Porissa sijaitsevassa kompaktissa 82 neliön omakotitalossa on paljon ikkunapintaa ja vähän käytävätilaa kokoaan isomman vaikutelman saamiseksi

Valo tulvii tupakeittiön isoista ikkunoista

Porin Karjarannassa sijaitsevan eläkeläispariskunnan kodin sydän on avara tupakeittiö. Tilan kahdesta suuresta Tiivin ikkunasta avautuu näkymä helppohoitoiselle pihalle. 

”Yhtenäinen iso tupakeittiö ja laaja ikkunapinta tuovat kotiin paljon tilantuntua”, Jyri Lähteenlahti talon toimittaneelta Kastellilta kertoo.

Laajat ikkunapinnat tuovat tilan tuntua.

Koti on 82 neliömetrin kompakti kokonaisuus, jossa neliöitä ei ole hukattu käytävätiloihin. Keittiö-olohuone -yhdistelmä kattaa kolmanneksen talon neliöistä. Eteinen on erotettu tuvasta vain matalalla seinämällä. Keittiössä ikkuna on sijoitettu kalusteiden väliin tuomaan luonnonvaloa myös ruoanvalmistuksen ja leipomisen keskelle. Talo on suunniteltu asukkaiden toiveiden mukaisesti.

”Yhtenäisessä tilassa luonnonvalo pääsee virtaamaan läpi talon”, Lähteenlahti kuvailee.

Värilliset ulkopuitteet ovat rakentajien toivelistalla

Ikkunoiden sisäpuitteet ovat läpi talon valkoiset. Ikkunoiden alumiiniset ulkopuitteet ovat tummanharmaat, jotka vahvistavat talon ulkokuoren värimaailmaa ja tuovat rytmiä julkisivuun.

”Suurten lasipintojen lisäksi ikkunoiden värilliset ulkopuitteet ovat selkeä trendi, niitä toivotaan lähes jokaiseen kotiin. Valinnan mahdollisuuksia on lähes rajattomasti”, Lähteenlahti kertoo.

Kahden makuuhuoneen kotiin jo kotoa muuttaneiden lasten perheineen on helppo tulla vierailulle. Tarvittavat palvelut ja myös Kirjurinluodon ainutlaatuiset ulkoilumahdollisuudet ovat lähellä kaupunkikotia. Pihaan rakentuu paitsi hyötypuutarha myös lähes 40 neliömetrin harrastetila autoharrastusta varten.