Huhtikuussa Suomen hallitus päätti, että yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Muutos astuu voimaan vuoden 2024 aikana. Miten tämä vaikuttaa ikkunoiden ja ovien hintoihin?


Yleisen arvonlisäverokannan nousu 24 prosentista 25,5 prosenttiin vaikuttaa myös ikkunoiden ja ovien sekä niihin liittyvien remonttien hintoihin. Tämä verokanta kattaa useimmat tuotteet ja palvelut, mukaan lukien ikkunat, ovet ja niiden remontit. Muutoksen odotetaan tapahtuvan vuoden 2024 aikana, mutta tarkka ajankohta on vielä määrittelemättä. Yleisen arvonlisäverokannan korotus nostaa myös Tiivin tuotteiden ja palveluiden hintoja.

Ikkuna- ja oviremontti kannattaa toteuttaa nyt

Onko ikkuna- ja oviremontti ollut harkinnassa jo pidempään? Tuntuuko ajatus jäähdytys- ja lämmityskulujen laskemisesta houkuttelevalta? Ikkuna- ja oviremontin toteuttaminen ennen arvonlisäverokannan nousua voi tuoda merkittäviä säästöjä. Lisäksi voit unohtaa huolen ensi talven kovista pakkasista, sillä energiatehokkaat ikkunat ja ovet parantavat kodin energiataloutta ja pienentävät lämmityskuluja. Kesäaikaan energiatehokkaat ja mahdollisesti aurinkosuojatut ikkunat vähentävät jäähdytyksen tarvetta, mikä tekee kotona olemisesta mukavampaa ja säästää jäähdytyskuluissa.

Löydä lähin Tiivi-asiantuntijasi

Asiantuntijoiltamme saat lisätietoa tuotteidemme ominaisuuksista ja lisävarusteista sekä apua kustannusten arviointiin.