Omakotitalon ikkunat Seinäjoki

Suuri maisemaikkuna sopii selkeälinjaiseen taloon

Talon selkeälinjaisuus näkyy Mullolan perheen ikkunavalinnoissa. Valtaosa talon Tiivi-ikkunoista on yksiosaisia. Suurin ikkuna on pinta-alaltaan kuusi neliömetriä.

Mullolan perheen tupakeittiön suuresta ikkunasta on kaunis ja tuttu näkymä omaan puutarhaan. Suuri yhtenäinen lasipinta oleskelutilassa oli perheen toive jo rakentamista pohtiessa. Kyseinen Tiivi Kiinteä -ikkuna on pinta-alaltaan kuusi neliömetriä. Keittiön puolelle valoa tuo lähes yhtä suuri, noin kolme metriä leveä ja 1,3 metriä korkea ikkuna.

”Halusimme, että talon linjat ovat selkeät. Siksi myös ikkunat ovat yksiosaisia. Poikkeuksena on kirjastohuoneen ikkuna, jonka toinen puoli on tuuletusikkuna”, kertoo Tero Mullola.

Seinäjoen asuntomessualueella sijaitsevan talon olohuoneen, keittiön ja eteisen ovat Tiivin näyttäviä maisemaikkunoita. Muihin huoneisiin perhe valitsi avattavat Tiivi-ikkunat. Jokaisessa huoneessa on kaupungin rakennusvaatimusten mukaisesti avattava tuuletusikkuna. Pääoven vieressä, on kapea kiinteä pystysuuntainen ikkuna tuomassa valoa eteiseen.

Perhe teki ikkunavalinnat itsenäisesti omien toivomustensa ja tarpeidensa mukaisesti. Talotehtaan arkkitehti sovitti toiveet rakennussuunnitelmaan. Talon huoneistoala on 150 neliömetriä.

Siistit, toimivat ja käytännölliset ikkunat

Suuri yhtenäinen ikkunapinta-ala tarjoaa näkymän kodin puutarhaan. Tiivi Kiinteä -ikkunat tuovat valoa olohuoneeseen, keittiöön ja eteiseen. Muualla talossa on avattavat ikkunat.

Oleskelutiloihin sijoittuva runsas lasipinta tekee kodin valoisaksi ja tuo tilaan lisää avaruuden tuntua. Suojaisaan pihaan suuntautuvien suurten ikkunoiden suojaaminen verhoilla ei ole useinkaan tarpeen. Sälekaihtimet tuovat yksityisyyden- ja auringonsuojaa tarvittaessa.

”Ikkunavalintamme ovat onnistuneet. Tiivi-ikkunat ovat laadukkaat, siistit ja toimivat. Niiden lämpöominaisuudet ovat riittävän hyvät, vaikka emme energiaikkunoita taloon valinneetkaan”, Mullola sanoo.

Edes suurimpia ikkunoita ei ole sijoitettu lattianrajaan. Matalimmillaan ikkunat ovat 30 senttimetriä lattiatasosta.
”Jätimme seinäpintaa lattian ja ikkunan väliin asumisen käytännöllisistä syistä”, Mullola sanoo.

Yksikerroksisessa talossa kiinteiden ikkunoiden peseminen ei aiheuta päänvaivaa.

Suuren ikkunan asennus imukuppinostimen avulla

Valtavan kokoinen tupakeittiön ikkuna vaati huolellisuutta rakennusvaiheessa. Se on 2930 mm leveä ja 1990 mm korkea. Painoa sillä on yli 200 kiloa. Alle 70 sentin korkeudelle yltävän lasin tulee olla turvalasia siltä varalta, että ihminen horjahtaa lasia vasten. Tämän vuoksi olohuoneen ikkunan sisä- ja ulkolasi ovat kumpikin kuusi millimetriä paksuja.

”Ikkuna asennettiin paikoilleen imukuppinostimen avulla. Nosturi oli asennusvaiheessa talon toisella puolen ja sen varsi meni talon katon yli. Asennus sujui hyvin näinkin suuren ikkunan kohdalla”, Mullola kuvailee.

Kaikki Kastelli-talon ikkunat asennettiin paikalleen rakennustyömaalla. Asennustyöstä vastasivat talotoimittajan asentajat, joilla on kokemusta Tiivi-ikkunoiden asentamisesta.

Mullolan perheen talon suunnittelussa Tiivi oli ikkunatoimittajaksi selvä valinta. Perheen isä toimii Kastelli-talokauppiaana ja on työssään tutustunut Tiiviin jo pitkän ajan kuluessa.

”Tiivillä on hyvät tuotteet ja asiat hoituvat sujuvasti. Nyt omakohtaisen kokemuksen jälkeen olemme erittäin tyytyväisiä. En tekisi mitään toisin. Kaikki sujui juuri suunnitelmien mukaisesti”, Mullola sanoo.