Mikkeliläisen omakotitalon valoisat lähes lattiasta kattoon ylettyvät maisemaikunat olohuoneessa tuovat luonnon lähelle

Kodin sydämeen tulvii valoa maisemaikkunoista

Valoisuus, luonnonläheisyys, kotimaisuus ja energiatehokkuus olivat mikkeliläisen omakotitalon suunnittelun ja toteutuksen kulmakiviä. Mikkelin Saimaan rantamaisemissa on kahden aikuisen omakotitalo, jossa yhdistyvät perinteiset muodot ja modernit ratkaisut.

Uuden kodin pohjaan otettiin runsaasti virikkeitä omistajien edellisestä omakotitalosta. Aiemmasta kodista napattiin mukaan toimiviksi havaitut ratkaisut. Selkeän pohjan ja riittävien säilytystilojen lisäksi erityisen tärkeää oli saada yhtenäistä tilaa, jossa voi viettää aikaa niin perheen kuin vieraidenkin kanssa.

Lähes sataneliöisen talon sydän on avara 43-neliöinen keittiö–olohuone -kokonaisuus, johon tulvii valoa lähes lattiasta kattoon ulottuvista Tiivin maisemaikkunoista. Valkoiset sisäpuitteet istuvat erinomaisesti kodin lämminhenkiseen ja luonnonläheiseen sisustukseen. 

Tummanharmaat alumiiniset ulkopuitteet mikkeliläisessä omakotitalossa antavat sille jämäkän ryhdin.

Tummanharmaat alumiiniset ulkopuitteet antavat jämäkän ryhdin talon ilmeelle.

Rakennusprojektin kantavana ajatuksena oli kotimaisten tuotteiden ja työn tukeminen. Kastellin viittä vaille valmiina toimittama talo on myös energiatiivis kokonaisuus. Tiivin ikkunat vähentävät osaltaan kodin lämmityskustannuksia ja lisäävät asumismukavuutta.

Selkeä toimituspaketti, toimiva alihankintaverkosto ja kokemus rakentamisesta varmistivat, että rakennusprojekti pysyi hyvin aikataulussaan. Tilavat, esteettömät ja valoisat huoneet saivat lopullisen silauksen rakennusalan ammattilaisena toimivan talon isännän viimeistelyssä.

Noin 100-neliöisen omakotitalon ohjapiirros.

Lähes 100-neliöisen talon sydän on avara 43-neliöinen keittiö–olohuone -kokonaisuus, johon tulvii valoa lähes lattiasta kattoon ulottuvista Tiivin maisemaikkunoista.