Petteri Puranen valitsi uudet Kristalli-ikkunat

Petteri Puranen hankki vuonna 1982 rakennettuun taloonsa uudet Tiivin Kristalli-ikkunat. Remontti sujui hyvin ja eron asumismukavuudessa huomasi heti.

Petteri Puranen on asunut vaimonsa ja lastensa kanssa 15 vuotta tiiliverhoillussa omakotitalossa Varkauden Kaura-ahossa. Poika on jo muuttanut omilleen, mutta tyttö asuu yhä kotona. Viime keväänä perhe päätti, että talo kaipaa ulkoremonttia. Sisäpinnat onkin jo remontoitu ja esimerkiksi keittiötä on remontoitu kahdesti 15 vuoden aikana.

”Rakensimme lasitetun terassin, uusimme takapihaa, katto ja puuosat maalattiin ulkoa lukuunottamatta ikkunoiden yläpuolisia puuosia ja viimeinen vaihe on ikkunoiden uusiminen nyt syksyllä. Ikkunat ja ovet eivät siis ole ainoa asia tässä remontissa,” kertoo Puranen.

Puranen perehtyi ikkuna-asioihin ensin internetissä. Esimerkiksi Tiivi ja muutama muu olivat ennestään tuttuja nimiä. Perehtymisen jälkeen Puranen otti yhteyttä neljään ikkunavalmistajaan. Yksi ei vastannut yhteydenottopyyntöön lainkaan ja putosi pelistä. Loppusuoralle pääsivät Tiivi ja kaksi muuta.

Ominaisuudet ratkaisivat ikkunavalinnan

Purasen mukaan kaksi muuta tarjousta olivat hyvin lähellä toisiaan. Tiivin tarjous erottui kuitenkin  erilaisilla ominaisuuksillaan.

”Kristalli oli hivenen kalliimpi, mutta myös ominaisuudet olivat erilaisia. Ulkonäkö, ominaisuudet ja laatu ratkaisivat. Toki korkeampi hinta arvelutti, mutta toisaalta ostan ikkunat vain kerran elämässä ja harmittaa, jos teen huonon valinnan. Pieni hintaero ei ole ratkaiseva, jos tuote toimii paremmin 30 vuotta eteenpäin.”

Purasen talossa on huippuimuri, joten ikkunoihin tuli automaattiset tuloilmaventtiilit paria poikkeusta lukuunottamatta. Tuuletusikkunat muuttuivat remontin myötä umpinaisista lasillisiksi, mikä tuo lisää valoa sisätiloihin ja näyttää modernimmalta. Ikkunoihin tuli myös hyttyspuitteet ja sälekaihtimet.

”Vanhat ikkunat olivat puuosiltaan vielä kunnossa, mutta tummanruskeat ikkunat näyttivät vanhoilta, eivätkä ne olleet kovin tiiviit ja ne oli todella vaikea avata.”

Tilaukseen kuului myös autotallinovi, ulko-ovi ja takapihanovi. Lisäksi mukana oli joitakin lisätöitä, kuten varaston ovenpielien pellitys.

”Arvostan laatua myös siksi, että työskentelen laatuasioiden parissa. Myös Tiivin takuu herätti luottamusta,” toteaa Puranen.

Ammattitaitoinen asennus

Asennus sujui helposti ja asennuksen jälkeen eron asumismukavuudessa huomasi heti.

”Enää ei vaimolla ole villasukat jalassa sisällä ja tuulikaappi on lämmin. Vanhoista ikkunoista ja ovista veti, mutta asiaan oli niin tottunut, ettei sitä oikein huomannut ennen ikkunoiden vaihtamista,” sanoo Puranen.

Tärkeä asia on myös uusien ikkunoiden ja ovien ulkonäkö. Isolasisesta takapihanovesta näkyy nyt hienosti lasitetulle terassille ja ulkoa talo näyttää modernimmalle. Puranen aikoo maalata ikkunoiden yläpuoliset laudoitukset ruskeista valkeiksi heti keväällä, mikä nuorentaa talon ulkonäköä vuosikymmenillä.

”Asentajat olivat tosi mukavia ja ammattitaitoisia. Työssä meni kaksi ja puoli päivää, josta yksi päivä kului autotallinoven kanssa. Tapasimme aina aamulla ennen töihin lähtöä, jolloin muistutin heitä esimerkiksi ylimääräisistä pellityksistä ja asentajat puolestaan näyttivät miten uudet ikkunat toimivat. Vanhat ikkunat haettiin siistinä pakettina kaksi päivää purkamisen jälkeen.”

Lopulta Puranen on tyytyväinen valintaansa; sekä työn että ikkunoiden osalta.

”Ainoa asia mikä näin jälkikäteen ihmetyttää on se, että miksi emme vaihtaneet ikkunoita ja ovia jo paljon aiemmin,” naurahtaa Puranen.